amelia74 12.11.04, 10:29 Który z ginekologów (najlepiej z urzedujących na Polnej w Poznaniu) jest godny polecenia. Proszę podajcie, kto prowadził Wam ciaże, szczególnie te zagrożone lub z komplikacjami. POzdrawiam Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okulewiczu Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 12.11.04, 11:12 Hej! Ja jestem w 32 tc i od poczatku chodzę do dr Piotra Jędrzejczaka. Jest naprawdę dobrym fachowcem, zajmuje się również niepłodnoscią, a więc z trudnymi przypadkami spotyka się bardzo często. Ja chodze do niego prywatnie na ul. Polanki 16. Jeśli chcesz wiedzieć cos więcej napisz: olejniczak.u@poczta.fm pozdrawiam Ula i Pawełek 32 tc Odpowiedz Link Zgłoś
amelia74 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 12.11.04, 11:51 A moze któras z Was chodziła do dr Friebe lub dr Ruszkiewicza ? Jestem ciekawa opinii. Pozdrawiam Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
ada111 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 12.11.04, 14:42 ja chodze do dr Bednarek(polna)-ale dopiero od niedewna-ktos mi ją polecił, ale tak naprawdę to nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
elfik_mama Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 12.11.04, 20:27 Czy dr Bednarek to blondynka z włosami do ramion? Pytam bo taka odbierała mój poród i chyba chciałabym do niej chodzić prywatnie w przyszłości. Pozdawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ada111 do elfik_mama 16.11.04, 19:10 tak dr.Bednarek to blondynka-przyjmuje teraz prywatnie na ul.Grunwaldzkiej.Mam pytanie do Ciebie?odbierała Twój poród-i jaka jest?Jestem b.b.b.ciekawa wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 12.11.04, 15:04 Polecam dr Piotra Puacza, prowadził moją ciaże, a miałam wczesniej dwa poronienia . Swoetny fachowiec, kompetentny, gabinet super wyposażony. Obecnie mam 4 tyg córcie, zdrową i śliczną. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 12.11.04, 15:27 Z całego serca polecam Ci Pana dr Adama Mościckiego.Pracuje na Polnej, jest jednym z szefów III oddziału. Jest fantastycznym lekarzem - bardzo cierpliwy, delikatny, kompetentny, poświęca pacjentce dużo czasu, nie spieszy się - odpowiada wyczerpująco na każde, nawet najbardziej naiwne pytanie.Pod jego opieką czułam się bardzo bezpieczna.No a przy tym jest bardzo sympatyczny . Prowadził moją ciążę, ciąże zagrożoną (na Fenoterolu) - był dostępny w każdej chwili, niejednokrotnie zamęczałam go telefonami .Był przy moim porodzie, dzięki czemu wspominam te chwile jako najcudniejsze w moim życiu...Przyjmuje w gabinecie prywatnym na ul.Ściegiennego. Posiada na miejscu USG i KTG.Cena za wizytę myślę, że przystępna. Jeśli chcesz dokładne namiary, coś jeszcze cię interesuje - pisz śmiało . Pozdrawiam. Magda gg 6628806 mdiak@sote.pl Odpowiedz Link Zgłoś
creolka Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 12.11.04, 18:07 jestem w 28 t ciazy i chodze do dr. m.pietrygi i tez jestem b. zadowolona,chodze prywatnie na wyspiaskiego ale wiem ze przyjmuje na kase chorych na polnej.u mnie na szczescie bez komplikacji.jest b.kompetentny i mily.jezeli chcesz wiecej inf. lub namiary podaje maila creolka@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejowa Słopień lub Pietryga 12.11.04, 20:27 ja slyszlam duzo dobrego o drze Pietrydze, a sama trafiłam do dra Radosława Słopienia - jest drem nauk medycznych; ma ogromne doswiadczenie w prowadzeniu trudnych ciaz (jest endokrynologiem - najlepszym uczniem prof. Warenikowej) i jest anielsko cierpliwy i zyczliwy; za wizyte w prywatnym gabinecie (wizyta+badanie+usg+cytologia+ jesli trezba KTG, czyli komplet) bierze 50 zl; odpowiada na wszystkie pytania; jest baaardzo, bardzo fajny jesli chcialabys namiary, pisz na GG 9377980 pozdrowienia!! gosia Odpowiedz Link Zgłoś
amelia74 Re: Słopień lub Pietryga 13.11.04, 10:10 Dzieki, dziewczyny za namiary jezeli to nie probelm, to poprosze o numery telefonów na forum. Mysle ze i innym poszukujacy dobrego ginekologa sie przydadza. Pozdrawiam serdecznie. Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejowa Re: Słopień lub Pietryga 13.11.04, 15:32 namiary na Słopienia: rejestracja w prywatnym gabinecie sroda, piatek od 15.00 do 19.00, tel. 8481893 pozdrawiam i powodzenia gosia Odpowiedz Link Zgłoś
creolka Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 16.11.04, 21:00 dr pietryga przyjnuje prywatnie na wyspiańskiego naprzeciw areny w pon nr rejestracji codziennie 0506298115.za wizyte z usg place 80 zl.jak przyjmuje panstwowo nie wiem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dotkak Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 17.11.04, 07:49 Hej! Zgadzam sie z Andrzejową - dr Słopień jest świetnym fachowcem. Jest lekarzem do którego się chodzi wręcz z przyjemnością (skąd on bierze tyle cierpliwości....) Miałam kłopoty już na początku ciąży i bardzo mi pomógł - oboje z mężem mu bardzo ufamy!!! Polecam gorąco!!!! Innych lekarzy z Polnej nie znam, więc się nie wypowiem... Życzę wszystkim cudownej i szczęśliwej ciąży i wszystkiego najlepszego po!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka111 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 17.11.04, 08:57 A znacie dr Aleksandra Wosickiego? Jaki jest? Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 17.11.04, 14:16 Ja również bardzo polecam pania doktor Bednarek! Powadzi moja ciaze i jest fantastycznym fachowcem! Na wizycie wszystko dokladnie tlumaczy, odpowiada na wszystkie pytania i watpliwosci, mozna u niej w gabinecie spedzic tyle czasu ile potrzebujesz, zawsze sluzy rada i pomoca, i jest pod telefonem 24h na dobe. Wg niej nie istnieja pytania "glupie" Jest bardzo komunikatywna a do tego mila ciepla i godna polecenia! odbierala porod mojej przyjaciolki! Przyjmuje zarowno na polnej jak i w gabinecie przy Grunwaldzkiej (tel 602 195 187)Na kazdej wizycie robi USG i tlumaczy wszystko dokladnie. Nie ma problemu zeby na wizytach byl ze mna moj maz - razem podgladamy naszego maluszka ostatnio nawet nagralismy sobie krotki filmik kamera i teraz codziennie ogladamy Pozdrawiam serdecznie Aneta z Maluszkiem (8.05.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
ada111 do anetad25 21.11.04, 22:00 mam pytanie:w którym tygodniu ciąży nagrywaliscie filmik i czy sami przynieśliście kamerę?i co na to dr.Bednarek? Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: do ada111 24.11.04, 21:52 filmik nagrywalismy w 15 tygodniu i sami przynieslismy kamere a pani doktor powiedziala ze to swietny pomysl na pamiatke i nie miala nic pezciwko takze polecam bo swietna frajda ogladac codziennie po kilka razy swoja i dzidzie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejowa do Dotkaki o Słopieniu :) 18.11.04, 10:34 czesc! wyslalam do Ciebie maila na adres gazetowy; pozdrawiam gosia Odpowiedz Link Zgłoś
yyoowita Re: dr Bruszewski- znacie? 18.11.04, 15:34 Będę wdzięczna za opinie na temat dr Bruszewskiego z Polnej. Poleciła mi go kolezanka, jak na razie nie mam zastrzeżeń, ale może rodziłyście u niego? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba74 Re: dr Bruszewski- znacie? 23.11.04, 09:09 Mi polecił go mój lekarz z państwowej przychodni. Powiedział,że on ma lepszy sprzęt i niektóre badanie mógłby mi zrobić. Możesz się dowiedzieć od koleżanki ile kosztuje u niego wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś
yyoowita Re: dr Bruszewski- znacie? 23.11.04, 15:45 koszt wizyty 100 zł - zawsze miałam robione usg w tej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
kama262 Re: dr Bruszewski- znacie? 27.02.05, 15:49 Witam! Ja urodziłam w 2003r syna który ważył 4950 na polnej ,cała ciąże i poród prowadził dr.Bruszewski.Była to moja 2 ciąża więc mam już spore doświatczenie.Ja osobiście polecam doktora za to że jest solidny,bardzo delikatny i dba o pacjętke.Za poród zapłaciłam 2000 +500 za znieczulenie.poświęcił mi cały dzień ,odwiedzał mnie 3 razy dziennie podczas mojego pobytu w szpitalu.Gdy się okazało że syn ma problemy z sercem (co okazało się nie grozne tylko w szpitalu mnie nastraszyli) bardzo mi pomógł.Ma jedną wade ,jest łasy na kase ale chyba jak każdy lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: dr Bruszewski- znacie? 27.02.05, 21:27 No to nieźle sobie zażyczył! Stawki w 2003 roku wynosiły 1000-1700zł (na Polnej właśnie). Naprawdę łasy na forsę... Odpowiedz Link Zgłoś
kama262 Re: dr Bruszewski- znacie? 28.02.05, 21:08 Troche tak ale nie żałuje bo przy takiej wadze urodzeniowej syna bardzo mi pomógł(rodziłam normalnie) Odpowiedz Link Zgłoś
atram23 Re: dr Bruszewski- znacie? 02.03.05, 11:02 Doktora bruszewskiego moge polecic z czystym sumieniem. 1,5 miesiaca temu urodziłam córeczkę, cała ciaze prowadził własnie doktor bruszewski. opinie na jego temat słyszałam różne i dobre i złe były nawet takie momenty ze chciałam z niego zrezygnować. jednak gdy zaczał sie poród zachował sie bardzo ładnie chociaż nie zapłaciłam mu za pobyt przy porodzie. przyszedł na porodówke spytac sie czy wszystko ok, i przez kolejne dni kiedy lezałam w szpitalu(7 dni) odwiedził mnie 4 razy. uwazam ze to bardzo miłe z jego strony. a to ze jest łasy na kase to przecież normalne jaki lekarz nie jest a szczególnie ginekolog. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sulfencja Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 22.11.04, 09:22 A ja polecam dr Miedzianowskiego - Polna. Bardzo mily i spokojny Odpowiedz Link Zgłoś
monia1973 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 24.11.04, 22:36 Ja chodzę do dr Ożogowskiej. Poleciła mi ją koleżanka, która przeszła z nią 2 ciąże. Jest delikatna przy badaniu, miła w obejściu i odpowiada na wszystkie pytania. Płacę niemało bo 120 zł ale wszystko jest w tej cenie i USG i ew. cytologia. Na początku ciąży próbowałam z lekarzami z KCH ale przeszłam horror i po 3 lekarzu, który badał mnie tak jakby chciał wywołać poród a po moim jęknięciu, że boli stwierdził, że jak ciąża dobra to się utrzyma a jak licha to poleci dałam sobie spokój. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
nusia_135 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 06.12.04, 16:14 A może słyszł ktoś o dr Banaszewskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ewkakalina Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 06.12.04, 23:23 A może ktoś cos slyszał o ginekologach, ktorzy są uczciwi, prywatnie w miarę tani oraz wysyłają na badania z kasy chorych bądź w cenie wizyty. I rzeczywiście odbierają telefony? Odpowiedz Link Zgłoś
magda101 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 07.12.04, 11:16 polecam doktora Katulskiego.-w przychodni, badania na kase, tylko usg plartne. Poleciła mi go kolezanka i jestem zadowolona. magda Odpowiedz Link Zgłoś
sinegmax Piotr Pulacz !!!!!!!!!!!!!Ponad wszystko!!!!!!!!! 07.12.04, 11:46 Piotr Pulacz ponad wszystko.Nie wiem ile teraz kosztuje. chyba 150, ale w tym cytologia i USG.Swietny fachowiec, swietny gabinet i personel i do tego bardzo mily gosc.Mialam plamienie jak bylam w ciazy i zadzwonilam do niego, odebral natychmiast powiedzial co zrobic, a dopiero pozniej na wizycie powiedzial, ze byl na porodowce.Wczesniej mialam inne komplikacje i dzwonilam w niedziele w nocy na komorke i tez odebral. Moja mama ma raka, dzieki dr.Pulaczowi bedzie operowana w centrum onkologicznym na Garbarach,bezplatnie.Ten facet kocha swoja prace i wie ze lekarz ma pomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
beata714 Re: Piotr Pulacz !!!!!!!!!!!!!Ponad wszystko!!!!! 28.02.05, 11:31 Zgadzam sie w 100%, wspanialy czlowiek i swietny fachowiec. Przede wszystkim perinatolog. Podbono ma najwieksza wykrywalnosc wad w calym Poznaniu. Bardzo grzeczny, uprzejmy i spostrzegawczy. Jak sie cos w ciazy dzieje to zawsze mozna do niego dzwonic. Ja przez 2 lata milam ciagle jakies problemy ginekologiczne az w koncu kolega lekarz, ktory pamietal dr Pulacza z czasow studiow polecil mi tego czlowieka. Przede wszystkim widac ze uwielbia swoja prace. Typ naukowca, ktory w razie potrzeby poswieci Ci tyle czasu ile trzeba i bedzie szukal odpowiedzi na wszelkie nurtujace watpliwosci. Nic nie zignoruje. Otarlam sie o wielu ginekologow w Poznaniu ale temu naprawde ufam. Od 3 lat chodze tylko do niego. Teraz prowadzi moja ciaze. Wizyta kosztuje 100 zl - czasami moze troche wiecej ale ode mnie przewaznie bierze ta sama kwote. W dniu wizyty 1,5 godz, 1 godz przed trzeba zadzwonic i sprawdzic - bo wizyty sie czesto opozniaja. Wynika to z tego ze doktor poswieca pacjentkom tyle czasu ile trzeba. Jesli cos sie dzieje w ciazy - zwasze przyjmie. Bardzo szanuje tego czlowieka bo nigdy nie sciemnia, nie stresuje bezcelowo, jest b. szlachetny i delikatny. Poza tym w recepcji pracuje przemila pani, chyba pielegniarka - zawsze przytomna i dobrze zorganizowana. Nigdy nic nie gubi i wie o czym mowi (co nie zawsze jest takie oczywiste bo w roznych gabinetach to roznie wyglada).Gabinet ma na Szamarzewskiego i przyjmuje w pn, wt, czw od 15:00 tel. 843 73 33. pozdrawiam serdecznie i jesli chodzi o ciaze to naprawde polecam B ps. w razie spraw typu infekcja i potrzeby szybkiej konsultacji moj ginekolog nr 2 to prof. J. Markowska ktora jest ginekologiem i onkologiem ma gabinet na Poznanskiej ale i tak dr Pulaczowi bardziej ufam. Innym w ogole nie ufam bo malo mnie kiedys nie wykonczyli sinegmax napisała: > Piotr Pulacz ponad wszystko.Nie wiem ile teraz kosztuje. chyba 150, ale w tym > cytologia i USG.Swietny fachowiec, swietny gabinet i personel i do tego bardzo > mily gosc.Mialam plamienie jak bylam w ciazy i zadzwonilam do niego, odebral > natychmiast powiedzial co zrobic, a dopiero pozniej na wizycie powiedzial, ze > byl na porodowce.Wczesniej mialam inne komplikacje i dzwonilam w niedziele w > nocy na komorke i tez odebral. > Moja mama ma raka, dzieki dr.Pulaczowi bedzie operowana w centrum onkologicznym > > na Garbarach,bezplatnie.Ten facet kocha swoja prace i wie ze lekarz ma pomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
kamillala1 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 01.03.05, 13:58 A co wiecie o Lutyckiej? Moj maz jest lekarzem i poleca wlasnie ten szpital. Ktos keczy sie u dr talikowskiego z Lutyckiej? (23 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
justy01 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 01.03.05, 15:14 A co mozecie napisac na temat pani doktor Meissner, tez pracuje na Polnej a prywatne gabinet ma w klinice grunwaldzkie??? Dzieki A i czy rodzac na Polnej koniecznie trzeba oplacac lekarza, bardzo mi sie ten pomysl nie podoba i powiem szczerze nie stac mnie na cos takiego a i oczywiscie nie chcialabym byc traktowana jak pacjetka gorszej kategorii??!! Justyna lilypie.com/days/050523/1/2/0/+10 Odpowiedz Link Zgłoś
kombinezon Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 01.03.05, 19:07 a ktoś wie może cokolwiek o gabinecie ginekologicznym na ul. nad Seganką? mieszkam obok, a nie mam czasu ani samochodu i wolałabym mieć lekarza pod nosem... ale nie chcę iść w ciemno, bo a nuż trafię na psychopatę? Odpowiedz Link Zgłoś
atram23 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 02.03.05, 10:59 Doktora bruszewskiego moge polecic z czystym sumieniem. 1,5 miesiaca temu urodziłam córeczkę, cała ciaze prowadził własnie doktor bruszewski. opinie na jego temat słyszałam różne i dobre i złe były nawet takie momenty ze chciałam z niego zrezygnować. jednak gdy zaczał sie poród zachował sie bardzo ładnie chociaż nie zapłaciłam mu za pobyt przy porodzie. przyszedł na porodówke spytac sie czy wszystko ok, i przez kolejne dni kiedy lezałam w szpitalu(7 dni) odwiedził mnie 4 razy. uwazam ze to bardzo miłe z jego strony. a to ze jest łasy na kase to przecież normalne jaki lekarz nie jest a szczególnie ginekolog. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkins Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 03.03.05, 17:03 Doktor Wandelt z Lutyckiej - polecam w prowadzeniu ciąży (miły, bardzo kompetentny, niedrogi), nie wiem jak z porodem. Czy jest ktoś, kto również go zna? Odpowiedz Link Zgłoś
monanan Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 04.03.05, 15:14 Moja przyjaciolke prowadzil Friebe. Ciaza z porodem przedwczesnym i 37- godzinnym dodam. ale nie byla nim zachwycona, ponoc malo sympatyczny, przy porodzie pojawil sie raz na chwile i ogólnie nie byla zadowolona. ja polecam z Raszei dr Dmochowskiego i moja ginekolozke Beate Ozegowska (Winiary 10c) Odpowiedz Link Zgłoś
monanan Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 04.03.05, 15:16 Aha, druga przyjaciolka rodzila na Lutyckiej 2 lata temu. Byla zadowolona, ale nie znala tam zadnego lekarza, zgarneli ja z ulicy i tam zawiezli. Mowila ze nie ma zastrzezen. Ja osobiscie polecam i cieplo wspominam szpital Raszeii Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 05.03.05, 12:37 a ja polecę dr Beatę Kubiaczyk - Paluch, jest też specem od niepłodności i ciąż -cudów. Przyjmuje na Słowiańskiej 55c, wizyta kosztuje 100 zł - w tym cyto i usg. Jest miła, sympatyczna i spokojnie można z nią pogadać - dla pacjentek zawsze pod komórką i smsami rejestracja - 603 93 68 50. Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: Dobry ginekolog POZNAŃ 05.03.05, 19:15 Też słyszałam o dr Wandelcie same pozytywy- opiekował się moją koleżanką w obu ciążach - przyszedł jak rodziła (miał akurat dyżur), teraz tez chodzi do Niego moja przyjaciółka i jest b. zadowolona. jedyny "minus" to długie oczekiwanie na wizytę...No i ode mnie troche daleko na Strzeszyńską... Odpowiedz Link Zgłoś