fulvia16 19.11.04, 00:13 czy któraś z was brała dopochwowo ten lek w ciązy i jest wszystko ok? mam zapisany ten lek, ale spotykam się z tak różnymi opiniami, że sama już nie wiem co robić. F. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelsia Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 08:10 witam. ja brałam macmiror w ciąży dwa razy , z powodu infekcji i bakterii. Raz ok. 15-16tc, oraz chyba ok. 28-29tc. wszystko bylo ok, teraz mam 3,5 m-cznego super synusia. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia792 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 09:11 Mnie zostal przepisany ten lek ( jestem w 18 tc. i nadal borykam sie z grzybicą ) jednak po zażuciu 3 tab. zbuntowałam sie. Wybaczcie,ale takie globulki musieli chyba wymyśleć faceci! Bo ich aplikacja naprawde jest bardzo trudna i mówiąc szczerze po prostu nie potrafie ich odpowiednio włożyć( A wiec nie bede sie męczyć bo tylko maltretuje i siebie i te globulki Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq Trzeba zwilżyć 19.11.04, 13:53 Ja biorę właśnie ten lek, wraz z irygacja Tantum Rosa. Aplikowanie ułatwi nam uprzednie zwilżenie globulki. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne1 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 11:11 moze popros lekarza o inny lek.ja z powodu grzybkow dostalam nystatyne dopochwowa.male tabletki.skuteczne i nie ma problemow z ich aplikowaniem.w dodatku nie drogie-ok 6-7 zlotych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 11:36 tez bralam i jest ok. Jezeli chodzi o aplikacje to uwazam osobiscie ze sa o niebo lepsze od nystatyny ktora jest kanciasta i ostra. Ten macmiror jest co prawda wiekszy ale ma fajniejszy ksztalt przez co lepiej mi sie go aplikowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 11:52 Hej! Ja rowniez jestem w trakcie leczenia tym wlasnie lekiem i jest wszystko ok> Moja gin twierdzi ze nie szkodzi dzidzi wiec jestem spokojna. Sama aplikacja nie sprawia mi jakis trudnosci, "zazywam" przed snem, troche klopotliwe jest pozniejsze jej rozpuszczenie bo po prostu brudzi bielizne wiec od razu zalecam wkladki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fulvia16 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 12:08 bardzo wam dziękuje za wypowiedzi... tyle się naczytałam i straszliwie się boję jakoś zaszkodzić, ale rozwiałyście moje wątpliwości... nie pamiętacie tylko przez ile dni, zapomniałam zapytać lekarza, a nie chce go męczyć telefonicznie... pozdrawiam serdecznie Fulvia Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 12:19 w opakowaniu mam 12 sztuk i wszystkie musze zaaplikowac ( 1 globulke dziennie ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nutrient Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 13:49 Ja równiż brałam Macmiror. Lekarz mówił że jest bezpieczny i ma szerokie spektrum działania zarówno na grzybki jak i bakterie. po 10 tabletkach zaczełam podkrwawiać z nadżerki na szyjce. mam nadzieję że nie bedziesz miała podobnych doświadczeń Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 13:55 Ja mam przepisane 6 globulek, co drugi dzień, ale do tego biorę też Lactovaginal. Odpowiedz Link Zgłoś
fulvia16 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 14:00 a w którym tygodniu ciązy je bierzecie, brałyście? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 14:12 ja jestem w 19 t.c. i właśnie je biorę Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: macmiror w ciąży 19.11.04, 14:19 ja jestem w 16 tc i wlasnie je biore pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś