Dodaj do ulubionych

dziwny wynik testu..

28.02.13, 20:06
zrobiłam dzisiaj test i wyszło coś takiego:
www.fotoszok.pl/upload/7ea24a2e.jpg

co oznacza taki wynik?
Obserwuj wątek
    • anetadymek Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 20:36
      zakładam, że chodzi ci o umiejscowienie drugiej bladej kreski, że nie jest pod "T"??
      oznacza to, że trzeba test powtórzyć (najlepiej) z porannego moczu, bądź wybrać się na badanie bety.
      • suuperbaba Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 21:10
        Powtorz test..najlepiej z porannego moczu!
        • pseudo.forumowiczka Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 21:18
          powtórzę test, zastanawiałam się tylko czy któraś z Was miała podobna sytuację i co się okazało. Wydaje mi się, ze ten test był wadliwy uncertain
          • suuperbaba Re: dziwny wynik testu.. 28.02.13, 22:32
            Na to wyglada...albo jestes w ciazysmile Powodzenia
            • oliis Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 08:07
              miałam jeszcze słabsza kreskę o ile to możliwesmile....za 2 tygodnie rodzę. Powtórz test ale chyba można Ci już pogratulowaćsmile
        • magdalenas9 Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 15:58
          tez bym zalecala powtorzenie testu. gdybanie nie ma sensu..
      • oksana24 Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 19:12
        Musisz powtórzyć test, to na pewno. Coś wyszło nie tak jak powinno;/
    • bahati0 Re: dziwny wynik testu.. 01.03.13, 10:56
      Test jest wadliwy, nic nie mówi. Trzeba powtórzyć! Tu nie chodzi o odień kreski tylko jej umiejscowienie...
    • sharzan-ka Re: dziwny wynik testu.. 02.03.13, 00:23
      wynik oznacza, że ... nic nie oznacza... test nieważny
      do kosza
      zrób nowy i ... powodzenia smile
    • pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 09:44
      tamten test robiłam za wcześnie, więc dopiero dzisiaj powtórzyłam, wyszło coś takiego
      www.fotoszok.pl/upload/8d047fca.jpg
      wydaje mi się ze test zaś jest wadliwy bo po zrobieniu go zauważyłam ze ma fabryczne wgłębienie w miejscu gdzie wyszła kreska uncertain
      coś mam pecha do sikancow uncertain jak w weekend nie przyjdzie malpa to w poniedziałek pójdę na betę smile
      • suuperbaba Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:20
        No nie masz cos szczesciasmile A moze sprobuj ostatni raz? No wiadomo, ze beta najlepszasmile
        • pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:23
          a co sądzisz o wyniku 2-go testu?
          • suuperbaba Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:27
            Sama nie wiem...jakiejs bladej kreski mozna sie dopatrywac...ale nie wiem czy to zdjecie czy rzeczywiscie jestuncertain Ja bym zrobila jeszcze jedensmile
            • pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:30
              ehh, sikance mnie nie lubią chyba sad poczekam do poniedziałku i pójdę na betę - ona mi przynajmniej nie zrobi psikusa smile
      • mary_an Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:26
        Kup test innej firmy. Mi ciaza nie wyszla na najtanszym z hipermarketu (robione zgodnie z zaleceniem rano), ale na porzadniejszym z apteki juz tak i to nawet nie rano tylko wlasnie wieczorem smile
        • pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:32
          a ile dpo albo w którym dc testowalas? no właśnie ten test jest z apteki za 11 zł.. nazywa się MALUSZEK.. więc chyba powinien być ok uncertain
          • mary_an Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:40
            Zeby tak nie siedziec w niepewnosci, to bym kupila jeszcze jeden test innej firmy, jakis z wieksza czuloscia i wtedy powinnas wiedziec. Ja mieszkam za granica i tutaj testy sa masakrycznie drogie - od 15 euro w gore, czyli min. 60 zl za jeden test! Dlatego kupowalam najtansze w hipermarkecie, ale one mi nie wykrywaly caly czas ciazy, ten za 15 Euro wykryl - byly 2 grubachne krechy i zadnych watpliwosci. Ale robilam test co kilka dni, mozliwe, ze juz nawet ten najtanszy by wtedy wykryl... Tak czy tak to zaden wielki wydatek i zadne wielkie poswiecenie przejsc sie do apteki i kupic jeszcze jeden, innej firmy, dla porownania i swietego spokoju.
            Chyba, ze cie nie zzera az tak ciekawosc jak mnie zzerala - ja bym wtedy na pewno nie wytrzymala nawet sekundy niewiedzy a co dopiero kilka dni smile
            • mary_an Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:49
              Masz tu artykul o czulosci testow:
              www.papilot.pl/ginekolog/11149/TESTY-CIAZOWE-Czy-wynik-zawsze-jest-wiarygodny.html
              Zobacz, ile ma ten maluszek, ale wyglada na to, ze najlepiej kupic taki co ma czulosc 500 IU/l
              • vimi77 Re: no nie.. :/ 07.03.13, 10:51
                Mi z takiego wyniku 2 miesiące temu urodził się synuś. Dla pewności zrób inny test. Powodzenia.
              • pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 11:35
                w aptekach sa tylko testy o czułości 25 mIU/ml, niestety nie ma bardziej czułych sad testy o czułości 10 mIU/ml można chyba tylko na allegro zamówić uncertain

poza tym u mnie może być jedynie wadliwy test, ponieważ nie biorę żadnych leków, nie jestem na nic chora, nie jestem po poronieniach
                • kjut Re: no nie.. :/ 07.03.13, 17:36
                  W aptekach można kupić niebieski bobotest i paskowy quixx, oba o czułości 10mlU/ml.
                  • pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 17:45
                    kjut napisała:

> W aptekach można kupić niebieski bobotest i paskowy quixx, oba o czułości 10mlU
                    > /ml.

pytałam w kilku aptekach i niestety nie było testów o czułości 10mIU uncertain nie wiem dlaczego jest tak mało aptek gdzie takie testy można dostać uncertain
            • pseudo.forumowiczka Re: no nie.. :/ 07.03.13, 11:27
              ja też jestem bardzo niecierpliwa osobą.. ale nie chce robić 3-go testu bo zrobiłam już 2 i wyniki sa jakie sa.. a jak trzeci też wyjdzie dziwnie albo negatywny? to znowu będę myślała, zastanawiała itd. dlatego w weekend mam dostać @, jeżeli nie przyjdzie (mam nadzieję ze nie!) to pójdę na betę z krwi i we wtorek będę już miała sytuację wyjaśniona na 100%. smile

a poza tym w polsce też powinny być droższe testy, przynajmniej dało by to większa motywację aby cierpliwie poczekać z testem do dnia @ smile
    • pseudo.forumowiczka posłuchałam... 07.03.13, 21:23
      i pobiegłam do apteki.. zrobiłam test pół godziny temu i jest 2-ga blaaaaadziutka kreska, ale w miarę widoczna.. i znowu nie wiem co o tym myśleć.. może dlatego taka blada bo robiłam wieczorem a do @ mam 3 dni jeszcze? ale nadzieja jest smile jutro rano powtorze smile tylko mam problem z porannym moczem bo cały czas sikam uncertain w nocy też ostatnio wstaje uncertain czy jeśli to ciąża to jutro kreska powinna być wyraźniejsza?
      • mary_an Re: posłuchałam... 07.03.13, 21:38
        z tego co czytalam, to nie musi byc poranny mocz, tylko nie rozwodniony - trzeba nie isc przez kilka godzin do toalety i potem zrobic test. zwykle dlatego to jest poranny mocz, bo w nocy nie pijesz i przez to nie wstajesz do toalety.
        postaraj sie nie chodzic do toalety przynajmniej przez 4-5h pod rzad u potem zrob test - tez byly jakies rady, zeby to byl srodkowy strumien czy cos (pewnie jest na instrukcji od testu). jak wstaniesz np. o 5 rano do toalety, to potem poczekaj z testem do 9-10 (o ile wytrzymasz smile
        No i z kadym dniem poziom hormonu z tego co pamietam rosnie o 50% a co 2 dni sie podwaja, wiec jesli jestes w ciazy, to w koncu za ktoryms razem musza wyjsc 2 grube krechy smile
        daj znac jak wyszedl test smile
        • pseudo.forumowiczka Re: posłuchałam... 07.03.13, 21:50
          od tygodnia sikam co godzinę, nie wytrzymam 4 godzin sad
          czasami mam problem żeby zmierzyć rano tempke bo musze lecieć do wc żeby się nie posikac uncertain
          jak zrobię test to dam znać smile)
          • sharzan-ka Re: posłuchałam... 07.03.13, 21:55
            a poco robisz test 3 dni przed spodziewaną miesiączką??
            czyli ten poprzedni test to robiłaś dzień po zapłodnieniu??
      • suuperbaba Re: posłuchałam... 08.03.13, 14:19
        Jak jest bladziutka kreska to jestes w ciazy...u mnie tez byla mega slabo widoczna, a mam z niej coreczkewink Ale faktycznie wczesnie robilas te testy...mi 2 dni przed okresem nic nie pokazalo, a w dniu spodziewanego @ juz 2 kreskismile
    • arma.gedon Re: dziwny wynik testu.. 08.03.13, 13:17
      Nie polecam testów strumieniowych, lepsze są płytkowe. Testowałam niebieskim bobo o czułości 10mI/U z porannego moczu i wyszła bladziutka kreska ledwo widoczna tylko pod światło (mój mąż wcale jej nie widział). Zaraz potem zrobiłam kilka testów płytkowych o mniejszej czułości - 25 mI/U i kreski były blade, ale wyraźnie zauważalne. Testowałam 2 lub 3 dni przed okresem.
      • arma.gedon Re: dziwny wynik testu.. 08.03.13, 13:19
        Zapomniałam dodać, że następnego dnia zrobiłam betę z krwi i wynosiła już ponad 260. Kreski na testach nadal były blade, a na strumieniowych ledwo widoczne.
    • pseudo.forumowiczka hmmm... 08.03.13, 18:08
      oczywiście chciałam zrobić rano test, ale co się okazało? ze jest wadliwy: był porysowany w 2 miejscach.. uncertain więc zrobiłam test jakaś godzinkę temu i wyszło tak:
      www.fotoszok.pl/upload/e1bafb78.jpg

same oceńcie... smile
      • aninka9 Re: hmmm... 08.03.13, 18:18
        Pozytywnysmile Też taki miałam 4 dni przed miesiączką
        • vimi77 Re: hmmm... 08.03.13, 18:32
          Czemu Ty robisz test przed terminem miesiączki? Teraz się nie dziwię że kreska jest taka blada. Rozumiem że się denerwujesz ale trzeba poczekać co najmniej do terminu miesiączki. A co jeśli wyszłyby 2 kreski a później dostałabyś okres ?( co jest często naturalnym procesem) i miałabyś tylko dodatkowy powód do stresów.
      • sharzan-ka nie jest to ciąża 08.03.13, 21:54
        zrób betę, idź do ginekologa, no cokolwiek
        Od dwóch tygodni robisz sikane testy i zawsze jest coś nie tak, to już nas nie męcz zgadywaniem, tylko postaraj się dowiedzieć w inny sposób.
        Aczkolwiek dla mnie to w ciąży nie jesteś
        • pseudo.forumowiczka Re: nie jest to ciąża 08.03.13, 22:12
          a dlaczego myślisz ze nie jestem w ciąży? forum jest od tego by zadawać pytania, skoro ktoś chce to odpisuje, jeżeli Ciebie to męczy to nie musisz uczestniczyć w dyskusji.. a na betę i ginekologa przyjdzie czas.. nie znasz mnie, więc nie wydawaj osadów..
          • malgosiek2 Re: nie jest to ciąża 09.03.13, 00:25
            Ale, tu nie ma co się oburzać.
            Sharzan-ka ma rację.
            Przez ten czas wiedziałabyś na czym stoisz.
            Zrobienie bety chyba nie jest problemem nie do przeskoczenia albo po 2 tyg.robienia błędnych testów sikanych na usg, by było cos widac.
            • pseudo.forumowiczka Re: nie jest to ciąża 09.03.13, 01:39
              nie robię testów od 2 tygodni. faktycznie 1 test zrobiłam za wcześnie, z głupoty, wyszedł mi dziwny wynik, dlatego napisałam na forum... oburzylam się bo nikt na forum nie jest wróżka żeby pisać czy jestem w ciąży czy nie... poprosiłam o zwykła opinie dziewczyn, które były/sa w podobnej sytuacji, czy coś w tym złego?

jeżeli dla mnie jakis temat na forum jest głupi, męczący, to po prostu nie zwracam na niego uwagi..
              • gkoz a ja widzę kreskę 09.03.13, 06:29
                Chociaż rzeczywiście jak się robi test wcześnie, istnieje i tak ryzyko że okres przyjdzie, bo.często dochodzi do samoistnego poronienia w terminie okresu, mi dwa razy wyszły blade kreski w 26 dniu cyklu, a potem był okres, więc cierpliwości, ja uważam że masz prawo robić testy kiedy chcesz i ile chcesz, ale tak naprawdę nie warto robić wcześniej niż w dniu spodziewanego okresu, wiem jak jest trudno smile trzymam kciuki żeby to była ciąża
              • mary_an Re: nie jest to ciąża 09.03.13, 13:04
                Jesli pierwszy wynik wyszedl rzeczywiscie w dniu zaplodnienia i byla delikatna druga kreska (co jest absolutnie niemozliwe) to moze powinnas pogadac z lekarzem. Podobno falszywy pozytywny wynik moze dawac jakas choroba, cos z macica (nie pamietam, bo studiowalam ten temat jak bylam na etapie testow, teraz juz jestem na troche innym wink
              • baba_jaga08 Re: nie jest to ciąża 11.03.13, 11:09
                Łykasz kwas foliowy?
    • 8a8ka Re: dziwny wynik testu.. 14.03.13, 18:21
      moim zdaniem na tego typu testy szkoda kasy,
      lepiej od razu robić betę

ja w pierwszej ciąży robiłam test z moczu będąc w 8 tyg a wyszła mi jedna kreska ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka