malaplytka 08.04.16, 20:28 hej, czy któraś z Was spotkała się z małopłytkowością w ciąży??? W internecie mało na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malaplytka Re: małopłytkowość 09.04.16, 11:39 żadna z mam nie miała do czynienia w ciąży z prolemem małopłytkowości?? Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: małopłytkowość 09.04.16, 13:28 ja miałam przy ciąży bliźniaczej małopłytkowość już byłam umówiona na toczenie ale wylądowałam z przedwczesnym porodem w klinice, podali sterydy na płuca i poziom płytek poszedł w górę (przed szpitalem miałam 75 tys) Odpowiedz Link Zgłoś
betka1984 Re: małopłytkowość 11.04.16, 07:16 Hej, ja miałam w obu ciazach. Spadaly mi całe ciąże, tuż przed 2 porodem miałam niecałe 90 tyś. Płytki sprawdzałam co 2 tygodnie i tyle. Lekarz powiedział, że przy takiej ilości jest jeszcze ok. A jak wyglądają Twoje wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Re: małopłytkowość 12.04.16, 13:47 ja sie bujam, jestem pod opieka hematologa, obecnie 25 TC Odpowiedz Link Zgłoś
malaplytka Re: małopłytkowość 26.04.16, 17:50 moje wyniki wahaja sie od 35-55. Wczesniej nie chorowałam na małopłytkowość, w pierwszej ciąży tez nie miałam. Teraz jestem pod opieką hematologa. Nie biorę żadnych leków. Jaki to ma wpływ na poród?? pierwszą miałam cesarkę, czy teraz lekarze zdecydują sie na drugą??? Odpowiedz Link Zgłoś
erfo134 Re: małopłytkowość 14.10.16, 12:15 Mi spadają z każdym wynikiem... Zaczyna mnie to martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: małopłytkowość 19.10.16, 19:34 Po pierwsze zrób badanie płytek na cytrynian bo może problem jest z odczynnikiem i płytki się zlepiają w maszynie. Rozmaz ręczny też by się przydał oraz badanie całego profilu krzepnięcia. jak byłam odwodniona to tez płytki wychodziły źle. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: małopłytkowość 21.10.16, 10:22 Popieram w/wym. mnie też spadały cała ciążę aż doszły do 30 tys., panika się zrobiła, aż jakiś mądry internista wpadł na pomysł, żeby zrobić rozmaz ręczny. No i wyszło, że są posklejane, występują w skupiskach. Do dziś nie wiem, jaka była tego przyczyna. A na krzepliwość ma wskaźnik krzepnięcia, nie wyłącznie ilość płytek Odpowiedz Link Zgłoś