01.06.16, 01:10
Znowu mi coś dolega :\ dzisiaj z racji tego, że padało, pośliznęłam się i wywinęłam pokaźnego orła... Upadłam z ogromnym impetem na prawy pośladek i trochę na prawy bok. Zabolało cholernie. Brzuszek tez trochę zabolał, mysle ze pod wpływem tak naglej zmiany pozycji. Pobolewa minie do tej pory i martwię się znowu, czy coś się mogło stać? Jezu, do końca tej ciąży będę siwa jak babuleńka. Czy powinnam pojechać na izbę przyjęć?
Obserwuj wątek
    • rossi87 Re: Upadek 01.06.16, 01:11
      Zapomniałam napisać, jestem w 18 tygodniu ciąży.
    • bejbi83 Re: Upadek 01.06.16, 21:22
      Jak nie wyrznelas brzuchem to spoko,nie panikuj.kobito jak ty do konca tej ciazy dotrwasz???
    • tatrofanka Re: Upadek 01.06.16, 22:54
      W ciąży mielismy niedużą stluczke. Nic sie nie stalo ale z impetem pociągnęło mnie do przodu (oparlam sie dlonmi). Dzwonilam do ginki i kazała tego ssmego dnia podjechac na usg , mimo ze nastepnego dnia byla planowana wizyta
    • ekspert_ginekolog Re: Upadek 01.06.16, 22:57
      Rossi87: Witaj! W moim odczuciu przede wszystkim powinnaś porządnie odpocząć i poobserwować czy brzuch nie zaczyna boleć bardziej, czy nie występuje plamienie/krwawienie z dróg rodnych. Piszesz, że upadłaś z ogromnym impetem, lecz nie uderzyłaś się w brzuch... Pamiętaj, że każde gwałtowne uderzenie w ciąży, może nieść za sobą negatywne konsekwencje. W bardziej zaawansowanej ciąży po upadku znacząco zwiększa się ryzyko odklejenia łożyska i to właśnie pod tym kątem ciężarna powinna być obserwowana, nierzadko w warunkach szpitalnych. Myślę, że najrozsądniej byłoby skontaktować się jak najszybciej z lekarzem prowadzącym w celu konsultacji i badania. Pozdrawiam
    • rossi87 Re: Upadek 01.06.16, 23:39
      Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ?? Wygląda na to, że wszystko w porządku. Rano wstałam bez bólu brzucha, spałam dobrze, plamień brak. Pupa tylko strasznie stłuczona ?? Pozdrawiam
      • ekspert_ginekolog Re: Upadek 01.06.16, 23:56
        Uważaj na siebie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka