ulka.m Re: fastum żel 07.08.04, 20:20 My stosujemy i wszystko dobrze, nie znalaznlam jakis przeciwskazan. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek51 Re: fastum żel 07.08.04, 22:22 Przeciwwskazania Nadwrażliwość na ketoprofen oraz inne leki będące pochodnymi kwasu arylopropionowego lub nadwrażliwość na salicylany, astma oskrzelowa lub inne reakcje nadwrażliwości w wywiadzie. Nie stosować u pacjentów z wypryskiem, sączącymi zmianami skórnymi o niewiadomej etiologii oraz na otwarte rany. Nie zaleca się stosować w okresie karmienia piersią oraz u dzieci (brak kontrolowanych badań klinicznych potwierdzających skuteczność i bezpieczeństwo stosowania). W ciąży stosować jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Tak podaje producent,ale preparaty stosowane zewnętrznie w tak małym stopniu przedostają się do organizmu,że można stosować Pozdrawiam Lidia i Arkadiuszek (15,12,2003) Odpowiedz Link Zgłoś
aniah75 Re: fastum żel 08.08.04, 00:15 Mój ginekolog przepisał mi tę maść jak byłam w 2 mies ciąży i cierpiałam na rwę kulszową. Powiedział, że się nie wchłania i jest bezpieczna dla ciężarówek Odpowiedz Link Zgłoś