beti26 13.09.04, 07:26 napiszcie drogie Forumowiczki w którym tygodniu ciąży teraz jestem...ostatnia @ 26 lipca;czy na podstawie miesiączki liczy się tylko datę porodu a nie wiek dzidziusia...proszę Was o pomoc bo sama zgłupiałam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquaplus Re: w którym tygodniu ciąży?? 13.09.04, 07:33 Cześć Ja bym wyliczyła to tak: obecnie 6 tydzień ciąży, termin na 2-3 maja, data poczęcia - około 9 sierpnia. Zgadza się. Obliczone przy założeniu że cykle są 28 dniowe. Chyba na głównej stronie e-dziecka jest taki kalkulator do obliczania terminu porodu i obecnego wieku ciąży. Sprawdź sobie jeśli cykle miałaś inne niż 28 dni. Pozdrawaim Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: w którym tygodniu ciąży?? 13.09.04, 07:47 Tu jest fajny kalkulator: bacon.umcs.lublin.pl/~marekh/Dziecko/ Pozdrawiam cieplutko!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesm1 kalkulator.... 13.09.04, 08:54 bacon.umcs.lublin.pl/~marekh/Dziecko/ Ten kalkulator liczy od teoretycznego dnia poczecia, a jak sie przekonasz lekarze zazwyczaj licza wiek dziecka od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki (OM)... trzeba dodac 2 tygodnie do wieku podanego w tym kalkularorze... Agnesm Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: w którym tygodniu ciąży?? 13.09.04, 10:30 lukolka napisała: > Tu jest fajny kalkulator: > > <a href="bacon.umcs.lublin.pl/~marekh/Dziecko/" ten kalkulator odjal od mojej ciazy dwa pelne tygodnie (wiek ciazy okreslony przez doktora podczas pierwszego usg). Wydaje mi sie , ze to dosc duzy blad. Nie sugerowalabym sie raczej wynikiem z tego kalkulatora. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
abjankowska Re: w którym tygodniu ciąży?? 13.09.04, 10:02 Wiek ciąży liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więć jesteś w połowie 8 tyg., dokładnie 7,5. Polecam super kalkulator: pregnancy.about.com/cs/pregnancycalendar/l/blpregcalc.htm Pokazuje ciążę tydzień po tygodniu, więc możesz sobie wydrukować i nosić w portwelu. Tylko format daty jest następujący: miesiąc/dzień/rok. Pokazuje on kiedy kończy się dany tydzień. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: w którym tygodniu ciąży?? 13.09.04, 10:45 Ja się upieram, przy tym, co napisałam na "w oczekiwaniu". 26 lipiec był poniedziałkiem, dzisiaj też poniedziałek, zatem rozpoczął się kolejny tc - ósmy! Nie potrzeba do tego kalkulatora... Odpowiedz Link Zgłoś