agamartynka 20.11.04, 16:13 Poradzcie mi coś dziewczyny jak zwalczyć rozstępy. Na brzuch nie mam ani jednego za to piersi wygladają tragicznie. Co robić żeby szybko je zwalczyć???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkasiak1 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 16:50 Witaj.Wiesz co tak na prawdę to chyba nikt w tej sprawie nic nie poradzi to wszystko zależy od twojej skóry, ja też mam z tym problemy nigdzie nie mam jedynie na piersiach. Jestem w 23 tyg ciąży. Jedyne co pozostaje to używanie kremów na rozstępy typowych dla kobiet w ciąży, choć i to nie daje 100% pewności więc głowa do góry, przecież w brzuszku jest mała pocieszka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kkasiak1 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 16:51 Aha pamiętaj jak najwięcej natłuszczaj ciało najlepiej oliwką, ja używam oprócz kremów na rozstęy oliwki o konsystencji balsamu z nivea baby))) Odpowiedz Link Zgłoś
agamartynka Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 18:38 dzieki, ja jestem w ciaży mniej więcej tak jak ty, termin mam na 21 marca a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
liducha25 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 18:56 Witaj, ja miałam ten sam problem co Ty. Rozstępy pojawiły mi się tylko na piersiach mimo, że od 3 m-ca ciąży stosowałam kremy na rozstępy. Przećwiczyłam chyba wszystkie dostępne na rynku preparaty od najdroższych do najtańszych, oliwki, balsamy itd. A z dnia na dzień było co raz gorzej. Zdecydowaną poprawę zauwazyłam po kremie Mustelli, którego używam do dziś, a rodzę wkrótce. Efekt zaobserwowałam już po miesiącu stosowania - zginęły przynajmniej te najmniejsze przebarwienia. Jest to o tyle dobry preparat, że potem możesz go używać w trakcie karmienia. Polecił mi do dermatolog i zalecił stosowanie 3xdziennie. Spróbuj, może na Ciebie też zadziała. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
nadianka7 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.11.04, 00:19 Dziewczyny, niestety na rozstepy juz nic nie poradzicie. Taka macie skore i czegokolwiek nie uzyjecie, to jak raz sie pojawily, juz nie znikna. Z czasem tylko zblakna, zbieleje i pozostana w postaci cieniutkich bialych kreseczek. Moim zdaniem nie ma sensu wyrzucac ogromnej ilosci pieniedzy na nieprawdopodobnie drogie preparaty. To, czy pojawia sie rozstepy, czy nie, zalezy od skory i genow, wiec jak maja sie pojawic, to i tak beda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
estusia Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.11.04, 14:16 hej,ja mam identyczny problem,brzuszek mam idealny, a piersi straszne.Smarowałam je oliwką w żelu codziennie i przyznam,że troche pomogło i więcej rozstępów nie pokazało się, a te co były troszkę się zmniejszyły.Stosowałam wiele kremow, ale nie pomogły jedynie ta oliwka. pozdrawaiam estusia i 34 tc Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś