katarzyna.k13 07.12.04, 12:14 lekarz zalecił Nystatynę - lek przeciwgrzybiczny zarówno ustnie jak i dopachwowo - czy ktoś może brał taki lub podobny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qlerka Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 12:27 Hej! Ja biorę Nystatynę dopochwowo w sumie od początku ciąży. Lek ten jest całkowicie bezpieczny dla dziecka. Niestety mi niewiele pomaga, ale moja ginka się uparła i twierdzi, że leczenie Nystatyną przynosi efekty w dłuższym okresie leczenia. A mi się po prostu wydaje, że nie chce dziecka truć niepotrzebną chemią, a stanów grzybicznych w ciąży noi tak nie da się w 100% wyleczyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.k13 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 12:32 a w którym teraz jestes tygodniu, jak jestem prawie w 9, oprócz tych tabletek biorę antybiotyk przeciw bakteriom e coli które wykryto w układzie moczowym Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 12:45 Brałam Nystatynę, ale nie byłam wtedy w ciąży. U mnie działała rewelacyjnie. Już Ci pisałam, żebyś brała leki, które zalecił lekarz, bo z e-coli trzeba walczyć. Ja wyleczyłam tę bakterię na początku ciąży, brałam antybiotyk Zinnat. Dzidzia w brzuszku u mnie jest zdrowa jak rybka. Też bardzo przeyżywałam fakt, że muszę łykac antybiotyki w ciąży, a przez kilkanaście lat nie miałam w ustach żadnego poważniejszego leku. Opłaciło się, teraz nie żałuję. Nie mam żadnych problemów z pęcherzem. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.k13 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 12:55 dziekuje za rady, a w któ tygodniu byłas, Odpowiedz Link Zgłoś
ulapod Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 12:53 Ja biorę Macmiror to jest własnie Nystatyna i coś jeszcze. Wczesniej brałam Clotrimazolum i moja gin. mi mówiła, ze Nystatyna dziala na zupełnie inne grzyby niz Clotrimazolum dlatego jest wskazane przeleczenie i tym i tym na wszelki wypadek. Moze na twoje dolegliwości nie działa Nystatyna a Clotrimazolum działa? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mumi1 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 13:40 w moim przypadku od 12 tc lekarz zalecił mi lek o nazwie lactovaginal który równiez działa przeciw grzybiczie a poza ty raz na 3-4 dni biore czopki sterowag i musze powiedziec ze poprawa jest bardzo duża ( obecnie to juz 15 tc) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_815 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 13:53 Ja też biore Nystatyne od ponad miesiąca a jestem już w 38 tyg ciąży,lekarz nakazał brać aż do rozwiązania,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona271 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 14:08 Ja bralam w leku dopochwowym w ok. 26-28 tygodniach, w sumie trzy listki, poprawa bardzo szybko. Teraz lactovaginal zapobiegawczo. Wczesniej zrobilam wymaz z szyjki, antybiogram pokazal na jakie leki to paskudztwo jest najbardziej wrazliwe i rzeczywiscie zadzialalo. Pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 14:21 Clotrimazolum to też świetny lek. Maść również dobrze działa i daje dobre efekty. Natomiast LACTOVAGINAL nie jest lekiem stricte przeciwgrzybicznym, po prostu w ogóle nie jest lekiem na grzybicę. To lek, który odnawia florę bakteryjna w pochwie, ma zapobiegać ewentualnym nawrotom choroby. To taki "jogurcik" do pochwy. Tym lekiem na pewno się grzybicy nie wyleczy. Można go stosowac już po kuracji lekiami przeciwgrzybicznymi, by flora w pochwie się poprawiła. Proszę nie piszcie, że to jest na grzybicę, bo tak naprawdę leczyć się trzeba czymś zupełnie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
wsuwka1 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 15:24 Neti87 ma rację. Mnie niestety dopadła w 15tc drożdżyca. Moja gin. przepisała mi robione globulki z antybiotykiem. Kiedy zapytałam ją o Lactovaginal, powiedziała, że on nic nie pomoże bo drożdże i tak go zeżrą... Odpowiedz Link Zgłoś
jowa20 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 14:24 tak ja juz bralam pare razy na uplawy.Jowa 34tc Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 17:08 Biorę Nostatynę dopochwowo od kilku dni i mam wziac całe opakowanie , w moim przypadku w poprzedniej ciazy tylko ten lek wyleczyl mnie na dosłownie kilka dni przed porodem z grzybicy i urodziłam zdrowa córeczkę a grzybica przez kolejne dwa lata nie powróciła, dopiero teraz . Agata,16tc. Odpowiedz Link Zgłoś
pelea Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 17:47 ja tez bralam nystatyne ok.11 tygodnia i grzybica nie wraca Odpowiedz Link Zgłoś
sanna1 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 21:41 Ja też dostalam lek przeciw grzybiczny, bo lekarz sttwierdzil biale uplawy. Poza tym nie mialam zadnych objawów. Jak to bylo u Was z grzybicą? Po czym widać poprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
ap282 Re: lek przeciw grzybiczny Nystatyna 07.12.04, 22:35 Cześć.Jestem w 34t.c Biorę Nystatynę od tygodnia.Miałam białe upławy i swędzenie.Objawy te ustały,ale lek jeszcze biorę.Zobaczę co powie lekarz przy następnej wizycie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś