13.09.04, 07:52
jak wygrać z migreną w ciąży?
Obserwuj wątek
    • abjankowska Re: migrena 13.09.04, 10:13
      Mi pomaga paracetamol, a ciąży jest bezpieczny, a ponadto dziewczyny radziły
      smarowanie skroni Amolem - tego sposobu nie próbowałam, ale dla niektórych
      skuteczny.
      Pozdrawiam
      Aga
    • jowa20 Re: migrena 13.09.04, 19:13
      tze to przezywalam...porazka...w pierwszym trymestrze nic nie bralam,a teraz w
      skrajnych przypadkach paracetamol lub kawa,bo pewnie te migreny masz przez
      niskie cisnienie.
      • wichary1 Re: migrena 13.09.04, 19:28
        Ja od dziecinstwa cierpię na migreny i to takie z wymiotami żółcią, bo juz nie
        ma czym a kawa jest niewskazana przy migrenie bo polega ona(migrena) na tym, że
        masz zwężone naczynia krwionośne w głowie i podczas przepływu krwi tętno
        przeciska krew przez te zwężone żyłki i stąd uczucie "tętnienia" w jednej
        połowie głowy a po kawie tętno przyspiesza i ból staje się mocniejszy...każdy
        neurolog, który stara sie złagodzić (bo wyleczyć ciężko) migreny to powie To
        samo alkohol i dym papierosowy...a zaczyna sie wszystko mroczksami przed oczami
        i trwa nawet kilkanaście godzin..człowiek leży i wymiotuje co chwilkę
        niczym...Nie życze najgorszemu wrogowi typowej migreny! Ja jestem po tomografii
        i innych badaniach i po 2tyg.pobycie w szpitalu na neurologii i mam stwierdzoną
        typową migrenę..to trwa juz ponad 20lat!urodziłam 2 cóki(boję sie że
        odziedziczą, istnieje duże prawdopodobieństwo) a teraz urodze trzecia za 2 m-ce
        a migreny jak były tak są, tyle że po długoletnim lexczeniu neurologicznym
        troszkę mi lżej, tzn juz tak mnie nie męczy..czy ktoś tez ma ta jak ja???Moj
        lekarz zezwolił w razie silnego bólu (przed wymiotami) wziąść Aspirynę od
        migrenowych bólów ale sporadycznie...
        A bóle na które pomaga kawa to bóle ciśnieniowe na 100% bo kawa to wróg
        migren.. Pozdrawiam was i nikomu nie życze takich przeżyc...
        P.S.Jak leżałam na porodówce 10 lat temu i miałam atak to położna myśłala, że
        rodzę, byłam zielona i siedziałam przy muszli 10 godz. a urodziłam dopiero po
        tygodniu, długo trwało zanim dali mi zastrzyk bo nie wierzyli że można mieć
        takie migreny!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka