25.10.04, 17:01
Dziewczyny,juz sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Z daty OM mam termin
porodu na 22.11,ale cykle mam nie regularne i dwa usg wykazały ,że termin to
20.12.Dzisiaj zgłosiłam sie na 3 usg do lekarza państwowego i ten powiedział
że dziecko jest małe i mu wychodzi 20.01.2005?Wysłał mnie do szpitala i
strasznie nastraszył.Juz nie wiem co o tym wszystkim myśleć,mają mi chyba
robic jakis przesiew,ale nie wiem co to.Co o tym wszystkim myslec.Pomocy.
Obserwuj wątek
    • patyczako Re: Pomocy!! 25.10.04, 18:54
      ja bym trzymala sie orientacyjnie daty ostatniej miesiaczki odejmujac od tego
      te 2 tygodnie do owulacji...tak jest najbezpieczniej bo masz za duza rozpietosc
      dat...
    • fenka Re: Pomocy!! 25.10.04, 19:47
      Hej Grudniówko, spokojnie!
      Pójdź jak najszybciej na jeszcze jedno USG do lekarza z dobrym sprzętem -
      podejrzewam, że termin wyjdzie Ci na końcówkę grudnia - tak, jak z poprzednich
      USG. A czy warto się trzymać terminu z Ostatniej Miesiączki, skoro sama
      piszesz, że cykle miałaś nieregularne?
      Powodzenia i daj znać o wyniku USG.
    • mowi32 Re: Pomocy!! 25.10.04, 20:08
      Podobno najbardziej miarodajne wyniki daje usg robione we wczesnej ciąży, potem
      dzieci mogą rozwijać się rożnie. Dlatego najlepiej idź na usg do kogoś innego,
      może bardziej kompetentnego. W szpitalu powinni wykluczyć wszelkie pomyłki, a
      jeżeli rzeczywiście coś jest nie tak, to myślę, że będziesz pod dobrą opieką.
      • majalatkowska pytanie w tym samym temacie 26.10.04, 10:13
        ja mialam podobna sytuacje.z daty ostatniej miesiaczki wychodzilo,ze jestem w
        ciazy 11 tygodni i 2 dni, a z usg - 8 tygodni i 6 dni. Wydaje mi sie, ze nalezy
        ufac usg, ale tak naprawde to czysto intuicyjne. Miesiaczke mialam tez
        nieregularnie, po przerwaniu pigulki antykoncepcyjnej (okolo pol roku przed
        zajsciem w ciaze). Teraz licze tygodnie caly czas wedle tego, co wyszlo z usg -
        doradzcie, czemu nalezy ufac - usg czy OM?
        • nonu Re: pytanie w tym samym temacie 26.10.04, 15:43
          Ja wolę ufać usg, ale temu robionemu we wczesnej ciąży, bo rozwój zarodka jest
          tak szybki, że każdy dzień sprawia różnicę i to jest widoczne. Ja teraz niby
          jestem pod koniec 7 tygodnia, a z usg wynika że tydzień niżej i to się raczej
          zgadza bo miałam nawet 33/34 - dniowe cykle. W pierwszej ciąży było podobnie.
          Pozdrawiam,
          Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka