Dodaj do ulubionych

niedokrwistość

23.08.04, 18:02
Uslyszalam dzis od lekarza ze mam niewielka niedokrwistosc (slabe wyniki-pisalam o tym niedawno). Dostalam zelazo do ssania. Czym grozi nie leczona niedokrwistosc?
Obserwuj wątek
    • agga1976 Re: niedokrwistość 23.08.04, 18:22
      Czym grozi nie leczona niedokrwis
      > tosc?

bedziesz ciagle zmeczona, oslabiona, no i oczywiscie moze sie to odbic na
      zdrowiu Malenstwa
      jednak, nie martw sie, skoro dostalas juz zelazo, to na pewno nastepne wyniki
      beda ok

pozdrawiam
      Agga + 33tyg Malenstwo smile
      >
    • doros1 Re: niedokrwistość 23.08.04, 18:27
      1.upośledzenie czynności łożyska-poronienia,wewnątrzmaciczne obumarcia płodów,
      hipotrofia płodu.
      2.zaburzenia czynności skurczowej
      3.zakażenia w narządach płciowych, gruczołach sutkowych, opóżnione gojenie się
      ran. Wiadomości są z książki"Połóżnictwo i ginekologia" Pisarskiego.
    • roxi_hart Re: niedokrwistość 23.08.04, 18:41
      Kupilam juz tabletki, bede je brac wg wskazan. Mam nadzieje ze nastepne wyniki beda lepsze.
      • agga1976 Re: niedokrwistość 23.08.04, 19:39
        proponuje tez zwrocic uwage na diete- wiecej orzechow, suszonych owocow,
        szpinak, ogolnie wiecej owocow

pozdrawiam
        Agga + 33tyg Malenstwo smile
        • magdalenax Re: niedokrwistość 24.08.04, 22:41
          Dieta jest nawet wazniejsza niz tabletki. Polecam natke pietruszki, czerwone
          miesko, brokuly, suszone morele. Zelazo lepiej sie przyswaja z natury niz z
          tabletek. Zwlaszcza lacznie z produktami o duzej zawartosci VIT. C np. cytryna.

Tabletki tez najlepiej brac razem z VIT. C. Wtedy lepiej sie przyswaja.
    • kathma Re: niedokrwistość 24.08.04, 22:45
      Witaj
      ja również miałam podobny problem ok dwa miesiące temu, obecenie jestem w 9
      miesiącu i za dwa tygodnie mam termin smile również dostalam zelazo, ale oprócz
      tego jadłam częsciej wątróbke ktora zawiera dużo zelaza, a poza tym buraki,np
      sok z buraków, lub świezo ukiszony barszcz...polecam bo wyniki poprawiły mi się
      znacznie, mam je teraz lepsze niz w maju! mój lekarz az się zdziwił i
      powiedział ze to niespotykane zeby się tak poprawiały!
      Życze powodzenia i zdrówka dla Ciebie i maleństwa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka