Dodaj do ulubionych

łożysko przodujące

08.11.12, 09:59
Hej
byłam wczoraj na IP, martwiłam śie twardniejącym brzuchem. Wszystko ok ale lekarz powiedział mi że mam nisko schodzące łożysko i w zasadzie można juz mówić o łożysku przodującym. Wcześniej lekarz prowadząca mówiła tylko że łozysko umiejscowione jest na przedniej ścianie. Jestem w 30tc więc powiedział że szanse na przesuniecie sa niewielkie.
Kazał mi się oszczędzać ale nie kazał leżeć a wyraźnie o to zapytałam. Chodzę na fitness- powiedział tylko że powoli powinnam z tego rezygnować. Dodam że szyjka bardzo długa, gruba, zamknęta.
no i moje pytanie czy faktycznie nie powinnam leżeć? Z tego co czytam na forum wiekszość dziewczyn z tym problemem i na tym etapie ciąży leży...
Obserwuj wątek
    • suuperbaba Re: łożysko przodujące 08.11.12, 10:39
      Asiu - zalozylam watek o lozysku jakis czas temu w tym roku..poczytaj, bo tam duzo dziewczyn z tym problemem pisalowink Ja proponuje Ci isc na usg dobre weenetrzne i potwierdzic, czy jwst to lozysko przodujace...bo po co masz rezygnowac ze wszytkiego, jesli lozysko jest np tylko nisko schodzace, a z daleka od ujscia? A jesli potwierdzi przodowanie to wtedy radze Ci lezec i to plackiem w domu! Mi od 33tc nawet mimo lezenia wystapilo krwawienie, innym czesniej, jescze innym w ogole..wszystko zalezy od organizmu! Na prwno zrobilabym usg specjalistyczne, by wiedziec na czy stoje..a skad jestes? Poszukaj tego watku!
      • aska103 Re: łożysko przodujące 08.11.12, 10:58
        znalazłam jakieś trzy wątki ale jak pisałam w sumie większość dziewczyn musi leżeć choć nie wszystkie.Jestem z 3citysmile byłam w szpitalu, lekarz pwiedział cytuję: "Ma Pani łożysko nisko schodzące właściwie można powoli mówić o łożysku przodującym i jeśli nic się nie zmieni pewnie będzie trzeba panią ciąć". Kazał się oszczędzać ale nie muszę leżeć. W przyszłą środę mam wizytę u gini prowadzącej i powinnam mieć niedługo USG to dokładniejsze więc pewnie jeszcze więcej się dowiem. Narazie odpoczywam...
        • iwona_woz Re: łożysko przodujące 08.11.12, 12:22
          Tez tak miałam mi sie podniosło, ale ja miałam to dużo wcześniej, lepiej uważaj na siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka