Dodaj do ulubionych

Leki w ciąży

17.12.15, 20:40
Hej,
dziewczyny nie wiem,czy zauwazyłyście na różnych forach dla cieżarnych i przyszłych mamusiek mowa o zażywaniu leków, ale nie tylko tam. Przeraża mnie fakt, że te kobiety faszerująs się często bez wiedzy lekarza taką ilościa leków jakby całą aptekę wykupiły. Czy to jest normalne? Wydaje mi się, ze nie koniecznie ... Jak po zażyciu garści leków można urodzic zdrowe dziecko, dla mnie to przejaw nieodpowiedzialności. Te panie nie znastanawiają się chyba nad tym ,że są jakieś przeciwskazania do brania różnych leków np. ibuprofenu, nospy i wielu innych, których nazw nawet nie jestem w stanie wymówić . Macie zdanie ?
Obserwuj wątek
    • domidomi46 Re: Leki w ciąży 18.12.15, 19:00
      rzeczywiście tak jest, wiele kobiet łyka leki graściami, ze się aż zastanawiam jak one wytrzymają poród, ale w końcu to są dorosłe kobiety i potem moga mieć pretencje tylko do siebie
    • eewkkaa Re: Leki w ciąży 19.12.15, 12:35
      rzeczywiscie na forach dla mamusiek kobiety polecają sobie jakie leki powinny brać, czasem jak się to poczyta, to człowiek dostaje gęsiej skórki i ile one tego biorą, chyba czasem nie myślą o skutkach ubocznych, ale to ich życie, a o działanianich nospy wiele się słyszy
    • aggaata Re: Leki w ciąży 20.12.15, 14:08
      kobiety czym wy sie pzrejmujecie ? ich życie, ich zdrowi i ich dzieciak, jak coś będzie nie tak, to one będa miały problem, wyluzujcie, wy tak nie musicie
    • e-rzecznikno-spa Re: Leki w ciąży 21.12.15, 18:26
      Szanowna Pani,
      infrmuję, iż o podaniu No-Spy w okresie ciąży i lakatcji zawsze decyduje lekarz. Jest to spowodowane brakiem wystarczających badań. Produkt No-Spa można stosować u pacjentek w okresi ciąży, gdy korzyść jego zastosowania przewyższa czynniki ryzyka. W razie wątpliwości proszę skontaktować się z lekarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka