Dodaj do ulubionych

zmartwienie

29.04.15, 17:01
w poniedziałek byłam na usg bo jestem w ciąży ale jest tylko pęcherzyk ciążowy 5t2d nic lekarz nie mówił o ciałku żółtym.Jest to moja pierwsza ciąża i się martwię.W piątek robiłam hcg i wynosiło 3729 a w poniedziałek 8736.Następną wizytę mam 18 maja.
Obserwuj wątek
    • q_fla Re: zmartwienie 29.04.15, 22:45
      Zmień lekarza. Lekarz, ktory wykonuje tak wczesne usg bez wskazań jest zwykłym naciągaczem. Na tym etapie ciąży obraz jest prawidłowy, to normalne że nic poza tym nie widać.
      • zuleyka.z.talgaru Re: zmartwienie 13.05.15, 12:01
        Normalne, że lekarz wykonuje usg na pierwszej wizycie - potwierdza ciążę przecież.
        Z jednej skrajności w drugą.

• sinaga Re: zmartwienie 13.05.15, 12:40
          Dokladnie. Tak wczesne usg pozwala tez wykryc, a przynajmniej podejrzewac ciaze pozamaciczna.
          Ja juz mam jedna za soba i w moim przypadku bardzo zalecane jest wczesne badanie bety plus wczesne usg.
    • betka1984 Re: zmartwienie 30.04.15, 07:25
      Bardzo wcześnie to USG. Niczego poza umiejscowieniem pęcherzyka ciążowego nie sprawdzi na tym etapie. Skoro jestes w ciazy to ciałko żółte jest na pewno w jajniku, z którego była owulacja.
    • mandolinka.bramborova Re: zmartwienie 11.05.15, 09:58
      Bez przesady z tym zmień lekarza.

Ja też byłam na pierwszej wizycie przed zakończeniem 6 tygodnia, umawiając się na wizytę pytałam, czy mam sobie zrobić badanie z krwi, a ona powiedziała, że niekoniecznie, bo na usg będzie już widać - zrobiła mi oczywiście usg dopochwowe, nie przez brzuch. Nie mówiła nic o ciałku żółtym, a tylko potwierdziła, że jest zarodek i widać było, jak bije mu serduszko.
      • monika373 Re: zmartwienie 11.05.15, 10:18
        Ja jestem już w 9 tc ale ciąże mam zagrożoną poronieniem ponieważ plamie mam bóle brzucha i ciąża jest nisko umiejscowiona.Biorę Luteinę dopochwową 3x1.
        • roxana8881 Re: zmartwienie 20.05.15, 12:24
          Monika musisz sie oszczedzac. Nie chodz za duzo, jesli nie musisz
          • kalipso30 Re: zmartwienie 20.05.15, 18:49
            I dobrze ze dziewczyna potwierdzila usg...w tym tyg to tylko pęcherzyk...w 8 zobaczysz zarodek i serduszko...wczesniej nie ma co biedz...no chyba, ze np zaczniesz plamić itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka