zielonookaa 09.12.04, 10:47 Własnie zaczyna mi wychodzic w okolicach ust... mojej kolezance lakarz powiedział, ze moze stosowac zovirax, czy któras z Was konsultowała to z lekarzem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ejdz Re: opryszczka w ciazy 09.12.04, 10:53 Tak, konsultowałam i można Ponieważ lek działa miejscowo i nie ma wpływu na dziecko. Dopóki opryszczka jest w obrębie twarzy nie masz się czym martwić) Ja mam już trzecią))))))) w czasie ciąży... A jeszcze 20tc przede mną Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonookaa Re: opryszczka w ciazy 09.12.04, 10:54 Dzieki za odpowiedź!! Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: opryszczka w ciazy 09.12.04, 12:32 Witaj fajny link nt stosowania leków w ciąży (jest też o zoviraxie): www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy.html ja również mam ogromne skłonności do opryszczki - od początku ciąży miałam ją już 2 razy (teraz jestem w 19 tyg.). Osobiście nie stosowałam Zoviraxu, bo tak naprawdę nigdy mi nie pomagał. Polecam za to płyn "SONOL" - jest rewelacyjny (przynajmniej dla mnie) i bardzo tani!! Poza tym pomaga też maść cynkowa. Pozdrawiam i pozbądź się tego "świństwa" jak naszybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonookaa Re: opryszczka w ciazy 09.12.04, 12:33 własnie walacze z tym świństwem Mi zovirax pomaga, wiec moze się uda Gorace pozdrowionka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ejdz Re: opryszczka w ciazy 09.12.04, 12:36 zielonookaa napisała: > własnie walacze z tym świństwem > Mi zovirax pomaga, wiec moze się uda > Gorace pozdrowionka!!!! Gdyby jednak przestał działać, to spróbuj Vratizolin lub pastą (nie maścią!! - maść się rozmazuje, a tym samym powiększa opryszczkę) cynkową. U mnie Zovirax niestety nie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq Re: opryszczka w ciazy 09.12.04, 16:08 Kurcze, mnie tez dopadla...(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ashanta Re: opryszczka w ciazy 10.12.04, 15:55 Tez miałam ,smarowałam maścia cynkowa .Ale wiem ,ze można p/wirusowymi.Ja nie chciałam ingerowac az tak . Odpowiedz Link Zgłoś
mia81 Re: opryszczka w ciazy 10.12.04, 18:42 Rewelacyjny i niedrogi jest Hascovir-polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
emka1974 Re: opryszczka w ciazy 10.12.04, 19:01 A mi lekarz zabraniał w ciąży Zoviraxu i wszelkich przeciwwirusowych. W "Dziecku" też kiedys, kiedyś czytałam, że nie można. Ale to było kilka lat temu. Może teraz cos się zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
faronka Re: opryszczka w ciazy 10.12.04, 19:29 Kochane! Tydzien temu tez mialam ten problem i wpadlam w poploch bo nasluchalam sie od znajomych ktorych dziecko urodzilo sie z wadami, ze przyczyna prawdopodobnie mogla byc opryszczka. Cale szczescie moj maz wyszukal na tym forum w jakichs wczesniejszych postach, ze opryszczka na ustach nie zagraza dziecku, trzeba tylko uwazac zeby nie przeniesc jej na narzady rodne, dlatego koniecznie trzeba osobnego recznika uzywac do twarzy a osobnego do reszty ciala. Zawsze na opryszczke stosowalam zovirax ale i tak trwala ona zazwyczaj okolo tygodnia. Jedna z dziewczyn na forum polecala granulki homeopatyczne RANUNCULUS-DAGOMED nr26. Kupilismy te granulki i opryzczka zniknela mi po trzech dniach, dlatego moge je polecic. Wiem, ze zdania sa podzielone i wiele osob nie wierzy w skutecznosc lekow homeopatycznych ale moze warto sprobowac.. W kazdym razie one nie sa szkodliwe i na pewno nie zaszkodza. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
miki133 Re: opryszczka w ciazy 10.12.04, 21:34 Piszę,żeby Cię uspokoić. Opryszczka jest- to trudno, ale dla dziecka nie jest grożna. Jak już napisała wcześniej jedna z dziewczyn - jest grożna, gdy zbliża się poród, a Ty masz opryszczkę na narządach płciowych. Dlatego trzeba uważać,żeby jej tam nie przenieść! Ja miałam opryszczkę/ wielką oprychę na pół brody /..ok20tyg. W końcu zniknęła .Lekarz powiedział,żebym spokojnie smarowała Zoviraxem...przeszło.... bądż więc spokojna....wygląd to jedno, ale bezpieczeństwo dla dziecka jest najważniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś