Dodaj do ulubionych

22 tc a dno macicy

30.08.15, 17:55
witam. za kilka dni skończę 23 tydzień. ostatnio położna oglądając mój brzuch powiedziała ze mam wysokie dno macicy. ..jest to moja 2 ciąża i nie pamiętam jak było w 1. jak dotykam brzucha to faktycznie wyczuwam macica na wysokości pępka i z tego co czytam to trochę ta macica faktycznie jest za wysoko. czy któraś ma podobny problem albo jest w podobnej wieków ciąży i wypowie się na jakiej wysokości ma macice...usg mam dopiero za tydzień a ta położna trochę mnie poddenwrwowala...
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: 22 tc a dno macicy 30.08.15, 19:16
      A pytałaś ją co to znaczy? Porozmawiaj ze swoim ginekologiem.
    • kjut Re: 22 tc a dno macicy 30.08.15, 20:04
      W poprzedniej ciązy miałam wysoko dno. Calutką ciąze brzuch większy niz by wynikało. Sprawdzili ilośc wód, wykluczyli hipertrofie u małego i uznali, ze taka moja uroda. Jesli dotychczas nie było problemu ze wzrostem dziecka albo z ilością wód płodowych to bym się na Twoim miejscu nie denerwowała smile
    • melancho_lia Re: 22 tc a dno macicy 31.08.15, 05:58
      Nie martw sie na zapas. Ja jestem w 23 tyg. I dno macicy mam sporo ponad pępkiem. Dziecko ma się dobrze, wazy w normie dla wieku, wody tez w normie. Taka uroda kolejnych ciąż (ja wyglądam jakbym miala w październiku rodzić a nie w grudniu).
      • kumikumi Re: 22 tc a dno macicy 31.08.15, 07:23
        no właśnie ja bym nie powiedziała ze mam wielki brzuch jak się porównuje z podobnymi ciazami choć na pewno ciut większy niż w 1 ciąży...na czytałam się różnych artykułów w necie o tam są przeróżne...jedne mówią ze na wysokości pępka dopiero pod koniec 24.w innych ze w 23 powyżej pępka itd..mój gin tylko dotyka macicy...nie mierzy jakaś linijka..
        • melancho_lia Re: 22 tc a dno macicy 31.08.15, 17:34
          Ja dzis mialam wizytę - pani dr orzekła ze dno macicy mam trzy palce powyzej pępka i ze to ok. Jutro kończę 24 tydzień.
          • kumikumi Re: 22 tc a dno macicy 31.08.15, 18:29
            to mnie trochę uspokoilas smile ja za tydzień mam wizytę i usg...czyli te dane ze 24 na wysokości pępka to nie do końca tak jak mówią lekarze
            • melancho_lia Re: 22 tc a dno macicy 31.08.15, 22:01
              Nie wiem. Wg mojej lekarki 3 palce powyżej pępka na ten etap jest ok. Z tym ze ja mam spory brzuch jak na ten etap ciąży.
              • kumikumi Re: 22 tc a dno macicy 01.09.15, 09:56
                dzięki. zobaczymy co mi powie lekarz. ..póki co większość portali krzyczy ze moja macica jest za wysoko. ..sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka