monika277 26.12.04, 20:42 dziewczyny pomocy, co na zaparcia? sliwki mi nie pomagaja juz. Jem musli z jabliem tartym ale to tez slabo. Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-kropek Re: zaparcia?:( ! 26.12.04, 21:33 ja pije kruszyne... na opakowaniu napisane ze nie mozna, ale lekarz mowil co innego. wiem ze senes jest be, ale kruszyna nie jest taka "drastyczna"... hmmm.. trzeba jakos zyc, a ciezko z wiecznie bolacym siedzeniem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
agulka99 Re: zaparcia?:( ! 26.12.04, 22:02 spróbuj popijać sliwki mlekiem - może podziała... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: zaparcia?:( ! 26.12.04, 22:05 maslanka chyba lepiej... heh... mnie pogonilo po swiatecznym bigosie... hihi... Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: zaparcia?:( ! 26.12.04, 22:30 Polecam syropek duphaloc codziennie wieczorem 30 ml i efekt po sniadanku gwarantowany. Mozna kupic bez recepty, mozna w ciazy i nie powoduje bolesnych skurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: zaparcia?:( ! 26.12.04, 23:10 dzieki za podpowiedzi jutro pojde do apteki i kupie ten syropek bo nie mam juz sil duphalac to chyba to samo co lactulosum? na pewno mozna brac to w ciazy? jestem w 25 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: zaparcia?:( ! 27.12.04, 08:52 duphalac - ma w sobie lactulozę ale oprócz tego jakąś gala... cośtam i też się zastanawiam - bo mi lactulosum nie pomaga a duphalac działa świetnie tylko się boję czy można bo to dopiero początek 10tc - myślałam że mi pomoże bigos popity mlekiem ale nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: zaparcia?:( ! 27.12.04, 08:59 mniej czekolady wiecej owocow w razie czego suszone śliwki pomagaja) po 10 śliwkach za godzine nie moglam wyjsc z łazienki ale juz nie przez zaparcia wiec ostrożnie słyszalam ze kompocik z takich suszonych jest tez dobry Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: zaparcia?:( ! 27.12.04, 10:27 Ja jem duzo mandarynek + morele suszone i jak na razie jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasad1 Re: zaparcia?:( ! 27.12.04, 10:59 monika277 napisała: > dziewczyny pomocy, co na zaparcia? > sliwki mi nie pomagaja juz. Jem musli z jabliem tartym ale to tez slabo. > Pomocy! A ja proponuje zieloną herbatkę jest zdrowa i działa oczyszczająco na rganizm ale bez duzych ilości bo moze działać przeczyszczająco pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magi.m Re: zaparcia?:( ! 27.12.04, 12:38 Cześć!! Ja mam swój codzienny poranny rytual: na czczo 2 sztuki kiwi i szklanka gorącej wody z cukrem i cytrynką Pomaga rewelacyjnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: zaparcia?:( ! 27.12.04, 14:25 czopki glicerynowe lub szklanka wypitej na czczo wody, mi najlepiej pomaga Piwniczanka lub Muszynianka niegazowana. Odpowiedz Link Zgłoś