Dodaj do ulubionych

kaszel a 11 tc. pomocy

05.05.13, 09:15
dziewczyny pomóżcie ,mam męczący kaszel ,robię sobie domowe specyfiki ,typu syrop z cebuli i czosnku , ale mam wrażenie że kaszel mi się nie zmniejsza , nie mam gorączki , co jeszcze można brać ,może jakieś syropy ?
Obserwuj wątek
    • nadia1902 Re: kaszel a 11 tc. pomocy 05.05.13, 10:35
      Mam to samo. Jestem przeziębiona, ale większy mam katar niż kaszel. Lecze się tylko domowymi sposobami. Podobno leczone przeziębienie trwa 7 dni nie leczone tydzień. Mi się zaczęło we wtorek także liczę że jutro mi przejdzie wink
      Pomału przechodzi. Cierpliwości, oby się nie rozwinęło w coś groźniejszego.
      • malwa1333 Re: kaszel a 11 tc. pomocy 05.05.13, 10:49
        jeżeli ten mój kaszel ma trwać 7 dni to ja wymiękam ,jak sobie pomyślę że muszę pić ten okropny syrop z czosnku i cebuli do czwartku to niewiem czy dam radę sad (ochydne ,ble)
        No i nie wiem czy mogę wychodzić na dwór czy lepiej zaszyć się w łóżku ?
      • gkoz Re: kaszel a 11 tc. pomocy 05.05.13, 11:25
        A ja bym poszła do lekarza, zapalenie oskrzeli czy płuc też może być bez gorączki, a bakterie w ciąży są bardzo groźne, więc normalnie bym próbo. wała leczyć się w domu w ciąży poszłabym do lekarza żeby osluchał
    • dziartom Re: kaszel a 11 tc. pomocy 05.05.13, 12:45
      Idz do lekarza. Zapalenie oslrzeli mpze byc niezpieczne. Nie daj sobie wmowic, ze nie ma
      sensu leczyc kaszlu. Zreszta to powiedzenie odnosi sie do kataru. Ale go tez nie mozna lekcewazyc, bo z kataru blisko do kaszlun W twoim stanie szczegolnir musisz na siebie uwazac. Zrob sobie inhalacje z wody z sola lub jakimis ziolami. Poczytaj w internecie z czego mozna w ciazy. Mozesz pic tez gorace mleko z czosnkiem i miodem. Zdrowia zycze. Ja mam teraz podobny problem, bo moge byc w ciazy, a dopadlo mnie okropne przeziebienie.

--
      https://suwaczki.maluchy.pl/li-64600.png
      • aggggga Re: kaszel a 11 tc. pomocy 05.05.13, 14:48
        Ja bym poszła do lekarza- kaszel jest bardzo niebezpieczny, może wywołać skurcze
        • malwa1333 Re: kaszel a 11 tc. pomocy 05.05.13, 16:18
          i chyba tak zrobię pójdę jutro do lekarza ,dziękuje za rady smile
    • kasiak37 malwa zapoznaj sie z watkiem na szpilce 05.05.13, 20:16
      dot.sygnaturek i ich regulaminowej wielkosci.
    • fopaxoh Re: kaszel a 11 tc. pomocy 10.05.13, 11:11
      . Po pierwsze lekarz. Jeśli po wizycie u lekarza wyjdzie, że oskrzela i płuca są ok, to do wyboru masz:
      1/ homeopatię
      2/ położenie sie do łóżka
      3/ syrop z cebuli, miksturę czosnek+cytryna+miód lub (wg mnie najsmaczniejszy) syrop z buraka (zetrzeć na tarce, dodać cukier, odstawić, pić)
      4/ dużo cierpliwości, bo kaszel (nawet leczony lekami) może się ciągnąć i 6 tygodni po infekcji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka