Dodaj do ulubionych

kiedy nudnosci?

03.01.05, 13:43
Dziewczyny,
mam pytanie jak w temacie: kiedy rozpoczęły Wam się nuności? Jestem w 7tc i
nic. Troszeczkę mnie mdli ale naprawdę minimalnie. Normalnie bym się tylko
cieszyła, ale przeczytałam w książce (to było jako pocieszenie dla mam które
są męczone nudnościami), że nudności świadczą o prawidłowym poziomie hormonów
i o tym że dziecko sie rozwija. I od tego momentu mam stracha. Jak to jest z
Wami?
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: kiedy nudnosci? 03.01.05, 14:07
      a może nigdy smile taki sam post wystosowałam kilka tygodni temu zdziwiona że nie
      mam żadnych mdłości, dziś 10tc3dni i żadnych mdłości do tej pory nie mialam i
      pewnie już się nie pojawią - dzidzia rozwija sie prawidłowo. Nic się nie martw
      tylko ciesz - niektóre kobiety nie mają nudności i rodzą zdrowe śliczne dzieci.
      Też czytałam takie teksty o hormonach, pytalam o to ginkę i mi powiedziała że
      ona też nie miała żadnych mdłości i nie jest to powód do niepokoju tylko się
      mam cieszyć że się nie męczę.
      tak więc spokojnie smile i dbaj o siebie smile
    • tusia1976 Re: kiedy nudnosci? 03.01.05, 14:45
      Aga nic się nie martw, tylko się ciesz. Ja w pierwszej ciąży miałam nudności
      minimalne, tylko rano chwilkę i potem spokój. Za to teraz myślałam, że umrę.
      Zaczęło się koło 6-7 tc i trwało całe półtora miesiąca. I to nie tylko rano, a
      cały dzień i większość nocy. Koszmar. Robiłam wzystko co zalecał lekarz ale bez
      skutku. Więc naprawdę masz się z czego cieszyć. Moja pierwsza dzidzia mimo
      braku nudności urodziła się zdrowa i u Ciebie na pewno też tak będzie.
      Powodzenia.
    • e_rubi Re: kiedy nudnosci? 03.01.05, 16:03
      Nic sie nie przejmuj tylko ciesz sie zyciem i ciaza...ja jestem w 21 tyg i nudnosci i wymioty mam dalej a pocieszenie, ze swiadcza o prawidlowym poziomie hormonow niewiele mnie pocieszaja. To bardzo indywidualna sprawa i brak nudnosci wcale nie swiadczy o tym, ze cos jest nie tak. Moja mama urodzila 3 dzieci i ze zdziwieniem patrzy jak ja sie mecze, bo ona nie miala w ogole mdlosci przy zadnym z nas. Moja ciocia urodzila 4 i mdlosci (intensywne) miala tylko przy jednym.
    • aga_aga75 Re: kiedy nudnosci? 03.01.05, 16:13
      Dzięki dziewczyny! Od razu lepiej mi bo przez weekend myślalam że się zamartwię.
      Życzę Wam aby mdłości minęły jak najszybciej. Serdecznie pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka