Dodaj do ulubionych

Mamusiny sylwester ;)

05.12.04, 11:29
Hej kochane, a jak planujecie spedzic te noc? Czy Wasze brzuszki zostana
przyodziane w wystrzalowe kreacje, czy tez wybierzecie wygodna sofe i domowe
ciepelko i spokoj?
Ciekawam, bo u mnie stuknie 31 tydzien i nie wiem z jakiej opcji ucieszylby
sie maly lobuziak...
Dajcie znac
Pozdrawiam cieplo
sonnya i 28 tyg. szkrab-imprezowicz(?) wink
Obserwuj wątek
    • agnesm1 Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 11:34
      Nasz Sylwester spedzimy w domowym zaciszu - jakos nie wyobrazam sobie siebie na
      poczatku 35 tc. w kreacji karnawałowej w hałasie i dymie papierosowym...
      bo tak najczesciej wygladaja imprezy Sylwestrowe...
      Zreszta chyba nie umialabym sie bawic majac swiadomosc, ze moj maly ma sie
      meczyc w halasie...
      Ale duzo zalezy od zaawanasowania ciazy...
      Pozdrawiam
      Agnesm i 31 tyg. Dominik
      • gagunia Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 11:44
        2 lata temu podczas sylwestra bylam na przelomie 3/4 miesiaca. zrobilismy sobie
        z mezem szwedzki stol pelen zarelka i napitkow i ogladalismy filmy na kompie.
        przed polnoca poszlismy do tesciow zlozyc zyczenia (mieszkaja jakies 200m
        dalej) i ok 1 rocilismy do domu. z ubraniem nie bylo problemu, bo bylam wtedy
        jeszcze plaska jak decha smile
    • joasia20 Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 11:42
      ja coprawda na Sylwestra będę mieć już swoją dzidzie w domu, ale ok 30tyg.
      byłam na weselu i musiałam z niego szybko wychodzic, bo to nie było dobre
      miejsce dla mnie i dla mojego brzuszka, głośna muzyka, gwar, dym i opary
      alkoholu... w ciąży lepiej sobie posiedzieć w zaciszu domowym.
      pozdrawiam
    • polarna77 Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 11:57
      Bede wtedy na przelomie 34/35 tc i zostaje w domku. Przygotujemy sobie z mezem
      pyszne jedzonko, szampanika (malutkiego) i tez bedzie super!!!!
      • kamila99 Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 12:35
        Ja syswester być może spędzę na porodówce, bo termin mam na 31.12. Dlatego nic
        nie planuję. Ciekawe jak personel w szpitalu tej nocy ? Mam nadzieję
        przedtrzymać do 01.01
    • inez76 Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 14:35
      W Sylwestra będę na przełomie 38/39 tc. Mam nadzieję być jeszcze nie rozdwojona - chciałabym urodzić w styczniu. Z tej przyczyny Sylwestra spędzimy w domku. Mieliśmy zamiar zaprosić znajomych, ale w końcu stwierdziliśmy, że posiedzimy sami. Kupimy sobie petardy (takie, żeby nie były głośne, a kolorowe) i wyjdziemy przed 24 je wystrzelić. Inna opcja to taka, że Sylwestra spędzę w szpitalu z dzidziusiem, lub oczekując na niego.
      • patyczako Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 19:41
        a ja na sylwka bede w 32tc. znajomi chca nas wyciagnac gdzies w glusze nad
        jezioro w lesie i na poczatku (czytaj 2 mies.temu) bardzo sie na ten pomysl
        zapalilam ale im blizej sylwka to mysle ze jednak w zaciszu domowego ciepelka
        przywitamy nowy rok... zaprosimy kogos zeby sami nie siedziec... a jak bede
        zmeczona to walne sie do łózeczka a oni moga fikac dalej...
        • sula_i_komary Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 19:50
          Witam!
          U nas to będzie 31 tydzień.Od dawna nastawiliśmy się na głaskanie brzucha w zaciszu domowym.Może wpadną do nas znajomi( jedna para)....ale to jeszcze nie jest uzgodnione.
          sula i chłopaki-bliźniaki
          27t2d
    • nonu Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 19:48
      Ja na Sylwka bedę w 17 tc i zamierzam spedzic ten wieczor w domku, juz planuje
      menu i zestaw filmow do obejrzenia. W domciu biega jeszcze 2 letnia cócia, wiec
      nie bedzie nam smutno.
      • misialski Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 14:10
        Chyba powielę Twój pomysłsmile tez bede na Sylwestra w 17 tygodniu
    • aluc Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 19:58
      Na Sylwestra mam wyznaczony termin porodu, więc - mam nadzieję - spędzę go w
      domu, w szlafroku, z kieliszkiem szampana, bez fałszywych i prawdziwych alarmów
      ze strony Młodego smile
      • kocianna Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 21:22
        Ja będę w 38 tc i też mam nadzieję, że spędzę Sylwestra w domu, a nie w
        szpitalu... może zaprosimy znajomych, a może nie smile
        Za to wybieram się na studniówkę do moich uczniów... co z tego wyniknie, nie
        wiadomo, bo będę albo tuż po, albo w trakcie, albo tuż przed WIELKIM DNIEM.
        • agnieszkamr Re: Mamusiny sylwester ;) 05.12.04, 21:33
          Cześć,
          ja też w domu, z rodziną, może zaprosimy przyjaciół, pomyślałam właśnie, że
          pierwszy raz w życiu spędzimy sylwestra z nasza Córcią. Jak byłam z nią w ciązy
          (jakoś tak 20-22 tydzień to był chyba), to byliśmy u znajomych na prywatce, ale
          ja około drugiej już byłam lekko śnięta i tanczyć też się nie natańczyłam. Sala
          teraz w ogóle odpada, bo to będzie jakiś 26-27 tydzień i nie mam takiej
          szerokiej kiecki, zresztą opary dymu, alkohol, huk, nie, nie miałabym ochoty po
          prostu. A tak w domku, dobra kolacyjka, szampan, sztuczne ognie, będzie fajnie.
          Ja dobrze pójdzie, to będzie nas siedem osób dorosłych i dwie panienki w wieku
          przedszkolno-szkolnym.

Pozdrawiam
          Agnieszka, mama Marianny (4,5) i Tadzia (23 tc.)
    • iguana-marta Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 10:00
      ja najprawdopodobniej wyjade gdzies w okolice gór na sylwestra z pieczeniem
      prosiaka i kuligiem (oczywiście kulig pewnie mi odpadnie) zamierzam sie dobrze
      bawić. A jesli nie pojedziemy zaprosimy paru znajomych i spedzimy go w domku.
      Marta i Natka(24tc)
    • isabela_1974 Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 11:12
      U mnie też - podejrzewam - raczej będzie rodzinnie. W 32 tc po pierwsze, aby
      wejść w jakąś kreację musiałabym sporo zainwestować, poza tym na jakieś bale
      nocne nie bardzo się teraz nadaję smile Narazie myślimy o spotkaniu w wąskim
      gronie przyjaciół, moze się uda.
      Pozdrawiam wszystkich ciepło
      Iza
    • martucha1 Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 11:16
      Mój oststni Sylwester spędziłą następująco: rano pojechałam na KTG do szpitala,
      potem do domku i na prywatke do znajomych (było kameralnie -3 pary).
      Urodziłam 4 stycznia smile))
      Marta
    • mamamon Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 11:22
      Ja wlasnie nie wiem, co mam robic. Bede w 20-tym tygodniu i bedziemy w Polsce
      po 4-ro letniej przerwie. Poczatkowo myslalam o imprezie, ale teraz doszlam do
      wniosku, ze raczej nie nadaje sie na zadne wyjscia.
      m.
      • kawusia76 Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 11:36
        co roku chodziliśmy na duże bale i w tym roku też nie wyobrażam sobie sylwestra
        na kanapiesmilejedziemy do znajomych którzy mają dom w Kazimierzu Dolnym, będzie
        spora impreza (na 40 osób),jak dopisze pogoda to kulig z pochodniami i może
        noworoczny rejs po Wiślesmile kreację mam nawet ,,wysczuplającą" smile pytanie jest
        tylko jedno - czy ja dotrzymam do Sylwestrasmile

kawusia i maleństwo 29 tc
        • zielonookaa Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 11:40
          Kawusia co Ty piszesz? jesteś w 29 tc i masz nie wytrzymac do Sylwestra?smile Ja
          tez jest 29 tc i nie biore takiej obcji pod uwagę i tez mam zamiar wybrać sie
          na Sylwestra organizowanego na sali w grupie znajomych jakieś 60 osób.
          Pozdrawiam sedecznie!
          • sonnya Dzieki za odzew! :) 06.12.04, 12:01
            No hej mamuski! Ja wlasnie od wczoraj wieczorem jestem na etapie bujania sie z
            propozycja mojej kochanej paczki, ktora to zamiast wyjazdowej impry, ma zamiar
            zorganizowac urocza kameralna prywatke w nowym mieszkanku jednej z dobrych
            znajomych! Mam obiecane "kwasno-slodko-slone" przysmaki i najwygodniejsza na
            swiecie lezanke! wink)
            Narazie czuje(my) sie doskonale, ale gdyby mialo mi byc przyciezko za te 3
            tygodnie, mila opcja pozostaje sofka, duzo pysznego zarelka, sztuczne ognie,
            kot i pies w kolorowych czapeczkach wink i ramionka tatusia! wink)
            Pozdrawiam i przede wszystkim trzymam kciuki za "terminowe-sylwestrowe"
            mamuniewink)
          • kawusia76 Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 12:25
            ja to bym wytrzymała może ale moje maleństwo się strasznie śpieszy....wprawdzie
            jesteśmy grzeczni,leżymy,bierzemy lekarstwa ale...zobaczymysmile gin mnie uprzedzał
            że możemy trochę przyspieszyć akcję i moze mój mz będzie miał prezent na urodzinysmile

kawusia
            • sonnya Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 12:39
              No ja tez po cichu sie zastanawiam, czy nie zrobi mamusi niespodzianki
              urodzinowej i nie wyskoczy ciut wczesniej (7 lutego! a termin mamy na 26), ale
              tak naprawde niech siedzi tak dlugo jak bedzie potrzebowal, rodzice cierpliwie
              (...) poczekaja wink
              Trzymam kciuki kawusia, grzecznie mi tam lezec! wink
              • jagasz Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 12:50
                My siedzimy w domku, a mielismy wyjechać w góry.....wyjazd odwołany zwe względu
                na mozliwość wcześniejszego porodu. W Sylwestra będę w 31 tc.

A co smacznego szykujecie do jedzenia??????

aga
                • sonnya Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 13:01
                  Ojjjc no pewnie bedzie cala gora i fura sledzikow m.in. z gruszka (pyszotka! w
                  wolnej chwilce skrobne przepisik!), wedzony losos z serkiem chrzanowym, jakies
                  salateczki, lakocie (wyrob wlasny i zakupiony, a co tam!), moze na cieplo jakis
                  makaron z odlotowym sosem no i lody!!! Cale wiaderko!!! Marze o tym, zeby tez
                  podjesc serka plesniowego, ktorego unikalam przez te cale 7 miesiecy, i chyba
                  zaszaleje tego wlasnie wyjatkowego wieczora!!! Nie wiem jak bedzie z alkoholem,
                  bo odrzuca mnie od niego od pierwszych dni ciazy, ale na pewno jakis pyszny
                  drink z mieta, limonka i woda mineralna odpowienio uswietni nasze menu!wink
    • ap282 Re: Mamusiny sylwester ;) 06.12.04, 13:46
      Cześć mamusie.Będę wtedy w 37t.c.i najchętniej została bym w domu i pewnie tak
      się stanie.A może ktoś samotny do nas wpadnie i będzie trochę
      weselej.Szampan,jedzonko,cóż więcej potrzeba?. Asia z 2-letnią Klaudią i
      dzidziusiem w brzuszku,prawdopodobnie Mikołajem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka