wodnik 27.09.04, 14:21 Moze mi ktoś powiedzieć jak przeziebiebie wpływa na rozwój płodu. Moja druga połówka wlaśnie się przeziębiła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidkasuper Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:28 Witaj Nie bardzo zrozumiałam czy to Ty jesteś chora czy Twój mąż. Ja jestem w 24 tc i też się pzreziębiłam, lekarka powiedziała mi, że każde przeziębienie w ciąży trzeba wyleżeć, bo jeżeli przekształci się wropne zakażenie to wtedy to rozprzestrzenia się na cały organizm i może stanowić zagrożenie dla dziecka. Gorączka też jest dość niebezpieczna, ale nie wiem jak wysoka. Także le[piej kłaśc się od razu dołózka Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:32 Moja kobieta jest w 3 miesiacu ciazy i niestety sie przeziebila i teraz jest problem. Nie powiem stresuje sie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
monia767 Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:45 O ile wiem, zbyt wysoka temperatura ciala moze byc grozna dla dziecka. Lepiej tez zwalczac nawet drobne infekcje. Ja w 4 miesiacu zglosilam sie do lekarza z bolem gardla i podwyzszona temperatura. Dostalam zalecenie spedzenia w lozku co najmniej 10 dni i leki. Skonsultowalam sie jeszcze potem z moim ginekologiem, zeby miec 100% pewnosc, ze moge te przepisane leki przyjmowac bez obaw. Najlepiej bedzie, jesli jeszcze dzis pojedziecie do lekarza internisty. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:46 juz poszla dostala jakis antybiotyk i siedzi w domu na zwolnieniu ale czy to ma jakies szkodliwe skutki Odpowiedz Link Zgłoś