Dodaj do ulubionych

tycie+1 trymestr

28.11.04, 20:59
witam! jestem dopiero w 8tygodniu ciązy ale apetyt mam wilczy i już
podskoczyłam z wagą do 53 ... przed ciazą miałam niecałe 50 kg ... az sie
boję co będzie za te pare miesięcy. chciałam Was zapytać jak to z wami było?
Obserwuj wątek
    • t.nina Re: tycie+1 trymestr 28.11.04, 21:18
      Zalecam pilnowanie się smile choć wiem, że to nie jest łatwe. W pierwszej ciąży
      jak i obecnej przez pierwsze 3 miesiące (do 12 tyg) nie przytyłam więcej niż
      1,5 - 2kg. W pierwszej ciąży ogólnie 11kg, w obecnej też nie zapowiada się
      więcej.
      Pozdrawiam
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: tycie+1 trymestr 28.11.04, 21:45
        oj bardzo nie jest łatwe , ale zauważam od kilku dni spadek apetytu bo na
        początku to mogłam zjeść dosłownie wszystko a teraz połowa rzeczy brzydko mi
        pachnieć zaczyna i "choć oczka by jadły buzia nie chce się otworzyć" hihihi
    • mama75 Re: tycie+1 trymestr 29.11.04, 10:39
      a ja nie mogę na posiłki patrzeć, zmuszam sie do jedzenia a zaraz potem
      zaczynają się nudności i tak przez całą dobę.
    • martucha1 Re: tycie+1 trymestr 29.11.04, 10:50
      Ja w pierwszej ciąży też miałam wilczy apetyt i przytyłam około 30 kg wink
      Z 52 do około 80 kg (pod koniec już się nie ważyłam).
      Podejrzewam, że przy Twojej niewysokiej wadze nie masz skłonności do tycia
      (poza ciążą oczywiście) więc stracisz zbędne kilogramy równie szybko jak ja (po
      około 4 miesiącach zostało mi tylko 5 kg na plusie bez żadnych diet i
      gimnastyki). Po prostu dziewczyny z niedowagą szybko przybiarają na wadze, żeby
      maluch miał co jeść.
      Byc może to zbieg okoliczności ale tą ciążę rozpoczynałam cięższa o kilka
      kilogramów i w ogóle nie przytyłam choć niedługo kończę pierwszy trymestr.
      Apetyt też mam mniejszy.
      Jeżeli jednak przeraża Cię taki duży przyrost wagi to zmień mleko i biały ser
      na chudy, unikaj słodyczy (u mnie niewykonalne hi hi hi), jedz więcej drobiu
      Marta
    • 1jagienka Re: tycie+1 trymestr 29.11.04, 10:51
      Wiem jak trudno się opanować, ale powiem Ci jak to było ze mną. Z naturki
      jestem raczej drobna, przed pierwszą ciążą ważyłam 49 kg (160 cm) i utyło mi
      się 20!!!kg. To było okropne. Mój kręgosłup i kolana nie były na to gotowe. Nie
      miałam siły się toczyć ani siedzieć. Poza tym rodziłam w sierpniu i upały dla
      takiego wieloryba były koszmarne. Po ciąży schudłąm do 54 kgsad. Teraz jestem w
      17 tyg i staram sie panować nad obżarstwem. Zagryzam marchewki, jabłka itp.
      Przytyłam 3 kg
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: tycie+1 trymestr 29.11.04, 12:15
        jeśli chodzi o słodycze to żeby się opanować to nierealne wink)) hihihih ciągnie
        strasznie do tego, ale w sumie dziś zjadłam a właściwie wypiłam herbate rano bo
        śniadania nie chciałam jeść tzn głodna nie byłam, przed herbatą zjadłam draże
        bo coś mnie zaczęło mdlić rano a teraz ledwo zupke zjadłam na obiad (pare
        machnięć łyżką) i duży jogurt papusiam teraz wink)))) i to tyle a głodna nie
        jestem ... może to mija z czasem ...
        faktycznie przed ciążą miałam niedowage (niecałe 50 kg, po maturze zjechałam do
        48 ... przy 167 cm wzrostu) i zawsze chciałam mieć te 5 kg więcej, jak narazie
        mam 3 ...
        • dziewczynka_bez_zapalek Re: tycie+1 trymestr 29.11.04, 12:16
          aha no i moja przemiana materii była super szybka chyba bo przez 4 lata ważyłam
          te niecałe 50 kg (+ -) kilogram
          • annakol1 Re: tycie+1 trymestr 29.11.04, 12:59
            ja nie naleze do grubych, mam 170 i wazylam przed ciaza 60 kg
            bylam raczej szczupla..
            nie mialam atakow obzarstwa ani nie objadalam sie slodyczami
            w I trym. przytylam 5 kg, teraz w 30 tyg. mam +14 kg. obawiam sie ze do 20 moge
            dojechac. dbam o iebie nie podjadam, coz taka moja uroda.. mam nadzieje ze
            karmienie pomoze, a jesli nie to sie bede pozniej odchudzac.. a teraz zdrowo
            sie odzywiam..
            nie wiem czemu tylko wciaz panuje stereotyp jedzenia za dwoje,
            czasem w ciazy dziewczyny tyja duzo, nawet nie jedzac duzo..
            to chyba bardzo indywidualna tendencja
    • qndels Re: tycie+1 trymestr 30.11.04, 18:43
      Ja przed ciaza zawsze wazylam 54kg. W I trym. nawet troche schudlam- przez
      kompletny brak apetytu- co mnie szalenie martwilo, bo wszytscy dookola mowili
      ze powinnam tyc. Teraz - 18tc jestem na plus jakies 1,5 kg. Jem normalnie,
      wiecej owocow, na slodycze nie mam ochoty, na kiszone ogorki tez nie. Zobaczymy
      jak bedzie dalej!
    • asia06 Re: tycie+1 trymestr 01.12.04, 00:15
      Ja jestem w 11 tygodniu. Przed ciążą ważyłam 49,5 przy wzroście 162 cm.
      Przytyłam do 50,6. Chyba to jest indywidualna sprawa każej kobiety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka