niutaki 14.11.14, 00:08 Jesli nie to kiedy zaczniecie kompletowac, prac, prasowac? Ja 33 tydzien, na dniach kupuje lozeczko i reszte ubranek, pozostale rzeczy mam. Kosmetyki chyba kupie na ostatnia chwile, tzn pieluchy, chusteczki i takie tam drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marygirl Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 14.11.14, 15:14 Mamy,nawet dziecko juz mamy <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 14.11.14, 15:22 to fajnie ja dziecko dopiero grudzien/styczen, dlatego pytam kiedy kupowalyscie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 16.11.14, 20:49 ja tez 33 - dzisiaj zajelam sie ubrankami - powyciagalam ubranka - te dostane, te kupione i te po starszych. Samych skarpetek w rozmiarze xxs naliczylam ponad 40 par zrobilam selekcje, ale wszystko takie slodkie wiec juz 3 pralka leci i konca nie widac na stelaz ktory mialam fajny dokupilam gondolke i fotelik, przy ostatniej wizycie w ikei kupilam wanienke za 17 zl, chuste po starszym mam uprac musze kocyki, dokupic nowy materacyk kilka pieluch flanelowych i muslinowych zrobilam zamowienie w aptece internetowej - kupilam majty poporodowe i asept do pepka, sudokrem do tylka i jak zawsze tony malinowych lisci, bo mi ich jeszcze troche zejdzie - mam plan rodzic w nowym roku, nie w starym przy okazji ostatniej wizyty w rosmanie kupie paczke pieluch newborn i chyba jestem gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki moofka 17.11.14, 06:16 co z tymi liscmi? ja tez mam plan urodzic w nowym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka niutaki :) 17.11.14, 07:30 ja pije, bo mam z nia dobre doswiadczenia polecali nam na szkole rodzenia i wyczytalam - jak chcesz potem podam Ci tytuly ze na macice dzialaj tonizujaco, czyli wycisza niepotrzebne skurcze kiedy nie czas, a jednoczesnie na tyle wzmacnia macice, ze kiedy przyjdzie cza porod trwa krocej i sprawnie przebiega ponadto jest bardzo bogata w witaminy i mineraly (np helaty zelaza) ja np nie biore zadnych syntetycznych witamin i oczyszcza organizm szykuje sie na porod naturalny, wiec pije od dawna wyniki mam wzorowe (chociaz wiek u nas podobny ) no i poprzednia ciaze (7 lat temu) pilam prawie od poczatku urodzilam bardzo szybko i lekko, skurcze rozwierajace byly bardzo efektywne ale nie bardzo bolesne a samo parcie to byl moment urodzilam syna na 2 skurczach moze przypadek (chociaz pierwszy porod byl koszmarny - ponad 21 godzin z zerowym postepem i masazami szyjki) a moze jednak dobre przygotowanie rozne sa opinie - wiem, ze to ziele kontrowersyjne w polskim internecie, ja lubie, stosuje i moj lekarz popiera Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: niutaki :) 17.11.14, 16:35 ja bede miala raczej cc, ale raczej bym wolala po nowym roku, gdzie takie liscie sie kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: niutaki :) 17.11.14, 18:13 Jak przy cesarce to nie wiem jak z tymi liśćmi ja w aptece kupuje po 3 zl Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: niutaki :) 17.11.14, 22:32 jesli mialyby te liscie spowodowac, ze wytrzymam do terminu to kupie i bede pic normalnie sie to parzy jakos? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: niutaki :) 17.11.14, 23:02 No tego, to żadne liście nie zagwarantują wręcz mówią niektórzy ze przyspieszyć może, chociaz na to dowodów nie ma. zdrowieznatury.blox.pl/2012/03/MALINY.html Działają lekko ! Rozkurczowo i tonizujaco, natomiast jak sie zacznie to już szybko Czasem jednak piszą zeby przy planowanej cesarce nie pic Ja wole naturalnie, wiec sie szykuje z każdej strony Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: niutaki :) 17.11.14, 20:48 tez czytałam i też piłam hektolitrami mi nie pomogło przy 1 porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 14.11.14, 15:51 Za 3 tygodnie rodzę, wczoraj w zeszłym tygodniu wyprałam nowe ubranka, wczoraj w końcu wygrzebałam z poddasza te po starszej córce i wyprałam. Nie bawię się w żadne prasowanie (przy pierwszej córce też się w to nie bawiłam - córka przeżyła i nie ma żadnych problemów skórnych i innych ). Łóżeczko i wózek po młodej, chociaż córcia się jeszcze z niego nie wyprowadziła . Pieluchy jedną paczkę do szpitala mam, chusteczek zawsze mamy zapas. Kosmetyki też się pewnie znajdą. Wczoraj kupiłam przewijak bo ten po starszaku się baaardzo wyekspatował, Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 14.11.14, 17:05 O przewijaku wlasnie mysle, czy kupowac? Corke urodzilam 12 lat temu i bez przewijaka dalam rade, no ale teraz wiadomo, pozmienialo sie Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 14.11.14, 18:28 Może faktycznie nie wszystkim się przydaje, mnie w każdym razie był pomocny. Miałam taki zwykły, nakładany na łóżeczko, chociaż często też jak przewijałam młodą na podłodze to dawałam go na dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
ange1aa Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 14.11.14, 22:11 Ja również 33t. Dziś doszedł mi wózek, fotelik i łóżeczko. Muszę dokupić jeszcze parę drobiazgów (czapeczki, skarpetki, parę body rozmiar 62) wanienkę i materac do łóżeczka. Jeszcze pampersy (czekam na jakieś promocje;P) i coś do pielęgnacji pępka ( nie wiem jeszcze co). I będzie komplet dla Młodego. A dla siebie to już chyba mam wszystko, tylko spakować Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 15.11.14, 13:41 Przy starszej córce do pępka polecono mi octenisept i w aptece i potem w szpitalu przy wypisie też mi go wpisano w zaleceniach Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 15.11.14, 13:54 aktualnie są zalecenia że pępek należy utrzymywać w suchości i niczym nie "pielęgnować" Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 15.11.14, 14:38 Całkiem możliwe córkę rodziłam 2,5 roku temu. Ale octenisept przydaje się nie tylko do pępka. Nam służy też do odkażania ran i otarć. Odpowiedz Link Zgłoś
gulis1 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 18.11.14, 11:54 O tak, Octenisept jest na wszystko! Ja oprócz pępka przemywałam nim miejsca za uszkami (gdzie zbierała się taka nieprzyjemna maź) i na pewno pod paszkami bo tam tez jakaś maź się zbierała jak dziecko było malutkie. Z resztą tam gdzie było jakieś zaczerwienienie piskałam bo to odkaza i osusza. Odpowiedz Link Zgłoś
gozaimas Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 18.11.14, 19:55 Ja bardzo szybko wszystko kupiłam, nie mogłam się powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 15.11.14, 14:05 i kupcie sobie dziewczyny paczkę herbaty na laktacje - pijcie od razu po porodzie bo różnie z pokarmem jest; ja baaaardzo żałuję że nikt mnie wcześniej nie uświadomił że pokarm niekoniecznie pojawi się od razu po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 15.11.14, 15:46 laktacje mam w glowie tak bylo 12 lat i tak mam nadzieje, ze bedzie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 15.11.14, 17:07 Je herbatki to bujda,traktuj to jak placebo,prawda taka jak dziecko ssie to pokarm jest,jak nie to nie ma.oczywiście to moze byc w 2giej lub 5dobie Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 03.12.14, 21:07 Przy pierwszym dziecko dość szybko się zorganizowałam. W lutym spodziewam się drugiego i jeszcze nic nie kompletuję, ale fakt, spora część wyprawki już jest po pierwszym dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 03.12.14, 21:47 ja musze wszystko kupowac, bo pierwsze dziecko rodzilam 12 lat temu i nic nie zostawilam Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcoweniebo11 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 03.12.14, 23:18 Ja mam termin na początek lutego, i już kupiłam sporo rzeczy. Niewiele mi brakuje, ale mam pytanie do dziewczyn które rodzą w podobnym jak mój terminie: jakie czapeczki kupujecie dla maluszka to znaczy jaki rozmiar żeby móc odebrać go ze szpitala?. Przyznam że czapki nie mam bo nie mam pojęcia jaki rozmiar mam kupić. I syn (13 lat temu) i córeczka 3 lata temu wcale nie mieli tak malusieńkiej główki jak na najmniejsze rozmiary, ale to było lato, nie luty. Możecie coś doradzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 03.12.14, 23:25 nie wiem na oko kupilam, jedna maciupka, druga troche wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 04.12.14, 05:32 Kupiłam z next najmniejsze oznaczone 0-1, i tak bedą za duże, moje dzieci miały przy urodzeniu główki 32, 33 nowofalowej zaczynaja sie od 38? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 04.12.14, 05:33 Noworodkowe oczywiście. Nieproszona korekta Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcoweniebo11 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 04.12.14, 15:14 Dzięki, to już jakaś informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla808 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 04.12.14, 20:53 Rodze w podobnym terminie. Moje pierwsze dziecko miało obwód główki 36 cm, więc sporo. Teraz Mała też raczej jest większa niż mniejsza, więc spodziewam się, że będzie podobnie. Kupiłam dwie czapeczki jedna rozmiar 0-1 miesiac producent podaje ze pasuje na obwod 34-38 cm, drugi 1-3 miesiaca na obwód głowki ok.40 cm. Mam nadzieję, że bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Macie juz wszystko dla dziecka? 04.12.14, 21:43 moofka napisała: > Kupiłam z next najmniejsze oznaczone 0-1, i tak bedą za duże, moje dzieci miały > przy urodzeniu główki 32, 33 nowofalowej zaczynaja sie od 38? ja mialam na early baby na moje corki, tez mialy 32 cm glowki Odpowiedz Link Zgłoś