Dodaj do ulubionych

Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy?

19.08.04, 08:49
Witam Wszystkie przyszłe mamusie. Może mi coś doradzicie na bóle głowy. Np.
dziś obudziłam się z koszmarnym bólem, lekarz mi pozwolił 1 tabletkę
paracetamolu 500 mg ale niestety nie ma efektu.
Constancja 16tc
Obserwuj wątek
    • agga1976 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 09:28
      Witaj,
      oj, wspolczuje Ci ...
      mi pomaga sen, staram sie polozyc w zacienionym, cichym pokoju i po prostu
      zasnac, albo chociaz polezec w ciszy,staram sie wtedy gleboko oddychac, czasami
      z kolei pomagaja spokojne spacery w parku, wtedy sie dotleniam i bol glowy
      jakos mija.

pozdrawiam
      Agga + 33tyg Malenstwo smile
    • monika.p6 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 09:57
      od dwóch dni mam podobny problem, budzę się z wielkim bólem glowy, piję kawę -
      bo może pomoże, ale w końcu biorę apap (podobno bezpieczny) i jakoś powoli mi
      przechodzi.
      to chyba ta pogoda tak na nas działa
      pozdrawiam
      Monika 15tc
    • agatha_mama Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 10:02
      hej, jestem w 18tc i od ponad tygodnia również zaczęłam mieć bole glowy, lekarz
      uspokaja i mówi, że tak może być, spadek ciśnienia i pogoda....
      • constancja Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 10:16
        DZiewczyny zdecydowanie mi ulżyło, nie żebym cieszyła się z Waszego nieszczęcia
        ale już myślałam, że ze mną coś nie taksmile
        Pozdrawiam
    • jowa20 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 12:11
      NNie martw sie w ciąży to normalne.Ja niedawno mialam takiz migreny,ze nie
      wiedzialam co sie dzieje i to przez 3 dni.Moj lekarz twierdzi,ze jesli bol jest
      niedowytrzymania paracatamol)sztuke)mozna wziasc,gorzej jak nie pomoze,to wtedy
      jakies zimne oklady powinny dac ulge!!!
    • asik666 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 12:40
      Niestety ja ratunku na te dolegliwości nie znam. Ostatmio przeżyłam 30-godzinny
      ból głowy.Ale był to ból prawie nie do wytrzymania. W dzień i w nocy, połączony
      z mdłościami i torsjami. Apap na mnie nie działa. Robiłam tylko zimne okłady i
      płakałam z bólu. Jak się zaczęło w niedzielę, to skończyło dopiero we wtorek
      rano. Jestem w 16tc i chodzę do pracy, więc poniedziałek przeleżałam
      nieprzytomna z głową na biurku. Trzymam za Was kciuki, żebyście czegoś takiego
      nie przeżyły. pzdr.
    • kawka74 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 12:46
      moja mama, kiedy była ze mną w ciąży, miała potworne migreny i lekarz zalecił jej picie kawy rozpuszczalnej z odrobiną soku z cytryny. Żadnej śmietanki, żadnego cukru, tylko kawa i sok. Pijam ten specyfik, bo zdarza mi się miewać migreny takie aż do wymiotów (nie ciążowe, ale związane z pogodą), i pomaga.
      • asik666 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 13:58
        Dzięki za radę. Co prawda o kawie z cytryną zawsze słyszałam w połączeniu z
        leczeniem kaca, ale warto spróbować.
    • kareta50 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 19:35
      też miewam straszne bóle głowy. Pomaga mi PEPSI - mała szklaneczka i okład na
      głowę.
    • przepiorka28 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 20.08.04, 13:21
      Gdybys miala mozliwosc akupunktury, to Ci bardzo polecam. Sama mam ten problem
      i z rezultatow jestem bardzo zadowolona! Po 4 spotkaniach zauwazylam pierwsze
      oznaki poprawy, a po 10 jak na razie migrena zanikla. Wczesniej bralam 2
      paracetamole i kladalam sie spac. To jedyne co mi pomagalo, ale ze mam juz
      jedno dziecko nie moglam sobie na taki "luksus" pozwolic.
    • cruk migrena a ciaza 20.08.04, 14:17
      czy ktoras z Was jest migreniczka i miewa w czasie ciazy migreny?
      • constancja do cruk 20.08.04, 14:28
        Ja przed ciążą miałam migreny trwające tydzień. Ból był koszmarem... Od kilku
        lat te silne bóle powtarzały się rzadziej, niestety teraz zaczyna sie znowu!
        Problem w tym, że nie można nałykać się p/bólowych środków...
        • cruk Re: do cruk 20.08.04, 15:39
          wlasnie...

mam migrenikow (mama, siostra) w rodzinie i sa to przypadki 3 dniowek, w
          zaciemnionych pokojach, z perturbacjami zoladkowymi, czeste. Obie maja migreny
          od czasu dojrzewania, czyli wiekszosc zycia.

Mi sie zaczely kilka lat temu. trudno powiedziec od czego. Wypadek, tabletki
          czy wlasna firma i przeciazenie.

Gdy ostatnio sie staly bardzo czeste a przebieg okropnie uciazliwy, zaczelam
          cyklicznie bywac u swojego neurologa az w koncu moj maz sie wkurzyl, na te
          masowo przepisywane recepty i stwierdzil, ze pewnie to hormony i tabletki. W
          pracy stabilnie - odpada, badania po wypadku (przeswietlenia, tomografie, etc.)
          nie wykazaly zmian, stanelo na hormonach.

Odstawilismy i TAKIE koszmarne i wyczerpujace bole minely.

Nie ukrywam, ze przed odstawieniem tabletek potwornie sie balam co bedzie w
          czasie ciazy, bo zaczelam brac coraz silniejsze leki przeciwbolowe, zeby
          migrena puscila. Pocieszyl mnie ktos, ze ciaza i hormony raczej na migrene
          dzialaja odwrotnie, ustaja czy zmniejsza sie w czasie ciazy.

Od momentu odstawienia tabletek mam na razie odpukac spokoj, wiec moze sie
          migrenie wyrwalam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka