Dodaj do ulubionych

Kwas foliowy

21.10.17, 09:41
Czesc, staramy się z mężem o dziecko. Przyjmuje preparat prenatal uno, ale dzisiaj przeczytałam na ulotce,że powinno się go brać w trakcie posiłku, ja zaś lykalam go zaraz po posiłku, tzn, np. Zjadłam kanapkę i połknęłam zaraz po niej kapsułkę. Myślicie, że to się łapie do "podczas posiłku", czy raczej jego branie przez ten czas jest "zmarnowane" ? Wiem, że pytanie może głupie, ale mnie nurtuje uncertain
Obserwuj wątek
    • ania1987bz Re: Kwas foliowy 22.10.17, 18:55
      Ogólnie, taka jest zasada stosowania co nie znaczy, że środek nie działa. Branie nie jest zmarnowane, może trochę lepiej wchłaniać się z rożnymi elementami posiłków ale na pewno działał. Nie ma co się martwić.
    • lidek0 Re: Kwas foliowy 24.10.17, 06:37
      Nie wpadłabym na pomysł, takich dylematów smile rozbawiłaś mnie bo nie ma to kompletnie żadnego znaczenia czy łykasz tabletkę w trakcie jedzenia tej kanapki czy zaraza po jej zjedzeniu smile ma być z posiłkiem bo pewnie lepiej jest rozpuszczalna
    • basia_be22 Re: Kwas foliowy 26.10.17, 15:32
      Myślę, że "podczas posiłku" i "zaraz po nim" nie robi tabletce żadnej różnicy smile nie sądzę, aby był to zmarnowany czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka