Dodaj do ulubionych

niski przyrost bety

16.07.16, 09:30
plamienie.... delikatne ból brzucha/pleców..... głownie jak leże juz siedze

beta 13.07 - 25822
15.07 - 36012

przyrost 39%

kolejna wizyta 28.07.2016

co robic?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: niski przyrost bety 16.07.16, 10:49
      Na poziomie takich wartości beta nie przyrasta już tak szybko. Byłaś już u jakiegokolwiek lekarza? Co mówi? Jak plamienie trwa dłużej niż chwila moment i przechodzi, to znajdź lekarza na cito, albo jedź na IP do szpitala, gdzie mają oddział ginekologiczno-położniczy.
    • civi1 Re: niski przyrost bety 16.07.16, 11:22
      byłam tydzień temu: pęcherzyk wskazywał 4t4d ( 8 lipca), ale okres miałam 21 maja.... powiedzmy przesunęła się owu. od 21czerwca bolała mnie lekko jedna pierś, która juz nie boli i było mi wiecznie zimno - juz nie jest. plamienie zaczęło sie niedługo po wizycie - najpierw śluz z żywo czerwoną krwią, teraz pojawiają się fusy od kawy.... ale szczególnie po nocy -ale minimalnie. i szczególnie w nocy mam bóle brzucha, chwilami takie jak przy okresie. Lekarz powiedział mi wtedy - ze moze do 8 tygodnia dociągnę - ale nic nie obieca. Jest sens robić kolejną bete?
      • annika23 Re: niski przyrost bety 16.07.16, 12:14
        A jak u Ciebie z poziomem progesteronu? Badałaś teraz w ciąży? Takie plamienia najprawdopodobniej świadczą o jego niedoborze i powinnaś mieć podawaną luteinę/duphaston.
      • lili.80 Re: niski przyrost bety 16.07.16, 19:02
        civi u mnie pecherzyk miał ok 2tyg opóźnienia. Też plamiłam ale to ewidentnie od niedoboru progesteronu bo jak zwiekszyłam dawke to plamienia ustały. brałam luteine dopochwowo i duphaston. duphaston biore nadal (jestem m 32tc).
      • lidek0 Re: niski przyrost bety 17.07.16, 17:21
        Tak jak odpisałam Ci w innym wątku forum.gazeta.pl/forum/w,585,161987945,161987945,analiza_bety_prosze_o_pomoc.html#p162002537 teraz powinnaś pójść do lekarza albo do szpitala, nie wiem na co czekasz.
    • ekspert_ginekolog Re: niski przyrost bety 22.07.16, 18:20
      Witaj civi1!
      Tak jak opisywane już było w innym wątku im bardziej zaawansowany wiek ciąży, tym przyrost beta-HCG nie jest już tak intensywny. Myślę, że nie ma za bardzo sensu wykonywać kolejnego oznaczenia beta-HCG. Najbardziej miarodajne będzie wykonanie kontrolnego badania USG oceniającego rozwój ciąży - wielkość pęcherzyka, jego kształt, obecność zarodka, obecność FHR czyli czy już bije serduszko u zarodka. Dolegliwości we wczesnej ciąży są bardzo różne i zmienne u pacjentek. Pobolewania w podbrzuszu, uczucie kłucia zwłaszcza podczas zmiany pozycji ciała, dolegliwości bólowe w odcinku krzyżowym kręgosłupa są pewnym wariantem "normy" zatem nie należy nadmiernie się denerwować. Jeśli oczywiście dolegliwości te się nasilają, są dla pacjentki bardzo dokuczliwe i dodatkowo towarzyszy im plamienie z dróg rodnych należy udać się do lekarza prowadzącego, w celu badania ginekologicznego. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka