baranek26 22.11.04, 21:03 Witam Was serdecznie. Mam pytanko,lekarz gin zapisal mi no-spe fortę, czy to czasami nie jest szkodliwe dla dzidzi? z pozdrowieniami,34 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9625 Re: no-spa 22.11.04, 21:39 Nie jest.Ja na No-spie "przejechałam "całą ciążę.Działa rozkurczowo.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
akaka Re: no-spa 22.11.04, 21:43 Ja sie dolaczam do pytania. Dzisiaj zalecono mi na twradniejacy brzuch no-spe, a ja zupelnie nie znam tych tabletek, nigdy w zyciu nie bralam ani jednej i troche sie boje. Mam niby brac dwa razy dziennie, "profilaktycznie" no bo wyobrazam sobie, ze jak mi brzuch stwardnieje to z powrotem zmieknie zanim zdaze polknac te tabletke i zanim ona zacznie dzialac. A skad ja mam wiedziec, ze tego dnia bedzie za czeste twardnienie? Nie chcialabym sie szprycowac niczym bez potrzeby. Jestem taka zdezorientowana, ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9625 Re: no-spa 22.11.04, 22:25 No-spe bardzo często zapsują lekarze właśnie aby nie było przedwczesnych skurczy.Jak pisałam ja brałam ją od 9 tyg.ciąży.Też się zastanawiałam czy nie jest to szkodliwe dla dziecka, ale lekare twierdzą że nie.Co prawda czytałam na forum że po nospie może dziecko np.słabo ssać (rozlużnienie mięśni)ale nikt tego nie potwierdził.Osobiśćie nic takiego nie zaobserwowałam, urodziłam całkowicie zdrowego synka który od początku świetnie się przysysał.Biorąc pod uwagę,że przedwczesny poród wiąże się z możliwośćią powikłań u dziecka,to chyba nie ma co ryzykować.Pozdrawiam.Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
akaka Re: no-spa 22.11.04, 23:37 Dzieki, Ewa!!! W przychodni uslyszalam dzisiaj po prostu "no-spe dwa razy dziennie" i zadnych wyjasnien niestety, a dla mnie to nie bylo takie oczywiste czy to nie zaszkodzi. Skoro nie zaszkodzilo Twojemu synkowi i to od 9 tc, to moje Malenstwo (nie znam plci) w 31 tc tez powinno byc bezpieczne. Serdecznie pozdrawiam Ciebie i Synka Odpowiedz Link Zgłoś