Dodaj do ulubionych

Pomocy oszaleje

10.01.16, 11:27
Witam jestem juz mamą 7 letniej Juli jak byłam w ciąży całe 9 miesięcy coś się działo tydzień w domu 3 w szpitalu krwawienia bóle brzucha rozdarcie w 6 mies skończyło się cesarka Julia zdrowa udało się wink dodam że przed Julia miałam jedno poronienie i jedna martwa ciążę w 4 miesiącusad. Teraz po świętach nie dostałam miesiaczki zrobiłam dwa testy pozytywne bardzo się ucieszyłam. Poleciałam do lekarza prywatnie powiedział ze jestem w ciąży macica rozpulchnieta ale za wcześnie żeby zrobić usg trzeba poczekać dostałam skierowanie na badania i na podtrzymanie duphaston 3razy dziennie. Wiec po sylwestrze poszłam do swojego lekarza do przychodni bo zaczęłam mieć plamienie brązowe poni doktor nawet mnie nie zbadała powiedziała ze ziarenka piasku na pustyni się nie znajdzie i ze nie wiadomo czy jestem w ciąży a nawet jak jestem to może płód jest martwy albo teraz przy plamieniu juz umar i ze mam zrobić betę tam wszystko wyjdzie i zaprasza mnie za tydzień nogi mi się ugiely zatkało mnie. Czy to Jest prawda? Dodam że nie mam już plamienia miałam tylko trzy dni podobno to normalne bo wtedy powinna być miesiączka wsuchuje się w swój organizm bolą mnie piersi jestem zmęczona wieczorami mnie mdli wiec chyba dzidzia żyję odliczylam ze powinien być 6 tydz. Warjuje nie mogę spać myślę cały czas o serduszku czy bije czy nie wiem ze nie powinnam tak myśleć ale nie mogę pomóżcie proszę crying
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: Pomocy oszaleje 10.01.16, 13:17
      Błagam o znaki interpunkcyjne i higienę w pisaniu.
      Nikt Ci nie powie, czy jesteś w ciąży, czy nie. Zrób betę, potem idź na USG. W potencjalnie 6 tygodniu z OM, czyli mniej więcej 4 realnym tygodniu ciąży już coś powinno być widać. Nie chcą zrobić na NFZ to dla świętego spokoju idź prywatnie
      • megutkas28 Re: Pomocy oszaleje 10.01.16, 20:46
        Przepraszam za pisownię obiecuję poprawę.
    • tulsa00 Re: Pomocy oszaleje 10.01.16, 14:55
      Super lekarka nie ma co, wszystko jest mozliwe a te plamienie moze cos znaczyc lub nic. Mi lekarz pow ze w takiej syt. Kiedy na usg jest za wczesnie najlepiej robic badania krwi I zobaczyc czy poziom hormonow spada
    • lili.80 Re: Pomocy oszaleje 10.01.16, 17:37
      Po pierwsze zrob badanie beta hcg, po drugie powtorz po 48h. Powinno rosnac o min 66% . Po trzecie cierpliwie czekaj na usg. Brazowe plamienia to moze byc tez z niedoboru progesteronu wiec mozesz tez zbadac jego poziom. Tylko pamietaj ze duphaston nie wychodzi w badaniu. I trzymam kciuki smile
      • megutkas28 Re: Pomocy oszaleje 10.01.16, 20:48
        Dziękuję za odpowiedzi wink. Zrobię badania tak jak doradzacie, i usg może coś będzie juz wiadomo.
        • konstancja16 Re: Pomocy oszaleje 11.01.16, 09:48
          alez empatyczna lekarka, z jakiej ona szkoly sie urwala. trudno uwierzyc. ;-(
          • gajmal Re: Pomocy oszaleje 11.01.16, 11:12
            1. Zrób betę hcg - raz i po 48 godzinach
            2. Zmień lekarza
    • lidek0 Re: Pomocy oszaleje 11.01.16, 21:12
      Tak jak napisały dziewczyny beta do kontroli i jej przyrost, usg, a robiłaś jakieś badania przed tą ciążą? I żądne plamienie czy krwawienie w ciąży normalne nie jest
      • mama.2raz Re: Pomocy oszaleje 12.01.16, 10:52
        Ja będąc na początku ciąży również plamiłam i pomyliłam to z okresem. Zrobiłam 2 testy i okazała się ciąża. Od tego plamienia lekarka liczyła mi termin porodu, choć to nie był okres, bo trwało 2 dni i za słabe na miesiączkę. No ale tak jak ktoś napisał wyżej, nikt na forum Ci nie powie czy to ciąża.
      • kotkowa Re: Pomocy oszaleje 12.01.16, 14:50
        Lekarka jakaś nienormalna, jak można tak straszyć bezpodstawnie ... nie każde plamienie w ciąży jest nieprawidłowe, ja miałam w każdej z moich trzech ciąż plamienie delikatne w pierwszych tygodniach i nigdy nie oznaczało nic złego, progesteron był wysoki, krwiaka żadnego nie było, po prostu często ma prawo wystąpić takie plamienie jeszcze po implantacji albo w terminie miesiączki, kiedy złuszcza się część endometrium, bo pęcherzyk jest jeszcze bardzo malutki i pozostała część endometrium może się złuszczać w terminie miesiączki. Życzę powodzenia, musisz zbadać beta hcg 2 razy tak jak piszą dziewczyny.
    • carmelita81 Re: Pomocy oszaleje 12.01.16, 14:51
      Zrób tą betę i będzie wszystko jasne. Ja w pierwszej ciąży miało plamienia przez 3 mce dokładnie w dniach kiedy powinnam mieć miesiączkę(gdyby nie to że coś mnie tknęło na zrobienie testu to przez 3 mce nie wiedzałabym o ciąży) Nawet z tym nie byłam u lekarza bo wychodziłam z założenia że co ma być to będzie. Moje dziecie aktualnie ma 2,5 roku i jest idelanie zdrowe także plamienia nie zawsze oznaczają jakię nieprawidłowości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka