constancja 19.08.04, 08:49 Witam Wszystkie przyszłe mamusie. Może mi coś doradzicie na bóle głowy. Np. dziś obudziłam się z koszmarnym bólem, lekarz mi pozwolił 1 tabletkę paracetamolu 500 mg ale niestety nie ma efektu. Constancja 16tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agga1976 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 09:28 Witaj, oj, wspolczuje Ci ... mi pomaga sen, staram sie polozyc w zacienionym, cichym pokoju i po prostu zasnac, albo chociaz polezec w ciszy,staram sie wtedy gleboko oddychac, czasami z kolei pomagaja spokojne spacery w parku, wtedy sie dotleniam i bol glowy jakos mija. pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
monika.p6 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 09:57 od dwóch dni mam podobny problem, budzę się z wielkim bólem glowy, piję kawę - bo może pomoże, ale w końcu biorę apap (podobno bezpieczny) i jakoś powoli mi przechodzi. to chyba ta pogoda tak na nas działa pozdrawiam Monika 15tc Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_mama Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 10:02 hej, jestem w 18tc i od ponad tygodnia również zaczęłam mieć bole glowy, lekarz uspokaja i mówi, że tak może być, spadek ciśnienia i pogoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
constancja Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 10:16 DZiewczyny zdecydowanie mi ulżyło, nie żebym cieszyła się z Waszego nieszczęcia ale już myślałam, że ze mną coś nie tak Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jowa20 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 12:11 NNie martw sie w ciąży to normalne.Ja niedawno mialam takiz migreny,ze nie wiedzialam co sie dzieje i to przez 3 dni.Moj lekarz twierdzi,ze jesli bol jest niedowytrzymania paracatamol)sztuke)mozna wziasc,gorzej jak nie pomoze,to wtedy jakies zimne oklady powinny dac ulge!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asik666 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 12:40 Niestety ja ratunku na te dolegliwości nie znam. Ostatmio przeżyłam 30-godzinny ból głowy.Ale był to ból prawie nie do wytrzymania. W dzień i w nocy, połączony z mdłościami i torsjami. Apap na mnie nie działa. Robiłam tylko zimne okłady i płakałam z bólu. Jak się zaczęło w niedzielę, to skończyło dopiero we wtorek rano. Jestem w 16tc i chodzę do pracy, więc poniedziałek przeleżałam nieprzytomna z głową na biurku. Trzymam za Was kciuki, żebyście czegoś takiego nie przeżyły. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 12:46 moja mama, kiedy była ze mną w ciąży, miała potworne migreny i lekarz zalecił jej picie kawy rozpuszczalnej z odrobiną soku z cytryny. Żadnej śmietanki, żadnego cukru, tylko kawa i sok. Pijam ten specyfik, bo zdarza mi się miewać migreny takie aż do wymiotów (nie ciążowe, ale związane z pogodą), i pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
asik666 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 13:58 Dzięki za radę. Co prawda o kawie z cytryną zawsze słyszałam w połączeniu z leczeniem kaca, ale warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
kareta50 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 19.08.04, 19:35 też miewam straszne bóle głowy. Pomaga mi PEPSI - mała szklaneczka i okład na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
przepiorka28 Re: Czy Wy miewacie także taaakie bóle głowy? 20.08.04, 13:21 Gdybys miala mozliwosc akupunktury, to Ci bardzo polecam. Sama mam ten problem i z rezultatow jestem bardzo zadowolona! Po 4 spotkaniach zauwazylam pierwsze oznaki poprawy, a po 10 jak na razie migrena zanikla. Wczesniej bralam 2 paracetamole i kladalam sie spac. To jedyne co mi pomagalo, ale ze mam juz jedno dziecko nie moglam sobie na taki "luksus" pozwolic. Odpowiedz Link Zgłoś
cruk migrena a ciaza 20.08.04, 14:17 czy ktoras z Was jest migreniczka i miewa w czasie ciazy migreny? Odpowiedz Link Zgłoś
constancja do cruk 20.08.04, 14:28 Ja przed ciążą miałam migreny trwające tydzień. Ból był koszmarem... Od kilku lat te silne bóle powtarzały się rzadziej, niestety teraz zaczyna sie znowu! Problem w tym, że nie można nałykać się p/bólowych środków... Odpowiedz Link Zgłoś
cruk Re: do cruk 20.08.04, 15:39 wlasnie... mam migrenikow (mama, siostra) w rodzinie i sa to przypadki 3 dniowek, w zaciemnionych pokojach, z perturbacjami zoladkowymi, czeste. Obie maja migreny od czasu dojrzewania, czyli wiekszosc zycia. Mi sie zaczely kilka lat temu. trudno powiedziec od czego. Wypadek, tabletki czy wlasna firma i przeciazenie. Gdy ostatnio sie staly bardzo czeste a przebieg okropnie uciazliwy, zaczelam cyklicznie bywac u swojego neurologa az w koncu moj maz sie wkurzyl, na te masowo przepisywane recepty i stwierdzil, ze pewnie to hormony i tabletki. W pracy stabilnie - odpada, badania po wypadku (przeswietlenia, tomografie, etc.) nie wykazaly zmian, stanelo na hormonach. Odstawilismy i TAKIE koszmarne i wyczerpujace bole minely. Nie ukrywam, ze przed odstawieniem tabletek potwornie sie balam co bedzie w czasie ciazy, bo zaczelam brac coraz silniejsze leki przeciwbolowe, zeby migrena puscila. Pocieszyl mnie ktos, ze ciaza i hormony raczej na migrene dzialaja odwrotnie, ustaja czy zmniejsza sie w czasie ciazy. Od momentu odstawienia tabletek mam na razie odpukac spokoj, wiec moze sie migrenie wyrwalam Odpowiedz Link Zgłoś