kwiatuszek24 13.09.04, 08:11 Dziewczyny poradzcie mi co mam brać na przeziębienie, boli mnie gardło i mam katar.Coś co nie zaszkodzi mojej kruszynce.(Tantum verde?)Agata i Oleńka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominika8 Re: boli gardło;( 13.09.04, 08:28 oczywiscie zglos sie do lekarza, ale ja bym od razu wziela Rutinoscorbin ( 3 razy po 1), a na gardlo kiedys dziewczyny radzily homeopatyczny-Homeogene9 poza tym metody tradycyjne-gorace mleko z miodem zycze zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
k_kiki Re: boli gardło;( 13.09.04, 08:38 Można przyjmować Echinacea - ratiopharm w tabletkach (poleciła mi lekarka) i jakieś leki homeopatyczne, które na pewno nie zaszkodzą. Na katar polecam nieszkodliwą w ciąży wodę morską w aerozolu, a z tradycyjnych damowych sposobów, herbatę z dużą ilością cytryny + sok z malin, miód, czosnek. Życzę zdrówka. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
abjankowska Re: boli gardło;( 13.09.04, 10:10 k_kiki napisał(a): z tradycyjnych damowych sposobów, herbatę z dużą ilością cytryny + sok z malin, miód, czosnek. Przyłączam się zdecydowanie do tych sposobów, a co do Tantum, to jeśli Ci pomaga, to możesz sobie psikać, bo działa odkażająco i łagodząco. Tylko nie rób tego za często i nie psikaj jednorazowo dużo, żebyś się go nie nałykała. A do tego witamina C i na pewno będzie coraz lepiej. Pozdrowienia i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: boli gardło;( 13.09.04, 12:12 Ja ssałam Propolki (tabletki z propolisu na ból gardła) do tego Rutinoscorbin i wapno oraz Bioparox (antybiotyk w areozolu) oczywiście po konsultacji z lekarzem. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen Re: boli gardło;( 13.09.04, 12:21 Używałam Tantum Verde kilkakrotnie w czasie ciąży (po konsultacji z lekarzem) i bardzo mi to pomogło. Infekcje w ciąży trzeba leczyć, bo te niedoleczone i ciągnące się stanowią dużo większe zagrożenie dla płodu niż zastosowanie niektórych leków. Jeśli tradycyjne metody nie pomagają trzeba sobie pomóc farmakologicznie, niestety. Przy okazji Tantum Verde neonatolodzy aplikują nawet niemowlakom.... Odpowiedz Link Zgłoś