roxi_hart 23.08.04, 18:02 Uslyszalam dzis od lekarza ze mam niewielka niedokrwistosc (slabe wyniki-pisalam o tym niedawno). Dostalam zelazo do ssania. Czym grozi nie leczona niedokrwistosc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agga1976 Re: niedokrwistość 23.08.04, 18:22 Czym grozi nie leczona niedokrwis > tosc? bedziesz ciagle zmeczona, oslabiona, no i oczywiscie moze sie to odbic na zdrowiu Malenstwa jednak, nie martw sie, skoro dostalas juz zelazo, to na pewno nastepne wyniki beda ok pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo > Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: niedokrwistość 23.08.04, 18:27 1.upośledzenie czynności łożyska-poronienia,wewnątrzmaciczne obumarcia płodów, hipotrofia płodu. 2.zaburzenia czynności skurczowej 3.zakażenia w narządach płciowych, gruczołach sutkowych, opóżnione gojenie się ran. Wiadomości są z książki"Połóżnictwo i ginekologia" Pisarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: niedokrwistość 23.08.04, 18:41 Kupilam juz tabletki, bede je brac wg wskazan. Mam nadzieje ze nastepne wyniki beda lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: niedokrwistość 23.08.04, 19:39 proponuje tez zwrocic uwage na diete- wiecej orzechow, suszonych owocow, szpinak, ogolnie wiecej owocow pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: niedokrwistość 24.08.04, 22:41 Dieta jest nawet wazniejsza niz tabletki. Polecam natke pietruszki, czerwone miesko, brokuly, suszone morele. Zelazo lepiej sie przyswaja z natury niz z tabletek. Zwlaszcza lacznie z produktami o duzej zawartosci VIT. C np. cytryna. Tabletki tez najlepiej brac razem z VIT. C. Wtedy lepiej sie przyswaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kathma Re: niedokrwistość 24.08.04, 22:45 Witaj ja również miałam podobny problem ok dwa miesiące temu, obecenie jestem w 9 miesiącu i za dwa tygodnie mam termin również dostalam zelazo, ale oprócz tego jadłam częsciej wątróbke ktora zawiera dużo zelaza, a poza tym buraki,np sok z buraków, lub świezo ukiszony barszcz...polecam bo wyniki poprawiły mi się znacznie, mam je teraz lepsze niz w maju! mój lekarz az się zdziwił i powiedział ze to niespotykane zeby się tak poprawiały! Życze powodzenia i zdrówka dla Ciebie i maleństwa! Odpowiedz Link Zgłoś