Dodaj do ulubionych

Nastoletnie mamy

09.02.20, 22:32
Co sądzicie na temat mam mających 16, 17.... lat? Pomagać na każdym kroku czy raczej ograniczyć pomoc do takiej, która byłaby okazana w momencie gdyby dziewczyna zaszła w ciążę, np. w wieku 30 lat? Pozwolić ciężarnej nastolatce na całkowitą swobodę? Odbieracie nastoletnie mamy jako tzw. "patologię"? Ciekawa jestem waszej opinii.
Obserwuj wątek
    • wkswks Re: Nastoletnie mamy 26.02.20, 15:45
      Mój mąż urodził się jak Tesciowa miała 17 lat, mieszkali wtedy u rodziców teścia ale oni pracowali. Tesciowa rzuciła szkole i poszła potem do pracy a mąż do żłobka. Radzili sobie, 5 lat później urodził się mój szwagier. Wyprowadzili się do swojego mieszkania. Jednak problemy zaczęły się jak chłopcy byli starsi. Tesciowa była mało zaangażowana, bardziej teściu ich wychowywał, ja się rozwiedli dzieci zostały z ojcem a do matki przeprowadzili się jak mąż mial 16 a jego brat 11 lat. Tesciowa jest mało zaangażowana także przy wnukach. Zachowuje się jak jakaś daleka ciocia a nie babcia. Ma jakiś dystans, nie umie nic przy dzieciach zrobić. Jej drugi mąż jest o wiele lepszym
      Dziadkiem niż ona babcia. Nie wiem, czy leży to w charakterze czy wczesnym
      Macierzyństwie. Ona generalnie dbała o to żeby były pieniądze i czysto w domu i żeby dzieci miały co potrzebują z rzeczy materialnych. Ale ani za bardzo gotować nie umie, ani się bawić z dziećmi, ani odrabiać lekcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka