orgellaa 08.01.13, 17:29 macie jakis sposób na kaszel w ciąży? syrop z buraków znam, syrop z cebuli również. a jakieś inne sposoby, prócz modlitwy i leków homeopatycznych (których nie zażywam)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharzan-ka Re: sposób na kaszel 20tc 08.01.13, 21:57 może zwykły syrop przeciwkaszlowy? lub wizyta u lekarza, który coś podpowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
orgellaa Re: sposób na kaszel 20tc 10.01.13, 18:37 haha zazwyczaj lekarz gdy dowiaduje się, że kaszel i ciąża proponuje syrop z cebuli i picie dużej ilości płynów. wczoraj kupiłam syrop prawoślazowy i jest odrobina poprawy. płyny popijam litrami, więc może minie (oby). zresztą, przy takiej pogodzie trudno się nie pochorować (serdecznie dziękuję kaszlącym w komunikacji miejskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: sposób na kaszel 20tc 08.01.13, 22:09 syrop homeopatyczny np. Dreosetux lub inne tego typu - zapytaj w aptece lub smarowanie klatki piersiowej maścią Pulmex Baby Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: sposób na kaszel 20tc 08.01.13, 22:12 aa homeopatii nie chciałaś... przeoczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
marsylvik Re: sposób na kaszel 20tc 09.01.13, 03:39 Na "świeży" kaszel, w pierwszych dniach przeziębienia, kiedy kapie z nosa, niestety nie odkryłam bezpiecznego i skutecznego sposobu. Farmakologia (homeo nie jest farmakologią, tylko placebo) pomocna w takim kaszlu jest niestety chyba cała zakazana w trakcie ciąży, żaden lekarz nie potrafił mi ulżyć. Na szczęście ten kaszel to tylko 2-3 pierwsze dni. Potem oczywiście dużo pić, najlepiej ciepłe herbaty, pomaga to w odkrztuszaniu wydzieliny. Podobnie pomaga inhalacja pary wody, czy jakiegoś naparu, a nawet zwykły prysznic. Prysznic polecam szczególnie rano, jak dusi po nocy. Poza tym dbanie o temperaturę w pokoju, nie przesadzać z nią w żadną stronę, do tego oklepywanie pleców i spanie w półsiedzącej pozycji, z wieloma poduszkami za plecami. Mnie jeszcze pomaga picie aromatycznych naparów, z kopru włoskiego albo mięty. Niektórym na kaszel pomaga łyżeczka miodu, bez popijania. Większości, w tym mnie, miód znieczula tylko gardło, ale to też zaleta Odpowiedz Link Zgłoś
5monika79 Re: sposób na kaszel 20tc 09.01.13, 11:14 Jestem w 7 tyg. ciąży. Też mam bardzo mocny kaszel (suchy), najbardziej męczy mnie w nocy. Lekarz poradził, żebym bardzo dużo piła płynów (dosłownie kilka litrów na dobę). Zastosowałam się do zaleceń i mam wrażenie, że to faktycznie pomaga, chociaż bieganie co chwila do łazienki jest dość uciążliwe. Robię też inhalacje - trochę łagodzą podrażnione gardło. Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk [...] 09.01.13, 14:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 pomidorekk, proszę zmniejszyć sygnaturkę 09.01.13, 16:19 do 4 wersów czyli zostawić jeden suwaczek. Notabene nasz dwa takie same moim zdaniem. Dziękuję za zrozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_bosmana [...] 21.01.13, 14:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 dziewczyna_bosmana 21.01.13, 14:40 polecam watek na szpilce dot. sygnaturek i ich regulaminowej wielkosci. Odpowiedz Link Zgłoś