iziak80 01.01.05, 16:26 Nie nie chodzi o ośmioraczki . Wyrznął mi się ząb mądrości, który rani mi wszystko na około, a jestem w 39 tygodniu ciąży i nie wiem co mogę z tym zrobić. Czy można go usunąć, czy coś. Poradzcie bo już nie wytrzymuję. pzdr Iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornelcia75 Re: RATUNKU wyszła mi ósemka 01.01.05, 17:04 Hej!najlepiej odwiedz stomatologa, u nas na takie ósemki były rady,nie trzeba odrazu usuwac,jak rosnie prosto i w łuku.Niestety takie wyzynanie jest bolesne,ale o ile pamietam(nie pracuje juz od 6mc,byłam rejestratorką)pomagały jekies zele na to albo naciecie.Nic nie boli bo dostaniesz znieczulenie.Nie chce sie mądrzyc bo niewiem jak to wyglada musi to zobaczyc stomatolog. Powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_28 Re: RATUNKU wyszła mi ósemka 01.01.05, 23:29 W ciąży zębów raczej się nie wyrywa, nawet lepiej dać antybiotyk jeśli jest taka potrzeba, mi też niedawno wyszła czwarta już ósemka i kilka dni bolało, płucz czymś ziołowym co poleci Ci aptekarka. Mi jedną z ósemek wyrywano 1.5h, nie polecam w ciąży tego zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś