13.02.13, 09:40
witam
wczoraj rano robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny,wieczorem koło 21 robiłam jeszcze raz(tej samej firmy) i wyszedł negatywny.Dodam że 6 dni spóźnia mi się okres.Niewiem któremu testowi mam wierzyć sad
Obserwuj wątek
    • madziab83 Re: test 13.02.13, 10:06
      raczej pozytywnemu, jak chcesz mieć pewność zrób betę, tam nie będzie pomyłki, najlepiej powtórz po 48h, dowiesz się wówczas dodatkowo czy prawidłowo przyrasta.
      • kamila_m1 Re: test 13.02.13, 10:15
        no właśnie z betą jest problem bo mieszkam w szkocji i wogole na pierwsza wizyte z polozna umowia cie dopiero miedzy 8 a 11 tc ,a wczesniej nie ma po co isc bo nic nie zrobia.Wlasnie nie jestem pewna tego pozytywnego bo od ok tyg dziasla mi krwawia,budze sie rano strasznie glodna.
        • kamila_m1 Re: test 13.02.13, 10:16
          przepraszam negatywnego nie jestem pewna
          • suuperbaba Re: test 13.02.13, 11:15
            To zrob trzeci test innej firmy i juzsmile A bete zrob najwyzej z krwi na wlasna reke..uspokoisz siewink
    • edycja_kopiuj_wklej Re: test 13.02.13, 12:11
      testy ciazowe zaleca sie robic rano, kiedy w moczu jest duze stezenie hormonu.
      Test wieczorny mial za male stezenie i mogl nie zalapac kolorku
    • mart.a.29 Re: test 13.02.13, 14:53
      Zrób trzeci i będziesz mieć pewność.Z tego co wiem to testy raczej nie mylą się w stronę pozytywną ale różnie może być więc biegnij po test i daj znaćsmile
      • kamila_m1 Re: test 13.02.13, 15:04
        zrobiłam jeszcze jeden około godziny 12 i też negatywny,ale dalej nie jestem pewna,mieszane uczucia mam.
        • suuperbaba Re: test 13.02.13, 16:04
          Zrob z porannego moczu 2 rozne testy...w najlepiej to naprawde idz, zaplac i zrob beta hcg z krwi!
    • zdzisnadzis Re: test 13.02.13, 15:06
      Tak jak pisza dziewczyny, kup ze dwa testy innych i roznych firm i zrob rano. Wtedy stezenie jest wyższe a jezeli spoznia ci sie 6 dni, to jest to ciaza bardzo wczesna i wieczorem mogło nie załapac na paseczku.
      • sharzan-ka Re: test 13.02.13, 22:03
        no i co jej po tym, jak dwa testy, dwóch różnych firm znów wyjdą różnie ?
        • kamila_m1 Re: test 14.02.13, 11:11
          zrobiłam jeszcze jeden,z porannego moczu i też negatywnysad
          nie wiem o co chodzi,okresu jak nie było tak nie ma,a to juz siódmy dzien
          • suuperbaba Re: test 14.02.13, 12:18
            Hmm...no to chyba nic z tegosad Ale zrob dla spokoju ta bete hcg z krwi - to naprawde duzo wyjasni!
            • kamila_m1 Re: test 14.02.13, 13:26
              dzwonilam teraz zeby zarejestrowac sie na bete ale do przyszlego tygodnia nie ma wolnych terminow,wiec recepcjonistka zarejestrowala mnie do poloznej,na przyszly czwartek
              • amy.28 Re: test 14.02.13, 22:16
                no raczej nic z tego. Najbardziej prawdopodobne jest to, że ciąża była ale we wczesnym stadium doszło do poronienia (tzw ciąża biochemiczna, poczytaj).

pierwszy test wykrył jak stężenie hcg było wysokie, ale ono mogło już wtedy spadać tyle że poranny test jeszcze je wykrył a potem spadło na tyle, że kolejne testy wyszły negatywne.
                poczekaj na miesiączkę, pewnie przyjdzie lada dzień. Jeśli po pozytywnym teście kolejne są negatywne to nie ma złudzeń, beta powinna wzrosnąć i się podwajać i każdy kolejny test powinien wskazywać grubsze i wyraźniejsze kreski, negatywny to objaw tylko tego że ciąża byłą ale się nie utrzymała, przykro mi.
                • suuperbaba Re: test 15.02.13, 15:38
                  No tylko beta lub usg cokolwiek wiecej Ci powie!
                  • kamila_m1 Re: test 15.02.13, 22:52
                    wiem,że beta lub usg,ale tutaj dostać się do lekarza,graniczy z cudem.Przede wszystkim przed 8 tygodniem ciąży,żaden lekarz nie przyjmie kobiety,ponieważ uważają,że skoro ciąża utrzymała się do 8 tygodnia to jest warta uwagi położnej!A jeżeli nie,to trudno....więc pozostało mi czekać
                    • suuperbaba Re: test 16.02.13, 06:03
                      A nie mozesz po prostu isc i na wlasna reke zrobic sobie bete z krwi i zaplacic za to?
                      • kamila_m1 Re: test 16.02.13, 14:19
                        no właśnie problem w tym,że nie mogę sad
                        • kamila_m1 Re: test 18.02.13, 10:48
                          już 11 dni się spóźnia...
                          żadnych oznak zbliżającego się okresu,ale oznak ciąży też nie ma....
                          • ankarin Re: test 18.02.13, 10:52
                            Kiedy robilas ostatni test? I czy robilas bete?
                            • kamila_m1 Re: test 18.02.13, 11:02
                              bety nie robiłam,ponieważ mieszkam w szkocji,a tutaj do 8 tygodnia ciazy nawet lekarz nie przyjmie,bo "to jeszcze nie jest ciąża", przez cała ciąże ginekolog dopochwowo nie bada,ciąze prowadzi położna i są tylko 2 usg robione,w 12 i 20 tyg ciąży !Masakra !
                              • kamila_m1 Re: test 18.02.13, 11:08
                                przez całą ciąże wogóle ginekolog nie bada,na każdą wizyte z położną trzeba przynieść mocz i tak wygląda opieka w ciąży!Aha i dwa razy krew pobierają!
                                • kamila_m1 Re: test 20.02.13, 10:58
                                  dostałam okres sad
              • kamila_m1 Re: test 15.02.13, 14:36
                ...i dalej nic....to już 8-my dzień
    • katia.ka Re: test 18.02.13, 10:53
      Test zawsze robi się rano, wtedy jest najbardziej miarodajny więc ja wierzyłabym bardziej temu zrobionemu rano a najpewniej w takiej sytuacji poszłabym po prostu do ginka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka