Dodaj do ulubionych

choroba a ciąża

27.09.04, 14:21
Moze mi ktoś powiedzieć jak przeziebiebie wpływa na rozwój płodu. Moja druga
połówka wlaśnie się przeziębiła
Obserwuj wątek
    • lidkasuper Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:28
      Witaj

Nie bardzo zrozumiałam czy to Ty jesteś chora czy Twój mąż. Ja jestem w 24 tc i
      też się pzreziębiłam, lekarka powiedziała mi, że każde przeziębienie w ciąży
      trzeba wyleżeć, bo jeżeli przekształci się wropne zakażenie to wtedy to
      rozprzestrzenia się na cały organizm i może stanowić zagrożenie dla dziecka.
      Gorączka też jest dość niebezpieczna, ale nie wiem jak wysoka. Także le[piej
      kłaśc się od razu dołózka
      • wodnik Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:32
        Moja kobieta jest w 3 miesiacu ciazy i niestety sie przeziebila i teraz jest
        problem. Nie powiem stresuje sie bardzo
        • monia767 Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:45
          O ile wiem, zbyt wysoka temperatura ciala moze byc grozna dla dziecka. Lepiej
          tez zwalczac nawet drobne infekcje. Ja w 4 miesiacu zglosilam sie do lekarza z
          bolem gardla i podwyzszona temperatura. Dostalam zalecenie spedzenia w lozku co
          najmniej 10 dni i leki. Skonsultowalam sie jeszcze potem z moim ginekologiem,
          zeby miec 100% pewnosc, ze moge te przepisane leki przyjmowac bez obaw.
          Najlepiej bedzie, jesli jeszcze dzis pojedziecie do lekarza internisty.

Pozdrawiam,
          Monika
          • wodnik Re: choroba a ciąża 27.09.04, 15:46
            juz poszla dostala jakis antybiotyk i siedzi w domu na zwolnieniu ale czy to ma
            jakies szkodliwe skutki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka