Dodaj do ulubionych

Problem z posladkami :((

15.09.04, 09:58
Kurcze, jak to opisac? Od wczoraj wieczorem zaczela mnie piec skora w szparze miedzy posladkami (wiem, ze to glupio brzmi...). Jest mocno zaczerwieniona (taka czerwona kreska szerokosci mniej niz cm), leciutko jakby sie luszczy. Macie jakis pomysl, co to moze byc? Mi przyszla do glowy tylko grzybica. Moj lekarz jest teraz na urlopie, ide do niego dopiero za tydzien. Nie chcialabym zeby sie cos z tego rozwinelo powazniejszego.

Jak ja nie lubie, jak sie cos takiego przyplacze... Pomozcie prosze
Obserwuj wątek
    • rhynox Re: Problem z posladkami :(( 15.09.04, 09:59
      strzelam, bo w szpitalu na dermatologii koleżanka miała tez coś takiego i to
      były zmiany łuszczycowe.
      • pokonewka Re: Problem z posladkami :(( 15.09.04, 10:07
        O nie... przestraszylas mnie! A to sie fatalnie leczy i w dodatku lekami niewskazanymi w czasie ciazy sad(
        • hijamadre Re: Problem z posladkami :(( 15.09.04, 10:15
          oj, ale to może nie to.
          widziałam w szpitalu i się mądruję. ta dziewczyna miałą w górnej części pupy
          takie czerwone łuszczące się cuś...
          idź do dermatologa, albo alergologa i nie przejmuj się tym co ja tu wypisuję.
          bo jak to się śmieje mój mąż przez to forum gadam jakbym skończyła internetowy
          kurs wszytskiego.
          • rhynox Re: Problem z posladkami :(( 15.09.04, 10:16
            pomieszałam osobowości. to ja pisałam ten post na górze. ten nick hijamadre mi
            się bardziej podoba i czasem się zapominam smile schizofrenia?
            • zeberr Re: Problem z posladkami :(( 15.09.04, 10:26
              Ale tą łuszczycą nastraszyłaś dziewczynę, rhynox. To byłoby naprawdę
              ekstremalne gdyby się jej łuszczyca objawiła nagle teraz i to w takiej
              lokalizacji. Grzybica albo coś bakteryjnego to o wiele bardziej prawdopodobne.
              • rhynox Re: Problem z posladkami :(( 15.09.04, 10:34
                I am sorry. Pokonewka, idź do lekarza, bo jak widzisz tu albo nastraszą, albo
                nie wiem... A łuszczyca objawia się tam i to często, więc tak zupełnie sobie
                nie wymyśliłam smile.
                A może po prostu jakieś podrażnienie od proszku, bo się gatki źle wypłukały????
    • la_lunia Re: Problem z posladkami :(( 16.09.04, 15:25
      poczytaj to
      moze to to samo
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=8955584&a=8955584
      • pokonewka Re: Problem z posladkami :(( 16.09.04, 16:20
        Dzieki! Jak to znalazlas???

Poczytalam ten watek i te inne, do ktorych tam sie pojawialy odnosniki. Wyglada na to, ze to ta sama dolegliwosc. Zwlaszcza ze ja juz nie raz walczylam z grzybiczymi infekcjami pochwy. Rzeczywiscie mozliwe, ze to sie teraz uaktywnilo podczas ciazy.

Zastanawiam sie tylko, czy zaczynac leczenie p/grzybicze w ciemno, czy jednak zrobic najpierw wymaz z mykogramem i wybrac skuteczny preparat. Na razie dolegliwosci sa troszke mniejsze, smaruje ta okolice mleczkiem Topialyse (jest polecane dla niemowlat przy zapaleniu atopowym skory i innych podraznieniach, wiec chyba nie moze szkodzic) i jest minimalna poprawa.

To jest paradoksalne bledne kolo - byc moze ciaza wywolala ten stan, a z powodu ciazy boje sie lekow. Ech...

Dzieki raz jeszcze za link,
        Pokonewka (25.04.2005)
    • gagunia Re: Problem z posladkami :(( 16.09.04, 15:52
      sprobuj posmarowac mascia clotrimazoll - to masc na grzybice. pare zl kosztuje
      w aptece i jest bez recepty. jesli to grzybica to powinno ci zalagodzic
      przynajmniej do czasu powrotu lekarza z urlopu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka