constancja 26.09.04, 05:24 Witam Wszystkie przyszłe mamuśki... Jest 5.30 a ja od 3 nie śpię. Jak się wybudze w nocy na siusiu to mam pozamiatane Nie mogę usnąć, mąż zły bo go zaczynam molestować i spać nie daję Czy któraś też tak ma? POzdrawiam Consta 21t.c. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: Cierpię na bezsenność!!! 26.09.04, 07:37 ja tez tak mialam bedac w ciazy. teraz sie dziwie: jak ja moglam nie spac? oddalabym wszystko za 5 minut snu wiecej (mlody ma prawie 15 mies) i jeszcze sie budzi conajmniej raz w nocy, niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: Cierpię na bezsenność!!! 26.09.04, 08:31 Witaj, tez tak mam od kilku m-cy ..., wiec nie wiem czy Cie to pocieszy Od m-ca budze sie w nocy co 2 godz, wizyta w WC, 0,5-1 h lezenia i znow 2 godz snu, i tak co noc, czesto odsypiam wiec w dzien. Moze to organizm juz sie przygotowuje do bycia mama? pozdrawiam Agga + 38tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Cierpię na bezsenność!!! 26.09.04, 09:59 ja to z tym siusianiem w nocy chyba zwariuje, wstaje co 15 minut, czasem czesciej. Noce zarwane, bo co to za sen? Zgadzam sie z teoria aggi, ze to trening przed dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
constancja Re: Cierpię na bezsenność!!! 26.09.04, 10:46 ufff czyli wszystko ze mna jest ok Nie ma to jak świadomość, że można z kimś sie solidaryzować w bólu. Może macie racje, że nasze organizmy przygotowują się na przyjście naszych maleństw... Consta Odpowiedz Link Zgłoś
malaika7 Re: Cierpię na bezsenność!!! 26.09.04, 12:01 ja też tak mam: a to siku, a to mąż zaczyna chrapać,a to chce mi się pić, ale wolę nie pić, żeby jeszcze częściej nie biegać do WC, a teraz w dodatku mam katar i nie mogę oddychać. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-alicja Re: Cierpię na bezsenność!!! 05.10.04, 13:27 Cierpię dokładnie na to samo - budzenie się w nocy mniej więcej w tych samych godzinach co napisałyście. Oprócz tego katar (to chyba wpływ progesteronu), puchnięcie śluzówki nosa (ani w jedną ani w drugą się tego pozbyć nie można). Ciekawe, kiedy przejdzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
eury1 Re: Cierpię na bezsenność!!! 05.10.04, 14:46 Oj,możesz się Consta pocieszyć. Witam w klubie ) Mąż się śmieje że zostawia mi włączone radio na noc "żebym się nie nudziła". Jak Wojtuś się urodzi i zacznie w nocy płakać nie będę osamotniona - tatuś też sobie nie pośpi ) Eury i Wojetk 22tc Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek30 Re: Cierpie˛ na bezsennos´c´!!! 05.10.04, 14:55 Kurcze ja tez nie moge spac. 2 nad ranem a ja siusiu, goraco, boli i tak od poczatku. Pomaga no-spa, i tabletki uspokajajace. Oczywiscie z umiarem i tylko gdy kryzys jest nie do przejscia. Nos to moja tragedia. Dostaje szalu ja i moj maz bo chrapie w nocy, przy nie daj boze jeszcze katarze. na dokladke mam zlamana reke i ani sie przekrecic ani podeprzec bo juz swoje waze a jedna reka nie daje rady. Wiec maz sie budzi i pomaga mi wstac te 5 razy w nocy. Jest doprawdy kochany, bo to trwa juz ze 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
eury1 Re: Cierpię na bezsenność!!! 05.10.04, 15:02 Tygrysku,to ja już przestaję narzekać. Trzymaj się cieplutko Eury i Wojtuś22tc Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Cierpię na bezsenność!!! 05.10.04, 15:44 U mnie dopiero początki, a już nie mogę spać w nocy, bo ciągle chce mi się siku, a jak już wstanę to nie mogę zasnąć. Już zaczęłam się denerwować, że zapomniałam jak się zasypia, bo moj mąż oczy zamknie i śpi a ja leże i leże, a jak zasnę to zaraz się budzę bo chce mi się siku Odpowiedz Link Zgłoś
pastoris1 Re: Cierpię na bezsenność!!! 05.10.04, 17:21 No właśnie mój młody małżonek z tego powodu również zarywa noce.Jestem w 19 tygodniu i na początku zasypiałam jak kamień, nie mniej jednak zawsze regularnie budziłam się w nocy około 2 i po załatwieniu wszelakich potrzeb fizjologicznych bez trudu zasypiałam i spałam do rana. Puźniej nie mogłam spać przez parę godzin w ciągu nocy z powodu nie określonych lęków. Teraz budze sie bardzo wcześnie około 5 i nie śpie do rana. Ale na szczeście specjalnie nie odbiją sie to negatywnie na mojej psychice i czuję sie wypoczeta. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek30 Re: Cierpie˛ na bezsennos´c´!!! 05.10.04, 18:38 Zapomialam dodac ze oprocz zlamanej reki, mam chyba infekcje i gor?czke. Po prostu zalamka. a i reka sie nie zrasta - 7 tygodni w gipsie i nie wiadomo co dalej a porod tuz tuz. Moj lekarz nie przyjmuje i musze zmienic ginekologa, zupelnie nie wiem co z moja ci?za? i kto sie mna zajmie? Mam tez chor? tarczyce i przyjmuje hormony, tez juz nie wiem ile mam tego brac bo prowadzil to lekarz endokrynolog - gin a teraz juz go nie ma. Czy ktos ma tu wiekszego pecha? Oczywiscie wim, ze sa gorsze problemy wiec do gory uszy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja62 Re: Cierpię na bezsenność!!! 06.10.04, 10:22 oj dziewczyny....pocieszyłyście mnie ...mam to samo z tym wstawaniem ,bezsennościa i siusianiem Odpowiedz Link Zgłoś
maminka73 Re: Cierpię na bezsenność!!! 07.10.04, 02:11 Czee. Jest druga w nocy. Siedze tu już od godziny. I tak jak wy - zaraz po siusiu- siadzam na kompie i tak do szóstej. makabra. na dodatek mam zgage i maleństwo tak kopie, że mnie skręca. Szykuje sie z niej nocny marek. Co robic? Pic mleko na noc? A może znacie jakieś inne domowe sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna73 Re: Cierpię na bezsenność!!! 07.10.04, 12:23 Też tak miałam jak siedziałam przez miesiąc w domu. Od czasu jak wróciłam do pracy - wieczorem padam martwa. Nawet na siusiu budzę się dopiero przed siódmą (przynajmniej mam silną motywacją, żeby szybko wstać, bo wtedy to ja już naprawdę nie mogę wytrzymać ). A to już 30tc. Odpowiedz Link Zgłoś