Dodaj do ulubionych

Zapalenie pęcherza - doradźcie mi....

02.08.04, 09:22
Chciałam się Was doradzić co robić z zapaleniem pęcherza.NIedawno byłam już z
tym w szpitalu; brałam Furaginum i pomogło ale nie można tego często używać a
teraz uciążliwe "siusianie" znów wróciło. Lekarz zalecił mi Urosept i
Fitolizynę do picia ale to średnio pomaga... Nie wiecie czy to można brać bez
ograniczeń bo z tego co wiem, są to leki ziołowe. Poradźcie mi coś...

Dziękujęsmile
Obserwuj wątek
    • justek13 Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 02.08.04, 11:05
      Witaj Baby, skoro nie pomaga Ci Furagin ani Urosept, to proponuje tak: zrob
      sobie badanie moczu na posiew (skierowanie dostaniesz od swojego lekarza zeby
      nie placic) i na podstawie wyniku lekarz musi Ci dobrac antybiotyk. Nie ma sie
      co meczyc, a infekcja moglaby przejsc na nerki. Pozdrawiam i duzo zdrowka! PS.
      Lykaj duzo witaminy C, ona zakwasza mocz i pozwala szybciej pozbyc sie
      bakterii.
      • baby5 Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 02.08.04, 11:31
        Dziękuje Justek za odpowiedźsmileSkierowanie na posiew juz mam i na dniach sie
        wybiorę pponiewaz musze skończyć tabletki dopochwowoe ponieważ przy wymazie
        wyszło lekkie zapalenie. Nie wiesz czy Urosept i Fitolizyna może w jakiś sposób
        przy częstym uzywaniu zaszkodzić dzidzi? Lekarz mi to przepisał do czasu
        wyników z posiewu.

Pozdrawiam!
        • justek13 Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 02.08.04, 16:13
          Nic sie nie martw, nie zaszkodzi. To sa tylko ziola. Ja zazywalam Urosept chyba
          ze 4 razy w ciazy. Moja lekarka powiedziala, ze jest zupelnie bezpieczny.
    • magdalenax Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 02.08.04, 12:11
      Urosept i fitozylina nie szkodza. Jezeli jednak nie pomagaja konieczny jest
      posiew. Moj lekarz twierdzil ze przedluzajacy stan zapalny jest bardziej
      niebezpieczny dla dziecka niz lekarstwa ktore sie bierze aby go wyleczyc.
      Inekcja moze sie przeniesc do pochwy co u Ciebie chyba juz nastąpilo. Moge
      polecic jeszcze picie soku zurawinowego albo tabletki zurawinowe vitabutin ale
      wydaje mi sie ze to pomaga przy niewielkich stanach zapalnych. Nie rozumiem
      czemu lekarz trzyma Cie na ziolowych lekach jezeli to nie pomaga. Na wyniki
      posiewu bedziesz czekac do 10 dni jezeli sa tam jakies bakterie a to bardzo
      dlugo.

Magda
      • baby5 Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 02.08.04, 13:19
        Jutro własnie się wybieram na posiew i na wynik mam czekac do 7 dni. Lekarz nie
        trzyma mnie cały czas na ziołach. Dwa tygodnie temu byłam w szpitalu i podawano
        mi furaginum. To lek głównie na zapalenie dróg moczowych i po nim wyniki moczu
        były idelane. Dopiero jak wróciłam do domu po paru dniach zaczęlo się na nowosad
        Wtedy lekarka na wizycie do czasu wyniku dała mi Urosept i Fitolizyne.
    • 80misia Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 02.08.04, 16:26
      Pij duzo wody mineralnej niegazowanej z cytryną to też zakwasza mocz i nie
      pozwala na rozwój bakterii, poza tym pij duzo płynów w ciągu dnia, to pozwoli
      oczyścić drogi moczowe, no i babcinym sposobem staraj się nosić ciepło od pasa
      w dół, unikaj zimnych kapieli i pamiętaj nigdy nie wstrzymuj moczu, siusiaj do
      konca, pochylajac się lekko do przodu. Podobno dobre sa tez tabletki żurawinowe
      i herbatka albo sok z żurawin, ale o to czy mozna w ciąży zapytaj lekarza.
      Życzę zdrówka dla mamy i maleństwa. Pozdrawiam.
    • mkonkol Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 03.08.04, 15:51
      Hejka,
      ja mam ten sam problem. Raz na jakiś czas powracam do uroseptu i wit. C.
      Są to leki ziołowe, wg mojego lekarza nie zaszkodzą.
      Pozdrawiam
      • baby5 Re: Mkonkol Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 03.08.04, 17:22
        Hejsmile
        Mam takie pytanie. czy w czasie tych kłopotliwych zmagań z siusianiem od
        nacisku pęcherza boli Cię czasami brzuszek, tylko chwilowo oczywiście. Wkurza
        mnie to bo wyniki z moczu za każdym razem sa idealne a ja sama czuję, ze coś
        nie jest tak a Urosept szczerze mówiąc średnio pomagasad
        Pozdrawiam
        • agakom do baby5 03.08.04, 17:31
          hejka baby5
          tez mam ten sam problem, z wynikow tez wynika,ze wszystko juz ok. Przeszlam
          kuracje antybiotykowe, raz mialam antybiotyk robiony jakis, a drugi raz
          ampicyline. Wcale mi sie nie wydaje, ze to jest super wyleczone, ale wynik jest
          dobry, wiec po prostu przestalam sie tym przejmowac i staram sie o tym juz tak
          nie myslec. Jak tylko chce mi sie siusiu to wtedy tez czuje mocny nacisk na
          brzuch, bardzo sie tym martwilam, wczoraj bylam u lekarza znowu zostal
          sprawdzony mocz i jest nadal dobrze, chociaz ja jak latalam do kibelka tak i
          latam. Wiesz pij duzo soku zurawionego i wode niegazowana, to pomaga.
          Pozdrawiam Cie cieplutko.
          • baby5 Re: do baby5 03.08.04, 18:01
            Hej Agasmile Bardzo dziękuję za doradę; musze się wybrać i zakupic ten sok lub
            tabletki. sama wiesz dlaczego tak mnie martwia te bóle brzuszka przy
            pecherzu... kazda z nas wie, ze bóle podbrzusza nie wróżą dobrze i może stąd
            ten niepokój; mam nadzieję że w końcu to ustapi... chociaz troszeczkęsmile
            Pozdrawiam
            Monika
            • agakom Re: do baby5 03.08.04, 19:30
              hejka.
              Wiem my sie zamartwiamy, ale to nie jest dobre dla dziecka. Wiec musimy troszke
              odpuscic sobie. Koniec wielkich zmartwien! wyniki dobre - wiec musimy myslec
              juz pozytywnie. Wiesz, ja wypijam gdzies ok. 1 - 1,5 l. soku z zurawiny i
              gdzies ok. litra wody niegazowanej. Polecam naprawde sok z zurawiny, choc na
              poczatku wydawal mi sie troszke gorzkawy to teraz tego juz nie czuje, polubilam
              go. I dla dziecka tez jest dobry bo zawiera witaminke c.
              Pozdrawiam raz jeszcze cieplutko Ciebie i Kruszyne
              Glowa do gory!
        • mkonkol Re: Mkonkol Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 03.08.04, 20:42
          A może Ciebie nie pęcherz tylko masz jakieś zapalenie pochwy. Ostatnio miałam
          robioną cytologię i okazało się, że jest 2. Coś tam mi się zrobiło. Dostałam
          tabletki dopochwowe (natamycynę) i wszystko elegancko przeszło. Wyniki moczu
          również miałam dobre, z ciągle bolało i bolało. Teraz jest git. Choć niestety ta
          dolegliwość powraca crying A jak wiesz przyjemna nie jest. Sprawdź więc czy to na
          100% pęcherz.
          Pozdrawiam
          PS. Dobre są też nasiadówki. Pomagają, szczególnie na noc.
    • pulpec Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 03.08.04, 18:23
      hej smile
      ja dopiero co zdążyłam wyleczyć się z infekcji pęcherza, z tym że
      mi "co_pięcio_minutowe" sikanie przeszło juz po jednym dniu brania Uroseptu
      właśnie...
      mi gin powiedział, że jest to lek bezpieczny w ciąży.
    • milenaj9 Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 03.08.04, 18:26
      hej,ja też mam zapalenie pęcherza,moja gin przepisała mi Furaginum,a jak się
      skończy to mam brać Urosept,zobaczymy czy pomoże.
      Pozdrawiam.
      • baby5 Re: Zapalenie pęcherza - doradźcie mi.... 03.08.04, 20:31
        Ja brałam Furaginum jakieś trzy tyg. temu jak byłam w szpitalu i po tygodniowej
        kuracji było parę dni spokoju aż znowu wszystko wróciłosad Chciałam żeby lekarka
        mi cos przepisała ale powiedziała, ze z Furaginum nie powinno się przesadzac w
        ciąży dlatego zaproponowala, zebyśmy na jakis czas spróbowali brac Urosept i
        pić Fitolizynę - okropnośćsad
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka