pseudo.forumowiczka 28.02.13, 20:06 zrobiłam dzisiaj test i wyszło coś takiego: www.fotoszok.pl/upload/7ea24a2e.jpg co oznacza taki wynik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetadymek Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 20:36 zakładam, że chodzi ci o umiejscowienie drugiej bladej kreski, że nie jest pod "T"?? oznacza to, że trzeba test powtórzyć (najlepiej) z porannego moczu, bądź wybrać się na badanie bety. Odpowiedz Link Zgłoś
suuperbaba Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 21:10 Powtorz test..najlepiej z porannego moczu! Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 21:18 powtórzę test, zastanawiałam się tylko czy któraś z Was miała podobna sytuację i co się okazało. Wydaje mi się, ze ten test był wadliwy Odpowiedz Link Zgłoś
suuperbaba Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 22:32 Na to wyglada...albo jestes w ciazy Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
oliis Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 08:07 miałam jeszcze słabsza kreskę o ile to możliwe....za 2 tygodnie rodzę. Powtórz test ale chyba można Ci już pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas9 Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 15:58 tez bym zalecala powtorzenie testu. gdybanie nie ma sensu.. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana24 Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 19:12 Musisz powtórzyć test, to na pewno. Coś wyszło nie tak jak powinno;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bahati0 Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 10:56 Test jest wadliwy, nic nie mówi. Trzeba powtórzyć! Tu nie chodzi o odień kreski tylko jej umiejscowienie... Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka Re: dziwny wynik testu.. 02.03.13, 00:23 wynik oznacza, że ... nic nie oznacza... test nieważny do kosza zrób nowy i ... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 09:44 tamten test robiłam za wcześnie, więc dopiero dzisiaj powtórzyłam, wyszło coś takiego www.fotoszok.pl/upload/8d047fca.jpg wydaje mi się ze test zaś jest wadliwy bo po zrobieniu go zauważyłam ze ma fabryczne wgłębienie w miejscu gdzie wyszła kreska coś mam pecha do sikancow jak w weekend nie przyjdzie malpa to w poniedziałek pójdę na betę Odpowiedz Link Zgłoś
suuperbaba Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:20 No nie masz cos szczescia A moze sprobuj ostatni raz? No wiadomo, ze beta najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:23 a co sądzisz o wyniku 2-go testu? Odpowiedz Link Zgłoś
suuperbaba Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:27 Sama nie wiem...jakiejs bladej kreski mozna sie dopatrywac...ale nie wiem czy to zdjecie czy rzeczywiscie jest Ja bym zrobila jeszcze jeden Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:30 ehh, sikance mnie nie lubią chyba poczekam do poniedziałku i pójdę na betę - ona mi przynajmniej nie zrobi psikusa Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:26 Kup test innej firmy. Mi ciaza nie wyszla na najtanszym z hipermarketu (robione zgodnie z zaleceniem rano), ale na porzadniejszym z apteki juz tak i to nawet nie rano tylko wlasnie wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:32 a ile dpo albo w którym dc testowalas? no właśnie ten test jest z apteki za 11 zł.. nazywa się MALUSZEK.. więc chyba powinien być ok Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:40 Zeby tak nie siedziec w niepewnosci, to bym kupila jeszcze jeden test innej firmy, jakis z wieksza czuloscia i wtedy powinnas wiedziec. Ja mieszkam za granica i tutaj testy sa masakrycznie drogie - od 15 euro w gore, czyli min. 60 zl za jeden test! Dlatego kupowalam najtansze w hipermarkecie, ale one mi nie wykrywaly caly czas ciazy, ten za 15 Euro wykryl - byly 2 grubachne krechy i zadnych watpliwosci. Ale robilam test co kilka dni, mozliwe, ze juz nawet ten najtanszy by wtedy wykryl... Tak czy tak to zaden wielki wydatek i zadne wielkie poswiecenie przejsc sie do apteki i kupic jeszcze jeden, innej firmy, dla porownania i swietego spokoju. Chyba, ze cie nie zzera az tak ciekawosc jak mnie zzerala - ja bym wtedy na pewno nie wytrzymala nawet sekundy niewiedzy a co dopiero kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:49 Masz tu artykul o czulosci testow: www.papilot.pl/ginekolog/11149/TESTY-CIAZOWE-Czy-wynik-zawsze-jest-wiarygodny.html Zobacz, ile ma ten maluszek, ale wyglada na to, ze najlepiej kupic taki co ma czulosc 500 IU/l Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:51 Mi z takiego wyniku 2 miesiące temu urodził się synuś. Dla pewności zrób inny test. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 11:35 w aptekach sa tylko testy o czułości 25 mIU/ml, niestety nie ma bardziej czułych testy o czułości 10 mIU/ml można chyba tylko na allegro zamówić poza tym u mnie może być jedynie wadliwy test, ponieważ nie biorę żadnych leków, nie jestem na nic chora, nie jestem po poronieniach Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: no nie.. :/ 07.03.13, 17:36 W aptekach można kupić niebieski bobotest i paskowy quixx, oba o czułości 10mlU/ml. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 17:45 kjut napisała: > W aptekach można kupić niebieski bobotest i paskowy quixx, oba o czułości 10mlU > /ml. pytałam w kilku aptekach i niestety nie było testów o czułości 10mIU nie wiem dlaczego jest tak mało aptek gdzie takie testy można dostać Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 11:27 ja też jestem bardzo niecierpliwa osobą.. ale nie chce robić 3-go testu bo zrobiłam już 2 i wyniki sa jakie sa.. a jak trzeci też wyjdzie dziwnie albo negatywny? to znowu będę myślała, zastanawiała itd. dlatego w weekend mam dostać @, jeżeli nie przyjdzie (mam nadzieję ze nie!) to pójdę na betę z krwi i we wtorek będę już miała sytuację wyjaśniona na 100%. a poza tym w polsce też powinny być droższe testy, przynajmniej dało by to większa motywację aby cierpliwie poczekać z testem do dnia @ Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka posłuchałam... 07.03.13, 21:23 i pobiegłam do apteki.. zrobiłam test pół godziny temu i jest 2-ga blaaaaadziutka kreska, ale w miarę widoczna.. i znowu nie wiem co o tym myśleć.. może dlatego taka blada bo robiłam wieczorem a do @ mam 3 dni jeszcze? ale nadzieja jest jutro rano powtorze tylko mam problem z porannym moczem bo cały czas sikam w nocy też ostatnio wstaje czy jeśli to ciąża to jutro kreska powinna być wyraźniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: posłuchałam... 07.03.13, 21:38 z tego co czytalam, to nie musi byc poranny mocz, tylko nie rozwodniony - trzeba nie isc przez kilka godzin do toalety i potem zrobic test. zwykle dlatego to jest poranny mocz, bo w nocy nie pijesz i przez to nie wstajesz do toalety. postaraj sie nie chodzic do toalety przynajmniej przez 4-5h pod rzad u potem zrob test - tez byly jakies rady, zeby to byl srodkowy strumien czy cos (pewnie jest na instrukcji od testu). jak wstaniesz np. o 5 rano do toalety, to potem poczekaj z testem do 9-10 (o ile wytrzymasz No i z kadym dniem poziom hormonu z tego co pamietam rosnie o 50% a co 2 dni sie podwaja, wiec jesli jestes w ciazy, to w koncu za ktoryms razem musza wyjsc 2 grube krechy daj znac jak wyszedl test Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: posłuchałam... 07.03.13, 21:50 od tygodnia sikam co godzinę, nie wytrzymam 4 godzin czasami mam problem żeby zmierzyć rano tempke bo musze lecieć do wc żeby się nie posikac jak zrobię test to dam znać ) Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka Re: posłuchałam... 07.03.13, 21:55 a poco robisz test 3 dni przed spodziewaną miesiączką?? czyli ten poprzedni test to robiłaś dzień po zapłodnieniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
suuperbaba Re: posłuchałam... 08.03.13, 14:19 Jak jest bladziutka kreska to jestes w ciazy...u mnie tez byla mega slabo widoczna, a mam z niej coreczke Ale faktycznie wczesnie robilas te testy...mi 2 dni przed okresem nic nie pokazalo, a w dniu spodziewanego @ juz 2 kreski Odpowiedz Link Zgłoś
arma.gedon Re: dziwny wynik testu.. 08.03.13, 13:17 Nie polecam testów strumieniowych, lepsze są płytkowe. Testowałam niebieskim bobo o czułości 10mI/U z porannego moczu i wyszła bladziutka kreska ledwo widoczna tylko pod światło (mój mąż wcale jej nie widział). Zaraz potem zrobiłam kilka testów płytkowych o mniejszej czułości - 25 mI/U i kreski były blade, ale wyraźnie zauważalne. Testowałam 2 lub 3 dni przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
arma.gedon Re: dziwny wynik testu.. 08.03.13, 13:19 Zapomniałam dodać, że następnego dnia zrobiłam betę z krwi i wynosiła już ponad 260. Kreski na testach nadal były blade, a na strumieniowych ledwo widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka hmmm... 08.03.13, 18:08 oczywiście chciałam zrobić rano test, ale co się okazało? ze jest wadliwy: był porysowany w 2 miejscach.. więc zrobiłam test jakaś godzinkę temu i wyszło tak: www.fotoszok.pl/upload/e1bafb78.jpg same oceńcie... Odpowiedz Link Zgłoś
aninka9 Re: hmmm... 08.03.13, 18:18 Pozytywny Też taki miałam 4 dni przed miesiączką Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: hmmm... 08.03.13, 18:32 Czemu Ty robisz test przed terminem miesiączki? Teraz się nie dziwię że kreska jest taka blada. Rozumiem że się denerwujesz ale trzeba poczekać co najmniej do terminu miesiączki. A co jeśli wyszłyby 2 kreski a później dostałabyś okres ?( co jest często naturalnym procesem) i miałabyś tylko dodatkowy powód do stresów. Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka nie jest to ciąża 08.03.13, 21:54 zrób betę, idź do ginekologa, no cokolwiek Od dwóch tygodni robisz sikane testy i zawsze jest coś nie tak, to już nas nie męcz zgadywaniem, tylko postaraj się dowiedzieć w inny sposób. Aczkolwiek dla mnie to w ciąży nie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: nie jest to ciąża 08.03.13, 22:12 a dlaczego myślisz ze nie jestem w ciąży? forum jest od tego by zadawać pytania, skoro ktoś chce to odpisuje, jeżeli Ciebie to męczy to nie musisz uczestniczyć w dyskusji.. a na betę i ginekologa przyjdzie czas.. nie znasz mnie, więc nie wydawaj osadów.. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: nie jest to ciąża 09.03.13, 00:25 Ale, tu nie ma co się oburzać. Sharzan-ka ma rację. Przez ten czas wiedziałabyś na czym stoisz. Zrobienie bety chyba nie jest problemem nie do przeskoczenia albo po 2 tyg.robienia błędnych testów sikanych na usg, by było cos widac. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo.forumowiczka Re: nie jest to ciąża 09.03.13, 01:39 nie robię testów od 2 tygodni. faktycznie 1 test zrobiłam za wcześnie, z głupoty, wyszedł mi dziwny wynik, dlatego napisałam na forum... oburzylam się bo nikt na forum nie jest wróżka żeby pisać czy jestem w ciąży czy nie... poprosiłam o zwykła opinie dziewczyn, które były/sa w podobnej sytuacji, czy coś w tym złego? jeżeli dla mnie jakis temat na forum jest głupi, męczący, to po prostu nie zwracam na niego uwagi.. Odpowiedz Link Zgłoś
gkoz a ja widzę kreskę 09.03.13, 06:29 Chociaż rzeczywiście jak się robi test wcześnie, istnieje i tak ryzyko że okres przyjdzie, bo.często dochodzi do samoistnego poronienia w terminie okresu, mi dwa razy wyszły blade kreski w 26 dniu cyklu, a potem był okres, więc cierpliwości, ja uważam że masz prawo robić testy kiedy chcesz i ile chcesz, ale tak naprawdę nie warto robić wcześniej niż w dniu spodziewanego okresu, wiem jak jest trudno trzymam kciuki żeby to była ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: nie jest to ciąża 09.03.13, 13:04 Jesli pierwszy wynik wyszedl rzeczywiscie w dniu zaplodnienia i byla delikatna druga kreska (co jest absolutnie niemozliwe) to moze powinnas pogadac z lekarzem. Podobno falszywy pozytywny wynik moze dawac jakas choroba, cos z macica (nie pamietam, bo studiowalam ten temat jak bylam na etapie testow, teraz juz jestem na troche innym Odpowiedz Link Zgłoś
8a8ka Re: dziwny wynik testu.. 14.03.13, 18:21 moim zdaniem na tego typu testy szkoda kasy, lepiej od razu robić betę ja w pierwszej ciąży robiłam test z moczu będąc w 8 tyg a wyszła mi jedna kreska ... Odpowiedz Link Zgłoś