Dodaj do ulubionych

ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.11.04, 16:13
Poradzcie mi coś dziewczyny jak zwalczyć rozstępy. Na brzuch nie mam ani
jednego za to piersi wygladają tragicznie. Co robić żeby szybko je
zwalczyć????
Obserwuj wątek
    • kkasiak1 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 16:50
      Witaj.Wiesz co tak na prawdę to chyba nikt w tej sprawie nic nie poradzi to
      wszystko zależy od twojej skóry, ja też mam z tym problemy nigdzie nie mam
      jedynie na piersiach. Jestem w 23 tyg ciąży. Jedyne co pozostaje to używanie
      kremów na rozstępy typowych dla kobiet w ciąży, choć i to nie daje 100%
      pewności więc głowa do góry, przecież w brzuszku jest mała pocieszka.
      Pozdrawiam.
      • kkasiak1 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 16:51
        Aha pamiętaj jak najwięcej natłuszczaj ciało najlepiej oliwką, ja używam oprócz
        kremów na rozstęy oliwki o konsystencji balsamu z nivea babysmile)))
        • agamartynka Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 18:38
          dzieki, ja jestem w ciaży mniej więcej tak jak ty, termin mam na 21 marca a ty?
    • liducha25 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.04, 18:56
      Witaj,
      ja miałam ten sam problem co Ty. Rozstępy pojawiły mi się tylko na piersiach
      mimo, że od 3 m-ca ciąży stosowałam kremy na rozstępy. Przećwiczyłam chyba
      wszystkie dostępne na rynku preparaty od najdroższych do najtańszych, oliwki,
      balsamy itd. A z dnia na dzień było co raz gorzej. Zdecydowaną poprawę
      zauwazyłam po kremie Mustelli, którego używam do dziś, a rodzę wkrótce. Efekt
      zaobserwowałam już po miesiącu stosowania - zginęły przynajmniej te najmniejsze
      przebarwienia. Jest to o tyle dobry preparat, że potem możesz go używać w
      trakcie karmienia. Polecił mi do dermatolog i zalecił stosowanie 3xdziennie.
      Spróbuj, może na Ciebie też zadziała.

Pozdrawiam,
      • nadianka7 Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.11.04, 00:19
        Dziewczyny, niestety na rozstepy juz nic nie poradzicie. Taka macie skore i
        czegokolwiek nie uzyjecie, to jak raz sie pojawily, juz nie znikna. Z czasem
        tylko zblakna, zbieleje i pozostana w postaci cieniutkich bialych kreseczek.
        Moim zdaniem nie ma sensu wyrzucac ogromnej ilosci pieniedzy na
        nieprawdopodobnie drogie preparaty. To, czy pojawia sie rozstepy, czy nie,
        zalezy od skory i genow, wiec jak maja sie pojawic, to i tak beda. Pozdrawiam.
    • estusia Re: ROZSTĘPY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.11.04, 14:16
      hej,ja mam identyczny problem,brzuszek mam idealny, a piersi straszne.Smarowałam
      je oliwką w żelu codziennie i przyznam,że troche pomogło i więcej rozstępów nie
      pokazało się, a te co były troszkę się zmniejszyły.Stosowałam wiele kremow, ale
      nie pomogły jedynie ta oliwka.
      pozdrawaiam
      estusia i 34 tc Kubuś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka