jj09 30.11.04, 09:17 Bolą mnie i tylko w nocy. Tak jakby stawy? Przytyłam tylko 7 kg, czyli tak dużego obciążenia nie ma. Czy ktoś też tak ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyszunia75 Re: Kolana 34 tc 30.11.04, 13:10 Obciążenie nieduże i to dobrze dla kolan, ale zawsze to dodatkowy ciężar. Moga boleć, zwłaszcza, jeśli wcześniej coś się w nich już działo. Pod koniec ciąży ”luzują” sie wszystkie więzadła (nie tylko te w obrębie miednicy), także te w kolanach, więc struktury mogą inaczej się układać. Najlepiej byłoby żebyś trochę poodpoczywała, siedziała z nogami opartymi na stołku, trochę ćwiczyła mięśnie nóg w odciążeniu (rowerek? pływanie?). Raczej nie długie spacery, na pewno nie na obcasach. Dbaj o siebie, po porodzie będzie gorzej Trzeba będzie nosić dziecko, dreptać wciąż, dźwigać wózek... Ja jestem po czerech ciężkich operacjach kolana, ciążę przeszłam całkiem dobrze, ale ciągle chodziłam na rehabilitację (2xtyg. do 9.m-ca). Ale po porodzie było kiepsko... Pozdrawiam i życzę żeby nie bolały. a Odpowiedz Link Zgłoś