Dodaj do ulubionych

Małowodzie?

04.12.14, 18:07
Dzis mija 37 tc na usg moj lekarz powiedział mi, ze mam mało wód płodowych, nie kazał robić zadnych badań, ani w żaden sposób reagować.
Ilość wód znacznie spadła, bo tydzień temu (36 tc ) było 85,25 cm a dzis lekarz powiedział mi ze jest ich 7 cm?
Bardzo sie denerwuje czy cos nie zagraża dziecku, dodam, ze wyczuwam ruchy przez cały dzień, w nocy również.
Proszę o komentarz.
Obserwuj wątek
    • skierka27 Re: Małowodzie? 04.12.14, 18:45
      Faktycznie wód jest mało,ale AFI od 5 w zwyż jest wciąż ok. Bądź czujna. Jeśli tylko zaniepokoja Cie ruchy maluszka,to jedz na IP. Ja miałam AFI 5,6 i było to jedyne,co było jeszcze w normie w mojej ostatniej trudnej ciąży. Będzie dobrze smile
    • karolla808 Re: Małowodzie? 04.12.14, 20:20
      Miałam podobnie w pierwszej ciąży w 36tc, też właśnie ok 7 cm. Po 3 dniach na kolejnym usg miałam już wody płodowe w normie, więc na razie się nie przejmuj i kontroluj.
      • fafyfa Re: Małowodzie? 06.12.14, 13:40
        Ja bym powtorzyla badanie. U mnie bylo podejrzenie co prawda wielowodzia, ale polecili mi powtorzyc badanie i bylo ok. Prawdopodobnie dzidzius sie tak ulozyl ze obraz zaklocal.
    • malgosiek2 Ana_pe, proszę zmniejszyć sygnaturkę 06.12.14, 20:22
      do ok.4 wersów.
      Czyli możesz mieć dwa suwaczki lecz pomniejszone i ustawione obok siebie lub jeden suwaczek.
      Dziękuję smile
    • kozica111 Re: Małowodzie? 07.12.14, 15:46
      U mnie było AFI 5 i 2 tygodnie leżałam na patologii - etap ciąży podobny, robili usg co 2 dni.Starałam sie pić dużo wody ponoć to pomaga, ale pewniej lepiej jeść pokarmy z duża ilością wody typu zupy, bo wolniej przelatuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka