Dodaj do ulubionych

same początki ciąży - objawy??????

02.10.04, 23:12
nie dostałam okresu. może sie spóźnia po prostu 3 dni, ale możliwe też, że
bede mamusią. narazie nic nie czuję niezwykłego. podzielcie się
doswiadczeniami i napiszcie jakie są takie najwcześniejsze objawy? miałyście
jakieś, które podsunęły Wam myśl, że jesteście w ciąży..?
pozdrawiam
potencjalnie przyszła mamusia
Obserwuj wątek
    • neta-b Re: same początki ciąży - objawy?????? 03.10.04, 08:15
      Ja na samym początku byłam bardzo senna i miałam lenia, nic nie chciało mi się
      robić. Najchętniej przeleżałabym całe na kanapie. Mdłości nie miałam żadnych.
      Poza tym najdziwniejsza rzecz jaka mnie spotkała w pierwszej ciąży i obecnej to
      pociąg do piwa. Normalnie nie pijam piwa bo nie przepadam za nim, ale w
      pierwszej ciąży miałam od czasu do czasu na nie ochotę. Dlatego teraz zachciało
      mi sie piwa od razu pobiegłam po test ciążowy. Jeat to moja zacianka ciażowa od
      której niestety muszę sie powstrzymać.
      Niestety każda kobieta ma inny organizm i inaczej odczuwa pierwsze dni ciaży,
      dlatego nie trwaj w niepewności tylko biegnij po test ciążowy
      Życzę Ci pozytywnego wyniku.
      • dora29wawa Re: same początki ciąży - objawy?????? 04.10.04, 11:49
        Ja jestem w 5 tyg.ciazy, tez nie mam objawow typu mdlosci, poza tym ze czesciej
        sikam i o godzinie 22.00 zasypiam na stojaco nic mi nie dolega. Narazie nie mam
        tez zadnych zachcianek ale bardziej niz normalnie reaguje na zapachy i to
        zauwazylam juz nawet przed wykonaniem testu.
    • batinka1 Re: same początki ciąży - objawy?????? 04.10.04, 12:34
      W pierwszych tygodniach od zapłodnienia bolał mnie brzuch jak przed okresem i
      piersi, ale od zewnętrznej strony. Często sikałam - np. w nocy po 2, 3 razy, a
      nigdy mi się to nie zdarzało. A teraz ( 9 tydzień) mam mdlości- oby mnie szybko
      opuścily, bo nie sa one przyjemne.

Życzę spełnienia marzenia, jeżeli są nim II kreseczkami.
      • hanka13 Re: same początki ciąży - objawy?????? 04.10.04, 13:17
        witaj,
        ja mniej wiecej w terminie okresu (ktory sie nie pojawilsmile czulam bolesnosc
        piersi, i dziwnie wygladalam na twarzy (jakby nieco spuchnieta, skora troche
        zaczerwieniona i z krostkami - - ale to trwalo 2-3 dni).
        A potem zaczelam sie robic senna juz po 21, i mocniej odczuwac zapachy..
        pozdrawiam,
        hanka
      • niuniaaa11 Re: same początki ciąży - objawy?????? 05.10.04, 13:42
        CZESC! KORZYSTAJĄC Z OKAZJI CIESZĘ SIĘ ŻE W KOŃCU ZNALAZŁAM KOGOŚ W 9 TYGODNIU
        BO JUŻ MYŚLAŁAM ŻE WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMUSIE NIE PRZECHODZIŁY PIERWSZYCH 10
        TYGODNI CIĄŻY GDYŻ OPISUJĄ TYLKO PRZYPADKI POWYŻEJ 14 TYGODNIA I MIAŁAM OBAWY,
        ŻE NIKT SIĘ NIE CHWALI SWOIM SZCZĘŚCIEM ŻEBY NIE ZAPESZĆ?!

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA
    • rheya Re: same początki ciąży - objawy?????? 04.10.04, 13:23
      u mnie były bóle podbrzusza jak przy miesiączce, niesamowicie wyczulony węch,
      obolałe piersi i mdłości od zapachu dymu papierosowego (sama nie palę ale nigdy
      mi to nie przeszkadzało u innych). Poza tym to się chyba wyczuwa jakos bo ja
      byłam pewna tego zę jestem w ciąży nawet jak 7 kolejnych testó pod rząd nic nie
      wykazało big_grin Dopiero na 8 były te dwie kreseczki upragnione smile Pozdrawiam R i
      Miłoszek (33tc)
    • vase Re: same początki ciąży - objawy - kiedy?????? 04.10.04, 15:35
      A czy pamietacie kiedy zaczely sie wasze objawy? Czy jeszcze przed spodziewana
      @? Bo u mnie dzisiaj dopiero 14 dc (cykle nieregul., najkrotszy 21 dni) a juz
      od paru dni bola mnie piersi. I tak dziwnie... mrowia. Sutki wrazliwe itd.
      NIGDY czegos takiego nie mialam. (Oczywiscie od czasu do czasu mnie mdli smile,
      ale to na pewno urojenia smile))
      W pierwszej ciazy nie mialam absolutnie zadnych objawow przez pierwsze 2, 3
      mies. (No, tylko brak @) Wiec ciekawi mnie kiedy najwczesniej moga sie zaczac
      objawy. No, ale chyba nie tak szybko..
    • roxi_hart Re: same początki ciąży - objawy?????? 04.10.04, 16:08
      Pamietam jak ktos w pracy wlaczyl ekspres do kawy. Zapach kawy przyprawil mnie o takie mdlosci ze nawet dzis to czuje. Tego samego dnia robilam test i okazalo sie ze sa 2 kreski.
    • filemoniada jedna kreseczka.... :-( 04.10.04, 20:04
      a juz myślałam, że będzie dzidziuś..... ale dziękuję Wam za wypowiedzi.
    • ikw1 Re: same początki ciąży - objawy?????? 05.10.04, 13:50
      nie wiem czy jestem w ciązy bo do terminu @ 4 dni i nie chcę robić wcześniej
      testu - jakby co...odpukać
      ale mnie mdli najgorzej rano i to od jakiegoś tygodnia + ślinotok + nie mam na
      nic apetytu (a normalnie jestem obrzartuchem)
      ból jajników od owulacji ni ustał a raczej boli mnielewy gorny rog macicy
      mąz ma zakaz dotykania brodawek
      ale to wszystko moze byc z urojenia czego sobie i nikomu nie zyczę
      pozdr
      iza
      • tygrysek30 Re: same pocza˛tki cia˛z˙y - objawy?????? 05.10.04, 14:46
        U mnie poczatki byly malo przyjemne. Najpierw nic tylko zmeczenie i nastepujace potem
        choroby. Zaszlam w ciaze w lutym w polowie miesiaca. W marcu na poczatku zachorowalam
        nagle na polpasiec. Nabralam sie cala mase lekow przeciwbólowych i antywirusowych
        kompletnie w ciazy niedozwolonych. Mialam duze spadki witaminy b. Pod koniec miesiaca gdy
        juz z tego wychodzilam nagle uswiadomilam sobie, ze nie mam okresu, mam obolale piersi.
        Obolale piersi jednak zawsze sie u mnie zdazaly wiec to dla mnie nic dziwnego. Po chorobie
        poszlam do pracy, popracowalam ze dwa tygodnie, a okresu ani widu ani slychu. Ale to rowniez
        mnie nie niepokoilo bo juz mi sie zdazaly takie rzeczy po chorobie. Nagle poczulam wyrazny
        apetyt na ogorki, keczap, PIWO itp. mdlosci, bole brzucha. Wlalam cala masa ziol rowniez
        niedozwolonych.
        Moj kolega ktory siedzial obok mnie i na mnie patrzyl stwierdzil tylko nieco z podejrzanym
        usmiechem, ze cos mu to przypomina.... Otrzezwilo mnie to w koncu i kupilam test. Oczywiscie
        byl pozytywny. Poszlam do lekarza i okazalo sie, ze bez przewidywanych problemow zaszlam w
        ciaze choc lekaz zapewnial mnie ze pewnie do tego nie dojdzie.

Jestem w 35 tygodniu. USG i inne badania sa dobre. Mimo ze maly przezyl polpasiec i mase
        lekow nie ma w usg zadnych odchylen, chyba bedzie wszystko dobrze i bedzie zdrow.

pozdrawiam wszstkie mamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka