mgg1 17.08.04, 11:16 dziewczyny slyszalam, ze fryzjer odpada, jesli chodzi np. o pasemka (farbowanie wlosow), na jakiej zasadzie mozna zaszkodzic dzidzi? poprzez wdychanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgg1 Re: fryzjer 17.08.04, 11:43 a kosmetyki? Jakie niedozwolone? Czytalam gdzies na forum, ze koenzym, retinol i wszelkie "mocniejsze" sa szkodliwe. Prosze o opinie.. dojrzala przyszla mama Odpowiedz Link Zgłoś
k_kiki Re: fryzjer 17.08.04, 11:53 To nie prawda! Pytałam lekarki. Mozna farbowac wlosy, robic pasemka, baleyage. Obecnie stosowane farby i preparaty nie są szkodliwe dla dzidzi. Ja chodzę do fryzjera i robię sobie pasemka. Nie jest to często, ale robię. Było juz sporo pisane na forum na ten temat. Poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=14551975&a=14551975 Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: fryzjer 17.08.04, 12:23 moj fryzjer mi zamiast farby kladl odzywke bo to nie jest inwazyjne. Chociaz moj lekarz nie ma nic przeciwko farbowaniu tylko powiedzial zebym sie nie zdziwila ze z powodu szalejacych hormonow na poczatku ciazy wyjdzie mi inny odcien... pozdrawiam verla Odpowiedz Link Zgłoś
monsiu73 Re: fryzjer 17.08.04, 12:34 wczoraj farbowałam włosy na "głęboki burgund". Jestem w 15 tc.Farba nawet nie pachniała intensywnie, tylko trochę na samym początku, przy wyciśnięciu z tubki. Włosy wyszły mi dość ciemne) Z tym zakazem farbowania włosów w ciąży to jakieś herezje.Idąc dalej można by nie uzywać kosmetyków, lakieru do paznokci, włosów, balsamów itp. Proponuję ubrać się od razu w wór pokutny - na pewno samopoczucie się polepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 Re: fryzjer 17.08.04, 12:38 ja tez tak w glebi ducha mysle, ale chcialam zasiegnac szerszej opinii...dzwonie i "robie" termin, wygladam okropnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia76 Re: fryzjer 17.08.04, 12:48 fryzjer bez ograniczeń,kosmetyczka bez zabiegów z prądem,manicure,pedicure...pytałam o to w piątek mojego ginekologa. zakazana jest sauna ,masaż i zabiegi inwazyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
monsiu73 Re: fryzjer 17.08.04, 13:31 hmmm, nie wiem, jakie mocniejsze kremiki masz na myśli, ale ja nie ograniczam kosmetyków i używam takich, jak przed ciążą. Nie sądzę,żeby krem przeciwzmarszczkowy z retinolem zaszkodził dziecku )) Nie popadajmy w paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: fryzjer 17.08.04, 13:44 zgadzam się z dziewczynami,ja też nie sądze żeby pasemka zaszkodziły dzidzi,ale może wyjść inny kolor,moja koleżanka miała mieć rudy kolor a wyszedł czarny Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 Re: fryzjer 17.08.04, 14:03 ja sie tez obawiam efektu, jestem srednia bladynka o mysim odcieniu. Od 3 lat farbuje na rudo, od miedzi po jasny kasztan, teraz, a wlasciwie jeszcze przed ciaza chcialam wrocic do mojego koloru i rozjasnic pasemkami..kiedys zawsze tak robilam, mam dosc rudych..chce byc znow blondynka. Teraz jednak boje sie, ze zamiast blond wyjde pomaranczowa, albo super zolta, poradzcie cos, moze wiecie jak z tego wyjsc i nie zniszczyc totalnie wlosow, mam dlugie, a dwukrotne farbowanie, to tez w ciazy chyba za duzo.... temat moze niezbyt powazny, ale moze na chwile zapomnimy o troskach o nasze kochane dzidzie... pozdrowionka mgg z kruszynka 7t. Odpowiedz Link Zgłoś