anouk4 05.11.04, 12:59 Witajcie, ile jest nas z terminem na lipiec? Czy bylyscie juz u lekarza potwierdzic ciaze? i jakie objawy macie? jak sie czujecie? pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza30 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:17 Hej, moje gratulacje! A możesz mi napisać w jaki sposób już sprawdziłaś, że jesteś w ciąży. Jakie masz objawy? Ja też mam nadzieję, że jestem, ale jeszcze nie sprawdzałam, to chyba za wcześnie na test siusiany, a w laboratorium pracuje mojej znajomej mama, więc rozumiesz. Termin miesiączki mam na 11, zrobić juz test? Na razie jedyne objawy to ciągłe pobolewanie w dole brzucha. Pozdrawiam i trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:21 to i ja sie dopisuje test siusiany wyszedl pozytywny! Odpowiedz Link Zgłoś
sinegmax Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 19:53 Na oko to ja tez w lipcu.Moj synek ma dopiero 8 miesiecy, a ja znowu... Test siusiany pozytywny no i pawiuje jak sie patrzy, no i jem tylko makaron z tunczykiem(nie lubie cieplego tunczyka, zeby byla jasnosc). Termin u gin. mam na piatek.Zobaczymy jak daleko jestem. Chcialabym corcie... Pozdrawiam towarzyszki oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
jolanda79 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 11.12.04, 19:03 Cześć,witam wszystkie lipcóweczki!Jak dobrze ,że jesteście.Jestem mamą 2 letniego Piotrusia,ale mam też za sobą nieudaną ciąże (w lipcu miałam zabieg-puste jajo 9tc)teraz znów jestem w ciązy!!!Jak narazie wszystko ok dzidzia rośnie jak na drożdzach a ja czuję się dobrze.termin mam na 07.07 a jak wy się czujecie-czy macie też mdłości i zaparcia?Może macie na to jakiś sprawdzony sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:22 wczoraj zobaczylam na tescie dwie kreski.wrocilam wlasnie od lekarzza ciaza potwierdzona badaniem hcg i teraz czekam i modle sie by wszysytko bylo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:23 to zobaczylas dwie kreseczki w tym samym dniu co i ja. Ja jeszcze nie bylam u lekarza, czekam do przyszlego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:22 Hej, moj termin miesiaczki bedzie jutro przy bardzo regularnych 26 dniowych cyklach, a wczoraj rano zrobilam test i wyszedl pozytywny. Robilam tez w poniedzialek ale byl jeszcze negatywny, wiec jesli masz miec miesiaczke 11 to poczekaj do poniedzialku mysle i zrob test siusiany. Tez mnie wlasnie tak brzuch pobolewal az juz nie wytrzymalam no i wyszedl oczekiwany wynik) trzymam kciuki za Ciebie i daj znac jak zrobisz test ! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza30 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:28 Hej, dzięki za słowa otuchy, nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku. Boję się, że sobie wmawiam to pobolewanie brzucha, bo bardzo bym chciała żeby to byl objaw ciąży. To juz trzecie staranie. Pozdrawiam i mam nadzieję ze wstąpię do klubu lipcowych dzieciaczków, pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:32 tez bylam zalamana po pierwszym tescie i myslalam ze sobie wmawiam objawy, ale udalo sie jednak. Nawet przy robieniu drugiego testu jak zobaczylam tylko jedna kreske na poczatku to juz chcialam odejsc, ale nagle po minucie pojawila sie druga kreseczka. Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:36 Ja mialam podobnie - zdazylam zrobic dwa testy - oba z negatywnym skutkeim. gdy robilam 3 (we wtorek) juz mialam wyrzucic test gdy cos zamigotalo - bladziusia ale jednak byla. Wczoraj jak powtarzalam to byla juz bardziej widoczna Odpowiedz Link Zgłoś
bombeleek Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 13:55 Witam wszystkie przyszłe mamusie. U mnie 2 kreseczki juz od pewnego czasu. Według moich obliczeń i kalkulatora na edziecko to 5 tydzień i 4 dzień. Niestety u lekarza jeszcze nie byłam, ale idę w poniedziałek.Jeśli chodzi o objawy, to częste wizyty w toalecie(siusianie), ból piersi, i wieczorna senność. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jodie22 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 14:12 Czesc! ja dzisiaj rano robilam test siusiany i wyszly dwie piekne kreski, od razu bez zadnego czekania wg moich obliczen to termin gdzie w okolicach 10 lipca chyba, ale nie jestem pewna co powie lekarz. Ide za tydzien. A objawow mialam juz cale mnostwo! Bardzo mi sie poprawila przemiana materii, troche czesciej siusiam (a w nocy nawet po dwa razy!), mam troszke powiekszone piersi z widocznymi zylkami, a od przedwczoraj mdlosci, ale dzisiaj juz troche mniejsze niz dwa dni temu. I nie chce mi sie slodyczy co jest baaardzo dziwna rzecza w moim przypadku. I zaczyna mi sie chciec roznych rzeczy, ale nie tak normalnie tylko tak mi sie wczoraj chcialo owocow ze lecialam do sklepu biegiem! I kilka dni temu tak okropnie chcialo mi sie rybki ... Poza tym mam bardzo radosny nastroj Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 14:43 tez sie ciesze,ze mam wreszcie upragnione dwie kreski a z drugiej strony tak sie boje ,ale wg moich obliczen to nie caly 3 tydzien od zaplodnienia .mam male hcg tzn dr powiedziala,ze mogloby byc wieksze,ale z drugiej strony to bardzo wczesnie itp.a jak liczycie sobie termin porodu?) Odpowiedz Link Zgłoś
anouk4 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 18:01 www.noworodek.pl/modules.php?name=A na tej stronie masz kalkulator ktory Ci to wyliczy Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 18:41 czesc`dziewczyny! na "W oczekiwaniu" jest zalozony wątek lipiec 2005. jak macie ochotę, dołączcie. magda Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 20:30 czesc! gratulacje! ja też sie dopisuję jestem po dwóch testach siusianych (pozytywne !!!!) a wczoraj podczas wizyty u gina na ekranie widziałąm moje 7 mm jajeczko !!! termin 5 lipiec 2005 ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka74 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 01.12.04, 19:57 Cześc, ja tez skończyłam 30 lat i jestm już w 9 tyg. ) to moja druga ciąża, bo pierwsza poleciala ( Ale ciesz się teraz, bo jak narazie jest wszystko w porządku!!!! pozdrówka klaudynka i fasolka 9-tygodniowa Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.11.04, 21:38 Witam Termin porodu mam na 14 lipca, test ciążowy robiłam 28 października, sporo przed terminem miesiaczki(3 listopada)- wyszła cienka druga kreska. Do zrobienia testu sprowokował mnie ból jajników, wlasnie 28, no i obolaly biust od 23 października, wydaje mi sie, ze do zaplodnienia doszlo 14-17 pażdziernika...Jeszce nie bylam u lekarza, nie pojde przed uplywem 6 tygodnia, po co przeszkadzac dzidziusiowi? niech jeszce spi spokojnie Od dzisiAj biore maternę, mam pozytywne z nia doswiadczenia, z poprzedniej ciazy, wtedy tez zaczelam brac ja w poodbnym terminie. pozdrawiam przyszle mamusie R. Odpowiedz Link Zgłoś
aggu Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 06.11.04, 08:49 hej, dziewczynki! ja dwie kreski zobaczylam 28 pazdziernika - rita, podajmy sobie łapki bylam u lekarza od razu nastepnego dnia z wynikami beta hcg, natomiast pierwsze usg mam dopiero 22 listopada - tez nie chcę dzidzi wcześniej "przeszkadzać" Mam termin na ok.4-7 lipca. rita, ja mam pytanie odnośnie materny - mój gin też kazał mi brać witaminy od razu, tyle że ja łykam maternę już od paru miesięcy. Wszystkie możliwe koleżanki mówią mi, że witaminy miały łykać od 2 trymestru... I prawdę mówiąc nie wiem, co robić... tym bardziej, że w maternie są ponoć największe dawki witamin, a nadmiar też nie jest za dobry... na razie poszłam na kompromis i łykam co drugi dzień. A co to znaczy, że miałaś pozytywne doświadczenia z materną? Proszę Cię, napisz coś, bo totalnie nie wiem, czy mam ją łykać, czy na razie dać spokój. buziaki dla wszystkich maleństw lipcowych Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 06.11.04, 12:27 hej Wiesz, przeczytalam ulotkę materny. Jest tam napisane, ze zwiekszone sa dawki tych witamin, ktore sa niskotoksyczne, to znaczy wydalane z organizmu, nim wystapi hiperwitaminoza. Wydaje mi sie, ze wzmocnienie organizmu przed tym, jak bedzie w sposob znaczny eksplaatowany przez rozwijajacy sie plod, nie zaszkodzi dziecku, szczegolnie wo kresie zimowym, kiedy to jest mniejszy dostep do swiezych, zdrowych warzyw i owoców. W ulotce jest rowniez napisane, ze materne korzystnie jest brac nawet przed samym zajsciem w ciaze. Napisalam, ze mam dobre doswiadczenia z materna z poprzedniej ciazy...tak w istocie jest. Gdy nosilam pod sercem mego synka, matrene zaczelam brac juz od 5tego tygodnia ciazy, wydaje mi sie, ze dzieki temu dziecko sie rozwijalo nie moim kosztem- w ciazy mialm bardzo piekne wlosy, skore, paznokcie, mialm rewelacyjne wyniki krwi nawet tuz po porodzie, zeby wszystkie zdrowe, dziecko urodzilo sie wazac 3550g, rowniez bardzo zdrowe i silne...tak wiec jezeli o mnie chodzi, to polecam ten suplement pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
petto zapraszam na forum lipiec 2005 06.11.04, 09:19 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23927 Odpowiedz Link Zgłoś
aniaj79 Re: zapraszam na forum lipiec 2005 07.11.04, 16:29 Kochane Kobietki! U mnie też 2 kreseczki I wielka radość + duuuży stres! W zeszły piatek (29.10) zaraz po zrobieniu testu pobiegłam do lekarza "śluzówka powiększona ale jeszcze nie widać pęcherzyka - proszę przyjść za tydzień". Bardzo sie zaniepokoiłam ale teraz juz wiem, że na początku 5tc USG mogło jeszcze nic nie wykazać... Byłam zarejestrowana na piątek (05.11) ale zadzwonili z przychodni że lekarza nie będzie A ja już tak chciałam wiedzieć czy to NA 100%. Pójdę dopiero 15-tego, bo wcześniej wyrywamy się z mężem na parę dni do pragi! Piersi bolą okropnie, jajniki dają popalić, siusiu biegam częściej... wieć myślę że wszystko jest ok i spokojnie moge poczekać na wizytę do 15-tego - a to bedzie już 7-8 tydzień! Wtedy MUSI być już cos widać! Co wy na to? p.s. Kalkutator wskazał, że termin na LIPIEC!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: zapraszam na forum lipiec 2005 07.11.04, 18:36 aniaj79 witam i gratuluje pisalam wczesniej ad usg ,ze bylam w piatek a to byl 5 tc liczac od OM i tez nic zupelnie nie bylo widac oprocz endometrim 23 mm ,ale testy wychodzily pozytywnie,objawy mam,hcg 245 wiec jestem szczesliwa.teraz troszke sie zaziebilam,ale mam nadzieje,ze szybko sie podkuruje i bedzie wporzadku Odpowiedz Link Zgłoś
margo.woj Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 07.11.04, 22:36 Witajcie, Ja robiłam test siusiany w ostatnią środę października i wynik był pozytywny (natychmiast pojawiły się dwie b.wyraźne kreski), test bhcg we czwartek wyszedł 550 (tzn. ok 5t.c) ale na usg nic... dopiero w poniedziałek 1.11 znaleziono groszka w macicy. Teraz to już jest ok 6 t.c a więc termin jest na ok. początek lipca. A objawy? Początkowo straszna senność, normalnie mogłam spać 24h (trochę mi już przeszło ale nadal mam kłopoty z poranną pobudką), strasznie często ltam siusać(nawet kilka razy w nocy), troszkę pobolewa mnie brzuch ale nie mocno(lekarz mi powiedział, że taki mój ból to tylko świadomość bycia w ciąży i żebym się nie przejmowała tym), no i oczywiście piersi, no poprostu strasznie a zwłaszcza brodawki i tyle. Nie mam mdłości z czego się ciesze bo to nie jest przyjemne... Gratuluje wam wszystkim!!! No i trzymam kciuki!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzu1000 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 07:24 witam pozwólcie że i ja się dołączę. Robiłam test w sobotę i wyszły dwie kreski.)))) Będę znowu mamą. Trochę mnie to zdziwiło, bo nie powinno nic być a jednak jak maleństwo ma być to żaden harmonogram nie pomoże. Na pierwsze dziecko czekaliśmy z mężem baaaardzo długo a ten drugi gumis tak szybko sie pojawił))) trochę mam obawy (nie wiem czy hormony tak działają) czy sobię z tym wszystkim poradzę, ale myślę ,że będzie dobrze. Byle nie było kłopotów jak przy pierwszym szkrabku. Objawy mam identyczne jak przy pierwszym dziecku: senność i okropna niechęć do mięsa, nudność przeokropne, Pewnie będę znów jadła tylko pomarańcze lub madarynki przez pierwsze 4 miesiące pozdrawiam zuzu1000 Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_24 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 07:48 gratuluje wam bardzo serdecznie...mam ogromną nadzieje ze do was dołącze...chociaaz dwa testy nie wyszły to mój organizm podpowiada mi coś innego...@ mam miec 12 i mam nadzieje ze nie bede miała! Jezeli jestem w ciązy to termin wypadł by na 18 lipca...ale bym chciała juz miec pewność, jak tylko czegoś sie dowiem to zaraz dam znać...ps.piersi całe w żyłach i brodawki tttaaaakie ogromne i całe w grudkach...czy to narszcie to?? Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Dolaczcie na Lipiec (w oczekiwaniu) 08.11.04, 10:53 dziewczyny . taki watek jest tez na "w oczekiwaniu". Zapraszam. Bedzie nas wiecej i w jednym miejscu magda Odpowiedz Link Zgłoś
dori761 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 11:07 Witam Was dziewczyny! pamietam jak równy rok temu zrobiłam test ciążowy i miałam II piekne kreseczki, czekałam na synka do lipca, wtedy wydawało mi się że to jeszcze tak długo, ale w 8 tyg zobaczyłam serduszko, w 18 tyg pierwsze ruchy synka puxniek każde usg cos nowego i zawsze radośc i wielkie obawy. W 36 tyg dowiedziałam sie że będzie synek i tak dobiegłam do 39tyg czyli 27lipca zobaczyłam w końcu swoje maleńswto. A teraz tak czytam was i Wam zazdrosze bo to czas najwiekszego oczekiwania, radości no i w sumie obaw. Trzymam za Was kciuki i bede czytałam co tam u przyszłych lipcowych mamuś. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
vanike Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.11.04, 14:57 Jeszcze nie byłam u gina - idę jutro. Wyszły dwa pozytywne testy. Jeden z porannego moczu jeden w samo południe w 21 DPO. Objawów nie mam żadnych. Troche mnie to martwi Vanike Odpowiedz Link Zgłoś
ikw1 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 01.12.04, 22:46 www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050718/dt/7/k/ea0d/preg.png a czuje sie fatalnie iza Odpowiedz Link Zgłoś
kropek17 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 07.12.04, 13:59 Jeszcze się załapię... Według obliczeń wychodzi końcówka lipca Test pozytywny. W 2 tyg. później poszłam do ginekologa. (4 tydzień) Zbadała mnie i zrobiła USG (ma takie nowoczesne), no i fajnie, że jej się chciało Powiedziała, że wszystko ok. ,że jest ciąża wewnątrzmaciczna, tylko ona zawsze jeszcze czeka na bicie serduszka. Kazała mi przyjść za 3 tyg. Chyba umrę od tego oczekiwania. Kiedy mogę iść najwcześniej, aby zobaczyć bijące serduszko fasolki? Jeżeli chodzi o objawy: standard: bolące piersi, brak apetytu i leciutkie bóle w podbrzuszu. Czy ja już mogę cieszyć się na całego? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.kr Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 07.12.04, 15:32 Ja również załapuję się na końcówke lipca.Termin mam na 30 lipca, jestem w 7tc 4d. To moje drugie dziecko,ale bardzo się cieszymy.Biorę masę leków ponieważ moja ciąża jest zagrożona i mam tak zwane tyłozgięcie macicy.Obecnie jestem na zwolnieniu bo mój gin.powiedział,że musimy jakoś przetrwać I trymestr. Pozdrawiam serdecznie wszystkie lipcóweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek17 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 10:20 Ja się trochę denerwuję, bo to moja pierwsza dzidzia i do tego bardzo chciana Już nic nie rozumiem w tym podejściu lekarzy... Moja Pani doktor powiedziała, że ok. ale na razie czekamy na bicie serca i potem będziemy działać (taki beznadziejny stan zawieszenia), a ty Paulo wiesz już że musisz szczególnie o siebie dbać itd. Czy moja Pani doktor ma za duży luz? Odpowiedz Link Zgłoś
siedmiokropka Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 15:30 Hello! Ja też z lipcowym potomkiem chodzę już kilka tyg.,samopoczucie od kilku dni wreszcie dobre - wcześniej były całodzienne mdłości. Niestety mam mały krwawiący problem w macicy i zażywam duphaston leżąc w domku, na L4... Ale mam nadzieję, że będzie tylko dobrze, maluszek zdrów, widiałam jego bijące serduszko!!!! Pozdrawiam wszystkie Mamy Lipcowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agula555 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 16:49 Ja też. ja też. A własciwie my!!! mam termin na 20 lipca i jak narazie znalazłam sposób na mdłości (przegotowana woda z cytryną - polecam!) ale zawroty głowy mam okropne. No i to chwilowe mocne walenie serca. Piersi bolą okropnie, ale teraz już całe, a ssutki się uspokoiły. I bardzo się cieszę i ... bardzo się boję bo to moje pierwsze "wywrócenie życia do góry nogami" Odpowiedz Link Zgłoś
aniusia_u Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 17:14 Witam, Jestem ania mam 26 lat. To moja 2 ciążą- niestety pierwsza skończyła się w 10 tygodniu. Termin mam na 5 lipca. Mam nadzieje, że tym razem będzie dobrze. Narazie tylko spię i cierpię przy zażywaniu Luteiny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomasiula Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 09.12.04, 16:27 witaj aniusia_u jaka zbieżność ja też mam 26 lat i termin na 5 lipca. Mnie minął już okres senności a do wcześniejszych mdłości dołączyły wymioty ale mam nadzieje że szybko się skończą. Pozdrawiam ciebie i twoje maleństwo tomasiula Odpowiedz Link Zgłoś
aniusia_u Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 19:25 Fajnie poznać kogoś o tym samym terminie i tym samym wieku. Ciekawe czy faktycznie uda nam się w tym samym czasie spotkać ze swoimi maleństwami. Czy to twoje pierwsze dzieciątko będzie? Jak jest już duże?Ja się trochę martwie bo jak czytam różne opisy to wielkością mieści sie w tych dolnych granicach. Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne1 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 08.12.04, 17:19 hej!!!!! ja mam termin na 8 lipca,potwierdzony przez lekarza bardzo sie ciesze!!!!w piatek ja i Zierenko zaczynamy 10 tc.jestem ciagle glodna ale ie moge jesc.i zmeczona .i piersi bola okrutnie i rosna powolutku ku radosci mojego meza a mojej rozpaczypozdrawiam goraco ps.jutro mam druga wizyte u ginio.ciekawe co powie? Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 09.12.04, 17:09 a ja mam termin na 2 lipca i jak na razie czuję się dobrze. Poranne mdłości szybko minęły, a sennośc nie jest tak męcząca. Cieszę się, że te święta będą dla mnie wyjątkowe, no i dla Was zresztą też. magda Odpowiedz Link Zgłoś
tala11 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 09.12.04, 18:20 WITAM. Czytajac wasze posty bardzo sie rozczuliłam ja tez miałam termin na lipiec ale 2004. To juz rok jak na tescie pojawiły sie 2kreseczki ilez było szczescia i radosci jakie wspaniałe były Swieta. A potem brzusio rósł i był wiekszy i wiekszy az nastał upragniony lipiec i urodzł sie nasz Michałek sliczny i zdrowy . Teraz ma juz 5 miesiecy i lezy u mamusi na rekach a mamusia nic nie moze napisac chociaz tyle bym chciała Wam przekazac. Życze Wam i Waszym okruszkom zdrowia radosci i wiele wiele miłości.Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki - zeszłoroczna lipcóweczka Renata. y Odpowiedz Link Zgłoś
1tuta Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 13:28 Witam! ja mam termin na 22 lipca, ale usg i moje przeczucia mowia, ze to bedzie wczesniej. Zwlaszcza, ze moje 1. dziecko, coreczka,urodzila sie 5 dni przed terminem. Zycze wszystkim przyszlym mamom przede wszystkim dobrego samopoczucia (wiem, ze to wazne bo mi od ciaglych mdlosci odechciewa sie wszystkiego) i zdrowych malenstw! Odpowiedz Link Zgłoś
moni95 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 19:43 Cześć lipcóweczki, ja też jestem z Wami. Termin mam na 29 lipca, potwierdzony przez gina. W przyszłym tygodniu idę na usg i może już usłyszymy serduszko mojego malutkiego "kropka". Całe szczęście nie mam żadnych mdłości, bolą mnie tylko piersi i mam straszne zaparcia. Ale jakoś sobie radzę. Będzie dobrze, dziewczyny trzymajcie się. Pozdrawiam. MONIKA Odpowiedz Link Zgłoś
sinegmax Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 10.12.04, 23:02 Dzisiaj zgodnie z zapowiedzia bylam u doktorki.Taki maly ten babelek, ze nie zalozyla mi nawet jeszcze ksiazeczki(Mutterpass- jak to po polsku??). Ale jest malenstwo i cala jestem zdziwiona bo myslalam ,ze przy drugim dziecku emocje beda mniejsze- ale gdzie tam teraz juz wiem na co sie ciesze!!!!!!!!!!! Zazdroszcze wam sennosci, ja po nocach wcale nie spie... Pozdrawiam i trzymajmy sie razem Monika Odpowiedz Link Zgłoś
stachewicz Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 11.12.04, 10:51 cześć dziewczyny ja mam termin wg OM na 20 lipca. na razie ciąże jest strasznie stresująca, w 5- 6 tyg plamienia, bóle (poprzednią ciążę poroniłam), nerwowe czekanie na pojawienie się bicia serduszka. na wizycie 10 dni temu zabiło wreszcie!! teraz jestem w 8t1d i czuje sie fatalnie (mdłości, wymioty, bóle brzuch)pociesza mnie tylko to że to znak że hormonki robią swoje. mój lekarz jest dobrej myśli jednak kazał się oszczędzać przez pierwszy trymestr, brać luteine i leżec - a jak ja mam leżeć jak po domku szaleje mój półtoraroczny pierworodny ). oby do końca pierwszego trymestru, oby dostać już karte ciąży (czekam na nią jak na amulet). pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie i życzę spokojnej ciąży asia Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 11.12.04, 11:53 widzę że tu jeszcze się nie wpisałam więc tego dokonuje )) termin mam na początek lipca a dokładnie na 07.07 jeśli chodzi o tycie to narazie malutko waże przybyło mi może coś z pół kg (zresztą zawsze miałam niedowage i pani pielęgniarka jak ostatnio mnie ważyła to stwierdziła że leciutka jestem) mam 50kg przy 167 cm wzrostu będę młodą mamusią bo teraz mam 19 lat a urodzę jako 20latka przez tydzień męczyły mnie mdłości i mam nadzieje ze mi przeszło już bo od kilku dni dobrze się czuję (mdłości miałam głównie z głodu więc zawsze miałam przy sobie np draże i mogłam schrupać coś jak mnie zaczynało nosić) wymiotów jako takich nie miałam tzn raz prawie ale jakoś przeszło samo (po tym jak wysiadłam z autobusu to myślałam ze zwymiotuje na ulicy) ... poza tym dobrze się czuję choć czasami są takie dni że jem non stop a na drugi dzień z kolei na śniadanie wystarczy mi sama herbata ... mam przepisane witaminki feminatal i łykam je od początku badania krwi, moczy cukru wyszły bardzo dobrze więc pewnie na nasteonej wizycie (27 grudnia) znów dostanę skierowanie na badania a jak się czujecie Lipcówki ??? pozdrawiam Asia i Dzidzio widziałam już jak dzidziusiowi serduszko bije w 7 tygodniu a teraz dopiero dzidzia zobacze na USG połówkowym czyli koło marca Odpowiedz Link Zgłoś
sylkas1 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 12.12.04, 11:00 Witajcie! Mam termin na 15 lipca. To moja pierwsza ciaza, dosc nieoczekiwana w chwili obecnej, ale baaardzo sie ciesze - w koncu mam juz 30 lat Jak sie czuje? Ojej, chyba nie najlepiej... mdlosci prawie caly dzien, staram sie pogryzac cos przez czas, to pomaga. Najgorzej rano, gdy nie ma czasu na powolne wstawanie, tylko szybko trzeba zbierac sie do pracy... Poza mdlosciami dokucza mi sennosc w ciagu dnia, a w nocy, dla odmiany - bezsennosc. No, ale mam nadzieje, ze to wkrotce minie. Bylam juz oczywiscie u lekarza, ktory potwierdzil ciaze - tuz przed swietami bede robic USG ginekologiczne i wszystkie badania. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
sinegmax Chyba mam sposob na mdlosci!!!!!!!!!!!! 12.12.04, 19:35 Nie wiem czy wam to tez pomoze, ale mi pomoglo.Jestem teraz w drugiej ciazy i zaobserwowalam to juz w pierwszej... Jak bylo mi juz bardzo niedobrze i jak mi teraz bardzo niedobrze jest to zjadam cos na co NA PRAWDE ma moj dzidzius i organizm ochote.To nielatwe ale jak sie dobrze zastanowic to awsze cos nam wpadnie do glowy.Z moim pierwszym synkiem jadlam, salate, frytki z majonezem(!!!!) i pomarancze(2,3 kg dziennie), a teraz z babelkiem ryby pochlaniam pasjami(nie zebym jakos sczegolnie lubila)dzisiaj zjadlam sloik opiekanych sledzi w zalewie octowej-nie powiedzialabym ze to zdrowe, alke nudnosci jak reka odjal i spac mi sie odechcialo... A wczoraj w nocy maz mmi szukal ciastek kruchych z cukrem( bo sprobowalam wszystkich innych ktore byly w domu i nie pomoglo)a po kruchych z cukrem na ktore mialam ochote, zoladek sie uspokoil, przestala mnie bolec glowa i minela mi zgaga.. Sprobujcie, chocby to byly najdziwniejsze apetyty swiata... pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate2 Re: Chyba mam sposob na mdlosci!!!!!!!!!!!! 21.12.04, 08:40 Cieszę się ze znalazłaś coś co Ci pomaga ale jeszcze bardziej mogłabym się cieszyć gdyby mnie też ulżyło. Podziel się więc pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
sinegmax Re: Chyba mam sposob na mdlosci!!!!!!!!!!!! 22.12.04, 10:36 Hej, napisalam o tym kilka postow wczesniej.Nadal stosuje i nadal dziala. A dzidzia rosnie i ma termin na 30 lipca... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewpiot Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 21.12.04, 12:04 Czesc Sylkas. Ja tez mam termin 15 lipca Mam 31 lat, to moja pierwsza ciaza. Bylam juz na usg, i widzialam swoja kruszynke. Na usg gentyczne ide za 3 tyg. Jestem z Bialegostoku.Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gazelaczek Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 14.12.04, 22:01 hej dziewczyny Dopisuje sie z terminem na 14 lipca. Czyli obecnie polowa 10-go tygodnia. Tez mam paskudne mdlosci, na szczescie bez wymiotow. Zajadam je krakersami. Juz jestem tez po przejsciach - w 6tc pojawil sie krwiak. Po trzech tygodniach lezenia prawie sie wchonął na szczęście pozdawiem wszystkie lipcowe mamusie i zycze duzo radosci Odpowiedz Link Zgłoś
lenifer Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 14.12.04, 22:16 Muszę się dopisać bo też mam termin na lipiec tylko jeszcze nie wiem na którego dokładnie... Na początku myślałam że dopiero na 20-go, ale potem poszłam na USG i tam mi maszyna wyliczyła że na 13... "trochę pechowo"- myślę sobie Po paru przeczytanych stronkach typu "ciąża tydzień po tygodniu" wyliczyłam sobie że urodzę ok 1-go. Byłoby bardzo miło gdyby zdarzyło się drugiego bo moja mama się urodziła 02.07.1960 a ja 02.07.1981. Ale by było jakby się okazało że to w dodatku dziewczynka Chyba bym nas poszła wpisać do jakiejś księgi rekordów... hihi Pozdrawiam Lena Odpowiedz Link Zgłoś
baranek_wawa Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 21.12.04, 10:33 Hej, witam wszystkie lipcowe mamy - tegoroczne, przyszłoroczne i każde inne. Mam termin wyznaczony na 4.07. (pierwszy test zrobiłam 27.10. a następny 28.10;- )), natomiast jeden z kalkuatorów na necie wyliczył mi,że urodzę 27.06.2005 (?) Mam przeczucie,że to będzie chłopak - Arturek albo Bartek, mam nadzieję,że będzie miał moje oczy a usta i kręcone ciemne włoski po tatusiu ) Na pewno będzie śliczny Kocham go już bardzo a jak patrzę na malutkie ubranka, które odziedziczyliśmy po ciotecznym rodzeństwie to coś mnie łapie za gardło. Dziwne bo zawsze miałam się za twrdzielkę, mało wrażliwą na tego typu rzeczy....no,ale przyszła kryska na matyska. pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny razem z waszymi brzuszkami. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
losiun Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 22.12.04, 11:15 Witam Wszystkie Przyszłe Lipcowe Mamy. Właśnie buszuje sobie po internecie, szukając wszystkiego co możliwe na temat ciąży, ginekologów i takich tam rzeczy. Termin też mam na lipiec - jakoś na 24.07.2005 (urodziny Mojego Lubego,hah) Czuję się w miarę dobrze, czasami mi niedobrze (tak jak teraz) USG jeszcze mi nie robiono i trochę się z tego powodu martwię,bo to chyba już czas. Chyba zmienię Panią ginekolog, bo ta jest za bardzo wyluzoana jak na pierwszą ciążę. Aha, mam 30 lat czyli to już najwyższy czas na Potomka ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ancherka5 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 23.12.04, 18:18 Hejka, ja równieżmam termin na 24 lipca 2005 r. Ja miałam juz 3 razy robione USG, poniewaz w 5 t.c. dostałam lekkiego plamienia i wylądowałam w szpitalu. Obecnie odpoczywam sobie w domku /czego już mam naprawde DOŚĆ!!/. Mam nadzieje , że będzie już wszystko i nie pojawi sie już nic niepokojącego. Aha mam 24 latka i jestem to moja pierwsza ciążą. Życzę zdrowych i wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 23.12.04, 20:21 hej ja dopisuje sie dopiero teraz. caly czas były rozbieznosci. Z termino OM porod w czerwcu, ale intuicja podpowiadala, ze bedzie pozniej. Z USG wyszlo ok 5 lipca, i tak zostalo. Tak wiec zawitalam w gronie lipcowek. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszyna10 Re: Z terminem na LIPIEC 2005, zapraszam !!! 05.01.05, 19:16 Hej, ja również mam termin na lipiec 2005 r. Dokładnie 12.07.2005. Miałam juz 2 razy robione USG, a poniewaz w 9 t.c. zaczęłam lekko plamić trafiłam na 2 tyg do szpitala. Po dwóch kolejnych tygodniach wróciłam do pracy i naszczęście wszystko jest ok. Mam 24 latka i jestem to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś