Dodaj do ulubionych

Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny?

08.10.04, 10:10
Witam!!Mam pytanie: czy warto kupować wózek wielofunkcyjny, czy lepiej kupić
na początek wózek głęboki a potem lekką spacerówkę? Dodam tylko, że
narodziny maleństwa planowane są na koniec listopada, gdy będzie już zimno.
Z góry dziękuję, pozdrawiam.
B
Obserwuj wątek
    • aga305 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 10:20
      uważam że nie warto My dostaliśy wózek od moich rodziców głęboki + spacerówka
      bo Hania urodziła się w styczniu. W głębokim jeżdziła do maja i teraz cały czas
      w spacerówce.
      ALe mamy też wóżek "parasolkę" i wydaje mi się że w twoim wypadku lepiej kupic
      tylko głęboki a na lato jak dzidzia będzie już siedziała to lepiej kupić
      wygodną małą spacerówkę. Zazwyczaj te spacerówki od głębokich wóżków nie są
      zbyt wygondne. Choć moja sprawdza się też jako gądola.
      Mam wóżek Deltim Focus.

Pozdrawiam
      Aga
      • x109887 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 10:33
        Ja przy pierwszym maluchu miałam wózek wielofunkcyjny i swietnie się sprawdził,
        chociaż jak maluch był większy ok 13 miesięcy kupiłam również parasolkę. Teraz
        jestem w 29 tc i również kupiłam wózek wielofunkcyjny. Nie wyobrażam sobie
        przesadzić kilkumiesięcznego malucha z gądoli od razu do wózka typu parasolka z
        małymi kółeczkami...
        Iza
        • aga305 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 10:38
          żle mnie zrozumiałaś> Ja moją Hanię jeszcze woże w spaceróce na podwoziu od
          gondoli a parasolke która rozkłada się do pozycji leżącej używam jeszcze
          sporadycznie i nie namawiam do kupowania po wóżku głębokim odrazu parasoli
          tylko inne wygodnej spacerówki.

Pozdrawiam
    • pickwick7 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 11:11
      Hej,
      Ja mam termin na początek grudnia.
      Czyli mała urodzi się kiedy będzie już zimno.
      Z tego powodu zamierzam na zimę kupić w komisie
      jakiś wózek głęboki, a na wiosnę porządną spacerówkę.
      Taką aby dziecko miało w niej dużo miejsca ( bo nadal przecież będzie małe).
      Zastanawiam się nad czymś typu Graco .. bo spacerówka według mnie
      musi jeszcze spełniać jeden parametr... dziecko musi mieć możliwość
      samodzielnego wejśćia do wózka.
      Pozdrawiam
      Ewa

• honda1998 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 11:28
      Przy pierwszym dziecku mielismy wózek wielofunkcyjny i teraz równiez zakupiłam
      taki wózek (uzywany na forum). Spacerówki (w wóżkach wielofukcyjnych ) są dosyć
      duże ale stabilne i z dobrym zawieszeniem. Mój synek do dwóch lat jeżdził w
      takiej spacerówce (lubił spac na spacerach). Oczywiście posiadaliśmy również
      lekką sopacerówkę na zakupy ale naszym podstawowym wózkiem była duża spacerówka

pozdrawiam,
      • x109887 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 12:47
        Można kupić wielofunkcyjny wózek z wygodną spacerówką, do której dziecko samo
        wejdzie, która się rozkłada na leżąco żeby dziecko mogło spać spokojniem,która
        ma duże koła amortyzujące nierówności, jest stabilna ... itd
        • redorek Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 13:51
          A co to za cudo?
          x109887 powiedz proszę
          Ja przy pierwszym dziecku miałam 2 funkcyjny wózek, uzywany, niedrogi. Podwozie
          fajne, duze gumowe koła, na paskach, gondola ok choć bez bajerów. Za to część
          spacerówkowa do kitu - bardzo źle się rozkładała do lezenia, buda nie bardzo
          zsynchronizowana z resztą, nieruchomy ten pałąk z przodu (nie pamietam jak sie
          to nazywa), dziecko trzeba było pakowac z góry co w zimowym ubraniu nie
          bardzowychodziło. Kupilismy potem fajna parasolkę, skretna, super się rozkłada,
          folia przeciwdeszczowa w budce, tylko troche trzesie bo kółka małe i nie
          gumowe.
          Obydwa wózki czekaja teraz na drugiego malucha z ta różnicą że parasolke
          zamierzam zacząć uzywać znacznie wczesniej niz przy pierwszym dziecku (1,8
          roku).
          • dobrydzien Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 14:52
            zgadzam się
            lepsze rozwiązanie to zwykły wózek głęboki, a potem jak juz będziesz wiedziała
            o co w wózku chdzi wybierzesz dobrą spacerówkę
          • x109887 Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? Do redorek 09.10.04, 16:07
            To cudo nazywa się Quinny. Jest w sumie 3-funkcyjny, ponieważ można zamontować
            na stelażu fotelik samochodowy
            Iza
    • elgosia Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 17:25
      Ja polecam dwufunkcyjny. U mnie sie sprawdza, tylko trzeba wybrać model z
      wygodną spacerówką (ja mam deltim premier). Są też wózki głębokospacerowe, też
      fajne, tylko gondola jest nisko, więc sie trzeba mocno schylać, ale za to jeden
      grat w mieszkaniu. Wózek dwufunkcyjny jest tańszy oo dwóch wózków i zajmuje w
      domu mniej miejsca. A i tak wiekszość gondol ma w komplecie sspacerówkę. Wiem,
      bo sama w zeszłym roku zmieniłam opcję z dwóch wózków na jeden 2funkcyjny,
      najlepiej z mozliwością montowania fotelika (czyli 3funkcyjny).
    • iwo777 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 08.10.04, 18:41
      Ja właśnie dokonałam zakupu wózka wielofunkcyjnego, termin mam na koniec
      listopada i zależało mi na gondoli, często poruszam się autem, dlatego brałam
      pod uwagę możliwość przypięcia autofotelika do stelaża od gondoli. Spacerówka
      nie spełnia moich oczekiwań, ale sprzedam go na wiosnę i rozejrzę się za typową
      spacerówką, maluch już będzie większy i będzie mógł podróżować siedząco. Mój
      wybór to używany chicco, zakupu dokonałam w komisie, (nie w Warszawie, – więc
      cena nie wygórowana); wygląda jak nowy (tylko kółka są trochę zniszczone).
      • penelina Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 09.10.04, 17:49
        Hej,Dziewczyny.
        Jasne,że wielofunkcyjny.Mam taki zresztą do sprzedania-
        gondola+spacerówka+fotelik.Chicco 6WD LX Duo+Synthesis.
        Szczegóły-zapraszam na pocztę gazetową.
        Pozdrawiam.
    • magdark Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 09.10.04, 21:53
      Witam, my kupiliśmy dla naszego pierworodnego wielofunkcyjny, polski firmy
      Polak. I jak sie okazało ani niby-gondola, ani później spacerówka nie były
      specjalnie funkcjonalne. Spacerówka po przełożeniu rączki, tak, zeby mały mógł
      podziwiać świat, była taka sztywna, że szybko miałam dosyć i kupiliśmy
      spacerówkę Graco. Teraz czekamy na córę, która ma się urodzić w styczniu i już
      sobie załatwiłam gondolę od znajomych. Reasumując: nie polecam
      wielofunkcyjnego! Lepiej popytać wśród znajomych, w komisach lub na Allegro i
      kupić na zimę wygodną (niekoniecznie super nową) gondolę ze swobodnym dostępem
      do dzidziusia, a później rozejrzeć się za solidną spacerówką.
      Pozdrowienia
      Magda, Kacperek i mała Klarunia w brzuszku
    • tiga76 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 09.10.04, 22:14
      Nie mam doświadczenia praktycznego, ale jednego nie rozumiem.
      Jak przełożyć maleńkie dziecko od razu z gondoli do parasolki?? Gondole mają
      wewnątrz do 70 cm. Maluszek te 68 może mieć przed skończeniem pół roku- czyli
      wtedy, kiedy jeszcze samodzielnie nie siedzi. Jak go wtedy przesadzić na
      spacerówkę typu parasolka?? Zresztą do roku i tak zazwyczaj dzidziuś nie
      chodzi, więc po co ma siedzieć tak nisko? Nie lepiej zmienić gondolę na
      spacerówkę- która w wózkach wielofunkcyjnych zazwyczaj rozkłada się na płasko-
      a dzidzia jest wysoko- łatwy dostep?
      • mruwa9 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 10.10.04, 14:05
        Ne masz doswiadczenia praktycznego, to ja jako praktyk odpowiem: gdy trzeba
        wnosic np. 7-8-9kg dziecko plus kilkanascie kg wozka po schodach czy do
        autobusu, to bardzo latwo jest przesadzic polroczne dziecko do wozka-
        parasolki...
        • zeberr Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 10.10.04, 19:05
          Ja sobie nie wyobrażam, jak można półroczne dziecko wsadzić do parasolki, która
          ma miękkie plecy i zero boków (jeśli mówimy o typowej parasolce).
        • tiga76 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 10.10.04, 20:11
          Mruwa- na serio wsadziłaś półroczniaka do parasolki??
          • mruwa9 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 11.10.04, 11:43
            Wsadzilam. maly mial niespelna pol roku, gdy wybralam sie z nim w podroz
            lotnicza i "paasolka" byla jedynym wozkiem, ktory mozna bylo zabrac na poklad
            samolotu. Nasz wozek wielofunkcyjny w zadnym wypadku sie do tego nie nadawal.
        • aga305 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 11.10.04, 07:34
          dokładnie się zgadzam, ale jak ktoś nie czyta wcześniejszych postów i nie ma
          doświadczenia do uważa że wie najlepiej.
          A chciałabym też zaznaczyć że moje dziecko właśnie wieku 6 miesięcy zaczęło
          samo siedzieć więc nie widzę powodu wożenia w gondoli.
          Ale myśle że trzeba się samemu przekonać i posnosić trochę ciężarów na piętra i
          do tramwaju czy autobusu to wtedy zmienia się zdanie.
          Ja nie mówię że wóżki wielofunkcyjne są niedobre bo sama jeszcze korzystam ale
          mając możłiwość przesadzenia do mniejszej spacerówki właśnie to polecam.
    • gosia152 Re: Czy warto kupować wózek wielofunkcyjny? 10.10.04, 17:24
      warto miełam dwufunkcyjny niunia jeździła w nim do niecałego roku, potem
      wyjęlismy torbę i zrobiła się spacerówka, w której jeździła jeszcze pół roku a
      potem to już wszędzie na nóżkach. Parasolka do niczego nie była mi potrzebna.
      Po prostu na początku nie odchodziłysmy daleko
      • edytafg1 maxi cosi speedy sx 11.10.04, 11:30
        Zobaczcie maxi cosi speedy sx- ma wszystko czego mozna wymagac od gondoli,
        spacerowki i ma jeszcze fotelik samochodowy.Moim zdaniem to idelany wozek dla
        dziecka od 0- 3 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka