tranik 29.07.04, 17:44 Czy powiekszona tarczyca jest wskazaniem do ciecia cesarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liland Re: tarczyca a porod 29.07.04, 22:00 Mam powiększoną tarczycę, mój ginekolog o tym wie i nic nie wspominał o cesarce. Musiałam zrobić jedynie kontrolę hormonów tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa100 Re: tarczyca a porod 29.07.04, 22:25 jeśli powiększona tarczyca świadczy o jej niedoczynności to nie masz się czym martwić - urodziłam naturalnie dwójkę dzieci !!!! aga Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: tarczyca a porod 30.07.04, 08:26 Nie wiem czy cie to nie zmartwi, czy może ucieszy, ale wielkość tarczycy ma się nijak do rodzaju rozwiązania. Bardziej czynność tarzcycy - kobietom z dużą nie poddającą się kontroli nadczynnością nie zaleca sie porodu naturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa Re: tarczyca a porod 30.07.04, 08:48 a jeśli przeszłam 2,5 roku temu operacje usunięcia tarczycy ze względu na guzki gorace nadczynne...teraz mam tsh w normie przy 100/125 letrox. Cyz to jest wskazanie do cesarki? Odpowiedz Link Zgłoś