bogada 25.11.04, 21:26 Napiszcie proszę jak to załatwiałyście, komu się płaci i ile? Im bliżej do mojego porodu tym bardziej zastanawiam się na CC... strasznie boję się bólu, nacinania krocza...brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajaaa Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 25.11.04, 22:03 witaj...zapraszam na forum "cesarskie cięcie"...dokładnie taki sam wątek był tam niedawno poruszany (cc na życzenie za ile?)... pozdrawiam Kasia + Aleksandra 37tc Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 28.11.04, 13:06 Tak się bałam porodu, że założyłam że spanikuję...Pojawiły się bóle, takie sobie, a ja dzielnie sobie dawałam radę. Chciano mnie położyć na patologię, kiedy okazało się że rozwarcie 6 cm, a ja po prostu rodzę. Te bóle skurczowe były o wiele gorsze od partych, ale trwały ok 1,5 minuty i patrząc na zegarek były do przeżycia. Partych nie czułam prawie w ogóle. Nacięcie to jak zacięcie sie nożem przy krojeniu chleba. To moje odczucia, a zawsze uważałam sie za histeryczkę i hipochondryczkę. Może nie warto cesarki? Co do kosztów - słyszałam o 1500 zł, ale nikt ci tego w twarz nie powie. Tyle Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 28.11.04, 13:12 U mnie załatwia się to z lekarzem prowadzącym, który przyjeżdza do porodu jeśli nie ma w tym czasie dyżuru i to kosztuje ok 200 zł. Cesarka na życzenie jest możliwa i u nas w szpitalu podobno kosztuje to ok 500 - 700 zł. Warto na ten temat pogadać z lekarzem który prowadzi twoją ciąże, on ci powie co i jak sie załatwia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bogada Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 29.11.04, 14:04 anielka25 napisała: > U mnie załatwia się to z lekarzem prowadzącym, który przyjeżdza do porodu jeśli > > nie ma w tym czasie dyżuru i to kosztuje ok 200 zł. Cesarka na życzenie jest > możliwa i u nas w szpitalu podobno kosztuje to ok 500 - 700 zł. Warto na ten > temat pogadać z lekarzem który prowadzi twoją ciąże, on ci powie co i jak sie > załatwia. Pozdrawiam! odezwij się do mnie na maila...bogada@gazeta.pl jak możesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
bogada Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 29.11.04, 14:00 no właśnie ja mam taki problem, że jestem strasznie tym zestresowana. Myśl o normalnym porodzie, nacinaniu, bólu....paraliżuje mnie totalnie i spędza sen z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1980 Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 29.11.04, 17:11 ja nic nie płaciłam. bałam sie porodu tak jak wszystkie z nas ale lekarz mi powiedział że teraz jest tak , że jak chcesz mieć cesarke to o nią prosisz i lekarz musi sie zgodzić. ja tak zrobiłam i wszystko było bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszka Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 29.11.04, 18:24 pierwsze slysze, ze po prostu mowisz i masz te cesarke. To bzdura, przynajmniej w przytlaczajacej wiekszosci polskich szpitali, gdzie nawet o zzo trzeba sie czasem dobijac. Gros polskich placowek wykonuje cc, wtedy kiedy sa wskazania. I dobrze, bo to w koncu nie jest borowanie zeba. Odpowiedz Link Zgłoś
bogada jeju a gdzie takiego lekarza szukać??????? 29.11.04, 22:11 to jakaś bzdura chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 do Bogada 29.11.04, 22:17 A może jednak jakieś wskazania do cesarki by się znalazły u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
bogada Re: do Bogada 30.11.04, 18:53 liczę na to.... od ok. m-ca mam objawy zatrucia ciązowego, opuchlizny, zatrzymywanie się wody w organiźmie, mocz w porządku...Leżałam dzień w szpitalu na obserwacji i wypuścili mnie do domu. Nie wiem jak to się skończy i martwię się powiem szczerze, bo okropnie boję się naturalnego porodu (ja poprostu histerii dostaję jak o tym pomyślę). 3-go XII mam się stawić w szpitalu na KTG (termin mam na 17-stego)..zobaczymy co mój lekarz powie........................... Odpowiedz Link Zgłoś
casjopeja1 Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 28.11.04, 14:00 Ostatnio rozmawiałam z moją koleżanka która rodziła i to cięcie ponoć bardzo boli, a w ostatniej gazecie "Dziecko" czytałam że takie nacinanie jest kąpletnie niepotrzebne i że robi sie je profilaktycznie! Cholera po co ma mnie ktoś ciąć profilaktycznie? ja odrazu przed porodem z góry zaznacze że żadnego cięcia nie chcę. Acha 3 miesiące przed porodem dobrze jest smarować to miejsce gdzie skóra będzie sie najbardziej naciągać oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 28.11.04, 14:02 Ja radze razcej poprosic po prostu okuliste, wystawi ci zaswiadczenie o zlym stanie siatkowki. Moze i trezba bedzie cos zaplacic ale nie 1500!!!! Ja bylam juz przygotowana na korumpowanie a tu sie okazalo ze na serio ta siatkowka na granicy i ze nie ma mowy nigdy o naturalnym porodzie. Odetchnelam z ulga mimo ze taki stan siatkowki w moim wieku nie wrozy nic dobrego. pozdrawiam nupik 22tc Odpowiedz Link Zgłoś
naomi_k Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 29.11.04, 18:18 Od 4 do 7 tys. w prywatnej warszawskiej klinice. Bez proszenia i kombinowania. bogada napisała: > Napiszcie proszę jak to załatwiałyście, komu się płaci i ile? Im bliżej do moje > go porodu tym bardziej zastanawiam się na CC... > strasznie boję się bólu, nacinania krocza...brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: ILE KOSZTUJE CESARKA NA ŻYCZENIE???? 29.11.04, 19:43 Mi się marzy cesarka w Damianie, albo w Iatros-ie, ale jest mały problem, mieszkam na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś