kwiat-2222 27.04.15, 19:55 Cześć dziewczyny! Mam pytanie czy jakaś z was miała stwierdzoną taką wadę w ciąży? Jak to u was wyglądało? Czy rzeczywiście okazało się niegroźne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stofftier Re: taśma owodniowa 27.04.15, 21:10 Jakis czas temu trąbili o takim przypadku: www.tvn24.pl/katowice,51/oliwier-z-zawiercia-urodzil-sie-bez-rak-i-nog,517088.html podobno winne były taśmy owodniowe, ale też pojawia się informacja, że mozna było zapobiec takiemu stanowi dziecka, gdyby wcześniej wiedziano na co zwrócic uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia050398 Re: taśma owodniowa 13.04.16, 22:57 u mnie stwierdzono to dopiero po tym jak urodziła mi się córka, gdzie powinno być to stwierdzone od 19 dnia życia płodu do 24 tygodnia ciąży .. u mnie tego nie stwierdzili i urodziłam wcześniaka 21.01.2016r w 26tyg ciąży właśnie z tym zespołem. moja córcia nie ma 3 paluszków u lewej rączki tzn. ma je sklejone i nie ma paznokci, a w lewej rączce wygląda to trochę gorzej bo nie ma 4 u stóp ma złączone, przykleiło jej się to do twarzy na policzki ale to się rozciągneło ładnie i nie widać tego na pierwszy rzut oka, i nad kostką ma obręcz taśmy i muszą lekarze to bacznie obserwować bo jeśli spuchnie muszą to jak najszybciej zoperować. ogólnie poszukuje kogoś kto spotkał się z tym przypadkiem. jeśli ktoś jest proszę o odpowiedź. dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
marluk881 Re: taśma owodniowa 12.12.16, 20:26 Proszę o pilny tez mialam ten przypadek kontakt marluk881@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś