Dodaj do ulubionych

nie widać pęcherzyka ;(

06.05.13, 20:59
Witam.
Dzisiaj moj 32dc.Tydzien temu bylam na beta hcg wyszla 3,4 ...tego dnia wieczorem dostalam delikatnego plamienia.W 30dc zrobilam test i wyszla druga kreseczka..nie jakas ekstra mocna ale wyraźna.Byłam dzisiaj u ginekologa..dostalam skierowanie na beta hcg(wyniki jutro) i usg robione dzisiaj. Na usg nic nie było widać.Lekarz powiedzial ze gdyby beta wyszła powyzej 1800mIU to mam jechac na izbe przyjesc. strasznie sie zartwilam ze znowu sie nie udało.
Na badaniu cos takiego:
mam napisane tak:
trzon macicy w przodozgięciu,jednorodny o wym.ap-54mm,dl-62mm
endomentrium 21mm nieco niejednorodne (jak przed miesiączką?)
jajnik prawy o wym. 28x14mm z drobnymi pęcherzykami
jajnik lewy 33x23mm z obszarem 17,5mm o echostrukturze i unaczynieniu jak ciałko żółte.
zatoka douglasa - płyn bezechowy 21mm
Jest szansa ze badanie mogło
być zrobione za wczesnie? Bardzo prosze o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • kasssannndra Re: nie widać pęcherzyka ;( 06.05.13, 21:24
      Myślę że jutrzejsza beta da ci odpowiedź na wszystko.
      Chociaż 32 dzień cyklu to jest 18 dzień po owulacji przy cyklach 28 więc beta 3,4 jest mała, no chyba że 34 to już bym większe szanse dawała na ciąże.
      • anna2101 Re: nie widać pęcherzyka ;( 06.05.13, 21:26
        cykl mialam 30dniowy tym razem.owulacja wypadła prawdopodobnie na 16dc.
        bete zrobilam akurat w dzien plamienia. wydaje mi sie ze akurat wtedy zaczęło sie zagnierzdzac bo plamienie lekkie wieczorkiem było dopiero.
        • kasssannndra Re: nie widać pęcherzyka ;( 06.05.13, 21:51
          Zagnieżdżenie to do 12dnia od owulacji a u ciebie plamienie było na 14dzień, no ale plamienie często występuje w dniach spodziewanej miesiączki wiec tym bym się nie przejmowała. W moim laboratorium norma bety dla kobiet jest do 5 ale każde laboratorium ma swoje normy. Jeśli jutro będziesz miała wyższą bete to dla pewności powtórzyłabym za 48godzin i sprawdziła czy przyrasta min.60% jeśli by tyle wzrosła to możesz spokojnie odczekać jeszcze z 1-2tygodnie i dopiero wtedy iść do gin. Uważam, że bez sensu jest chodzić tak wcześnie jak ty byłaś bo jest tylko niepotrzebne rozczarowanie gdyż często nic jeszcze nie widać.
          • karykatura12 Kasssannndra 07.05.13, 08:56
            > Dzisiaj moj 32dc.Tydzien temu bylam na beta hcg wyszla 3,4 ...tego dnia wieczor
            > em dostalam delikatnego plamienia.

tydzień temu była ta beta w dniu plamienia czyli w 25 dc ,a jezeli owulacja przypadała na 16 dc to był to 9 dpo wink

W 30dc zrobilam test i wyszla druga kreseczka
            > ..nie jakas ekstra mocna ale wyraźna.

a w 30 dc czyli w dniu @ ,14 dpo test ciążowy był pozytywny
            wydaje sie ok. i według mnie za szybko poszłas do lekarza

co do opisu nie znam się,beta powinna Ciebie uspokoić smile
    • prosumentka Re: nie widać pęcherzyka ;( 06.05.13, 22:28
      Weź głęboki oddech i poczekaj na betę. Jeśli nie miałaś monitoringu, to nie wiesz, kiedy była owulacja, a jeśli ta się przesunęła, to cykl nawet nieciązowy będzie dłuższy niż zwykle.
    • kerri31 Re: nie widać pęcherzyka ;( 07.05.13, 08:24
      Raczej nic z tego nie będzie, powinien być widoczny w macicy malutki pęcherzyk. Poza tym beta niemrawa.
    • q_fla Re: nie widać pęcherzyka ;( 07.05.13, 09:16
      Oczywiście, że badanie zostało przeprowadzone za wcześnie, a lekarz ktory zdecydował się je wykonać jest zwykłym konowałem i naciągaczem.
      • kami-66 Re: nie widać pęcherzyka ;( 07.05.13, 13:57
        i 6 tydzień to jeszcze za wcześnie
        odbierz betę jak będzie pozytywna, powtórz po 48h lub 72h (normy były na szpilce nie wiem czy nadal są) wybierz się na USG NAJWCZEŚNIEJ W 7 TYGODNIU a nawet w 8 tygodniu
        w innym przypadku najesz się tylko strachu a to tej malutkiej istotce, która może być w twoim brzuchu na pewno nie jest potrzebne

jest tu wiele wątków dziewczyn które były na USG zbyt wcześnie: nie było zarodka, lub był zarodek nie ma serduszka, a to za mały na ten tydzień, itd... nie funduj sobie tego
        koleżanka wyżej dobrze napisała, jeśli cykl nie był monitorowany to nie wiesz kiedy zaszłaś, kiedy dokładnie nastąpiło zagnieżdżenie, wrzuć luz
        Powodzenia smile
        • bahati0 Re: nie widać pęcherzyka ;( 10.05.13, 09:33
          Nie powinno się rozpowszechniać takich rad ("idź w 7, 8") nie będąc lekarzem. Powinno się być pod kontrolą lekarza od momentu dowiedzenia się o ciąży, tylko nie wolno panikować. Mi lekarz zalecił wizyt w 6 tc (dokładnie w 37 dc) ŻEBY SPRAWDZIĆ PRZEDE WSZYSTKIM CZY CIĄŻA JEST PRAWIDŁOWO UMIEJSCOWIONA (czy nie jest pozamaciczna, co jest bardzo niebezpieczne). Zalecasz wizytę w 8 tygodniu, ja przy owulacji w 16 dc w 8t3d widzialm już małego czowieczka (z zarysowanymi kończynami, głową)...na dobrym sprzęcie pęcherzyk ciążowy widać już kilka dni po spóźnieniu @...ale zawsze nalezy pamiętać, że owulacja mogła się przesunąć...ale po kontrolą warto być.
    • ashraf Re: nie widać pęcherzyka ;( 07.05.13, 19:29
      USG na tym etapie nie jest miarodajne! Poczekaj na wyniki bety.
    • mama0613 Re: nie widać pęcherzyka ;( 08.05.13, 20:56
      Powtórz usg za 2 tygodnie.
      A tymczasem możesz powtórzyć beta hcg.
      Może to Ci pomoże. Moje pierwsze beta hcg wynosiło 381 i bylo robione w dniu spodziewanej miesiaczki.A tydzien pozniej juz wynosilo 4600.
    • kubraczek79 Re: nie widać pęcherzyka ;( 09.05.13, 15:43
      nie martw się! będzie dobrze. u mnie też jeszcze nie widać, a test wyszedł pozytywnie, na usg tylko malutka kropka. idę za tydzień to się dowiem, co się dzieje. będzie dobrze, tylko postaraj się być spokojna, bo nerwy nie pomogą. trzymam kciuki!
      zawodowamatka.blogspot.com/
      • ca.melia Re: nie widać pęcherzyka ;( 10.05.13, 10:25
        Beta 3,4 to nie jest beta ciążowa.

dopiero powyżej 5 przyjmuje się, że coś się zadziało. Zatem raczej w ciąży nie jesteś
        • skrytapiromanka Re: nie widać pęcherzyka ;( 10.05.13, 12:00
          no dobrze, ale to beta z 25dc, nawet nie wiemy, czy było już 10 dpo, więc spokojnie mogła być taka niska mimo ciąży. tym bardziej, że jakiś czas później wyszedł pozytywny test.

a lekarz niepotrzebnie straszył uncertain jaki on chciał pęcherzyk widzieć w 32dc? u mnie w 5t6d, czyli znacznie później, był niewielki pęcherzyk i ani śladu zarodka.
          • kerri31 Re: nie widać pęcherzyka ;( 10.05.13, 13:26
            skrytapiromanka napisała:

> no dobrze, ale to beta z 25dc, nawet nie wiemy, czy było już 10 dpo, więc spoko
            > jnie mogła być taka niska mimo ciąży. tym bardziej, że jakiś czas później wysze
            > dł pozytywny test.
            >
            > a lekarz niepotrzebnie straszył uncertain jaki on chciał pęcherzyk widzieć w 32dc? u m
            > nie w 5t6d, czyli znacznie później, był niewielki pęcherzyk i ani śladu zarodka

32 dc to przy 28 dniowych cyklach już 4 dni po spodziewanej miesiączce i pęcherzyk ciążowy w macicy powinien być widoczny.
            • ca.melia Re: nie widać pęcherzyka ;( 10.05.13, 14:19
              nie robi się bety tak szybko, zbędne nakręcanie.

ale skoro założycielka się nie odzywa to i ciąży pewnie nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka