Dodaj do ulubionych

Ginekolog prowadzący

18.03.13, 23:03
Dziewczyny powiedzcie czy chodząc do ginekologa prowadzącego na wizyty kontrolne jest konieczność płacenia za wizytę ? Czy istnieje taka możliwość aby chodzić na wizyty za okazaniem ermułki z ubezpieczenia ? Przy poprzedniej ciąży mojej ginekolog nie płaciłam bo jest znajomą mojej ciotki. Jak to jest ?

https://www.suwaczki.com/tickers/eikt43r8031rbons.png
<*>
https://www.suwaczki.com/tickers/eikt43r8031rbons.png
Obserwuj wątek
    • mamanowa16 Re: Ginekolog prowadzący 19.03.13, 07:56
      Średnio rozumiem sens Twojego pytaniasmile,ale.... Jeśli chodzisz w ramach nfz,albo prywatnie do lekarza który ma podpisaną umowę z nfz to nie płacisz, to chyba oczywistesmile
    • kerri31 Re: Ginekolog prowadzący 19.03.13, 08:49
      Błagam Cię, powiedz , że żartujesz....
      Przede wszystkim musisz wiedzieć, czy idziesz do ginekologa państwowo w ramach NFZ czy prywatnie. Logicznym jest , że za państwowe wizyty się nie płaci i nie jest konieczne okazywanie RMUA bo od 1 stycznia istnieje system EWUŚ, nie musisz mieć książeczki ubezpieczeniowej ani RMUA.
      Za prywatną wizytę trza niestety zapłacić ...
      Jesssuuuu
    • kasiak37 joanmary 20.03.13, 13:15
      zrob cos prosze ze swoja syygnaturka.
      • joanmary Re: joanmary 20.03.13, 20:08
        Nie rozumiem dlaczego się czepiacie sygnaturki. Czy to jest karalne że mam o 2 stopki sygnaturkę więcej niż trzeba ?
    • lolcia-olcia Re: Ginekolog prowadzący 20.03.13, 13:16
      po pierwsze masz 2 stopki , a po drugie - żartujesz ?
    • begonya Re: Ginekolog prowadzący 20.03.13, 15:29
      Jak w przypadku lekarza każdej innej specjalności, możliwości w tym kraju są dwie:
      1. lekarz mający umowę z NFZ przyjmuje pacjentów w ramach ustalonych limitów na podstawie ważnego ubezpieczenia (co może sprawdzić w systemie eWUŚ, RMUA już niepotrzebne).
      2. lekarz przyjmuje prywatnie za określoną opłatą.

Nie ma znaczenia, czy lekarz jest Twoim lekarzem prowadzącym itp.
    • nadia1902 Re: Ginekolog prowadzący 20.03.13, 21:20
      ermułka?przecież teraz jest eWUŚ.
      • ferlika [...] 22.03.13, 10:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • malgosiek2 ferlika, prosze usunąć komercję z sygnaturki n/t 22.03.13, 14:35

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka