23.04.14, 20:34
Witam, Jestem w 32 tyg ciąży. Śpię na lewym boku z poduszką wzdłuż pleców, niestety budzę się w nocy z bólem lewej nogi i wtedy ulgę przynosi zmiana boku na prawy. Czy taki ból nogi może oznaczać coś złego dla dziecka? Czy jest to normalne,że po dłuższym leżenieu w jednej pozycji boli noga? Czy nie szkodzę dziecku leżąc dłuższy czas na lewym boku,a zmieniając go dopiero jak czuję ból?
Obserwuj wątek
    • montija Re: Ból nogi 23.04.14, 21:40
      Nie martw się. Taki ból nogi miałam od ok 32 tc i mam go do teraz, a jestem w 40 tc. Boli mnie noga i biodro lewe i tak jakby w pośladku. Nie wiem co to ale moja lekarka kazała wtedy zmienić bok. Co ciekawe jak śpię na prawym to po kilku godzinach od zaśnięcia też zaczyna mnie boleć lewa noga i wtedy kładę się na wznak na chwilkę lub wstaję i próbuje to rozchodzić. Zwykle pomaga. Im dalej w ciąży tym gorzej. Pewnie jakiś uciska jakiś nerw.
      • e-milia1 a to nie rwa kulszowa? 24.04.14, 07:57
        ...za dnia nic ci nie dolega, tylko jak spisz?
      • zdrowakobieta Re: Ból nogi 06.01.15, 17:35
        To wygląda na rwę kulszową. Ja ją miałam chociaż nie byłam w ciaży, ból promieniował w posladki i łydki. Niestety kobiet w ciąży nie wolno masować a mnie to poratowało.
    • merl_inka Re: Ból nogi 24.04.14, 09:41
      Sądzę że duża już macica uciska na nerwy. Nie jest to dla dzidzi niebezpieczne. Ja cierpię na ataki rwy kulszowej i pani neurolog mówiła mi że w ciąży te mogą się one nasilić - jak macica znacznie się powiększy.
    • gazeta_mi_placi Re: Ból nogi 24.04.14, 14:00
      Dziecko może urodzić się nogą.
    • jw.ow Re: Ból nogi 24.04.14, 15:16
      witam w klubie....To nic groźnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka