kasiak7 09.11.04, 10:45 CZY MOŻNA GDZIEŚ KUPIĆ LUB WYPOŻYCZYĆ APARAT DO SŁUCHANIA SERDUSZKA DZIECKA. JESTEM W 16 TYGODNIU CIĄŻY A 1 CZERWCA URODZIŁAM MARTWEGO SYNKA STĄD MÓJ NIEPOKÓJ KASIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamon Re: SERCE DZIECKA 09.11.04, 10:56 Takie aparaty mozna kupic w Mothercare. Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: SERCE DZIECKA 09.11.04, 11:04 Witaj Kasiu Całkowicie Cię rozumiem bo moja pierwsza ciąża również była obumarła i myślę, że nikt tego nie zrozumie póki nie przejdzie takiej tragedii czego nikomu nie życzę. Wiem ile kosztuje Cię pewnie każde kolejne usg, słuczanie tętne płodu i wizyta u ginekologa. Sama przechodzę to do dnia dzisiejszego chociaż jestem już w 30tc! Myślę, że kulminacyjny spokój nadejdzie dopiero w dniu szczęśliwego rozwiązania... ale jak ktoś kiedys powiedział: "strach jest nieodłączną częścią naszego życia". Staraj się być silna i wierzyć z całego serducha, ze wszystko będzie dobrze chociaż wiem jakie to trudne... Jednak ta dzidzia to nowe życie, nowe nadzieje i przyszłość... Jeśli chodzi o aparacik do słuchania tętna płodu to wiem, że można go kupić ale podobno nie jest zbytnio tani Ja byłam w cięzkim szoku, kiedy moja kochana lekarka dała mi swój drugi aparat do słuchania, żeby mnie uspokoić na cały okres ciąży i powiem szczerze - to bardzo pomaga... Może jednak można gdzieś go wypożyczyć jak kiedyś szukałam w necie są takie instytucje. Poszukaj pod hasłem Aparat Dopplera (nie Dopplerowski bo to co innego). Najlepiej porozmawiaj o swoich obawach z lekarzem a na pewno coś Ci doradzi!!!!! Trzymaj się cieplutko i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze)) www.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;17/st/20050121/dt/7/k/8ced/preg.png Jakby co mój numer GG: 5266899 Odpowiedz Link Zgłoś